Demokrat Zafer

Kadın Dostu Markalar Platformu, 4. Kez Düzenlenen “Farkındalık Ödülleri’’ni İş Sanat’ta Gerçekleştirdi!

2021 yılından beri her yıl “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” haftasında “Kadın Dostu Markalar Platformu” tarafından düzenlenen “Kadın Dostu Markalar Farkındalık Ödülleri” bu yıl toplumsal cinsiyet eşitliği bilincine hizmet eden, kadın haklarını savunan ve kadın gücünü destekleyen çok değerli markalar, marka temsilcileri, sivil toplum kuruluşları, akademisyenler ve fikir liderlerinin katılımı ile 6 Mart 2024 tarihinde ‘Daha İyi Bir Dünya’ temasıyla 4.kez İş Sanat’ta gerçekleşti. Eşitlik, çeşitlilik, kapsayıcılık, sürdürülebilirlik, kadın gücünün desteklenmesi, işte ve eğitimde fırsat eşitliği, toplumsal bilinç oluşturma gibi alanlarda projeler üreten ve hayata geçiren, birbirinden değerli markalar ve kurumlar ödüle layık görüldü.

Toplumsal cinsiyet eşitliğini benimseyen, farkındalık yaratan projelerin ödüllendirildiği Farkındalık Ödülleri’nde, açılış konuşmasını TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Sayın Nurten Öztürk gerçekleştirdi: “Aslında çok özel zamanlardan geçiyoruz ve bu haftanın en önemli özelliği, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü haftası olması. Bizi 8 Mart’a getiren tüm kadınlara mücadeleleriyle gözlerimizi yaşartan, bazen gururlandıran eşsiz kadınların, sizlerin Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutlarım. Kadınların hak ettiği yere ulaşabilmeleri için, girişimciliğe teşvik etmek için ve cinsiyet eşitliği konularında yol almalarını sağlamak için var gücümüzle çalışıyoruz. Bir proje yapmak kolay değil, ülkeye katkı sağlamak kolay değil, büyük özveri, emek, zaman elbette bütçe ama her şeyden önemlisi yürek istiyor. Bu vesileyle Kadın Dostu Markalar Farkındalık Ödül’lerine layık görülen herkesi tebrik ediyorum.”

Programda ayrıca Farkındalık Ödülleri’nde 4. yıl heyecanını paylaşan Nazlı Demirel; “8 Mart Dünya Kadınlar Gününe ithafen düzenlediğimiz Kadın Dostu Markalar Platformu Farkındalık Ödülleri’nde sizlerle bir araya gelmekten mutluluk duyuyorum. Yolculuğumuzun başından beri, kadınların toplumda eşit haklara sahip olması ve ekonomik kalkınmaya katkı sağlaması için üretmeye devam etmenin gururunu yaşarken, kadınlar ve markalar arasındaki özel bağa odaklanarak duyarlılık hareketlerini desteklemekte sizin gibi değerli destekçilerimizin yanımızda olduğunu bilmek bizi mutlu ediyor. Bu yolculuğumuzda yeterince şeffaf olmak gerekirse, hala daha gidilecek çok yolumuz var. Biz inanıyoruz ki; yolda asla yalnız değiliz. Bizi, kadın gücünü destekleyen markalarımıza, sponsorlarımıza ve davetlilerimize teşekkür ediyor, ödül almaya hak kazanan kurumları tebrik ederim.” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Açılış konuşmalarının ardından Şişli Belediye Başkanı Sayın Muammer Keskin; “Çağdaş ve modern bir toplum olmanın baş unsurlarından birinin, kadın ve erkek eşitliğinin sağlanması olduğunun hepimiz tarafından çok iyi bilindiğini biliyorum. Toplumsal cinsiyet eşitliğini hayatın her alanında önemseyen bir Belediye Başkanı olarak, ilçemizde 5 yıl boyunca kadın istihdamını destekleyen projeler ürettik. Kadın odaklı markaların ödüllendirilmesinin ticari, sosyal ve toplumsal olarak katkısının devamlılığını diliyor, verdikleri ilham için ödüllere layık görülen herkesi tebrik ediyorum.” diyerek düşüncelerini paylaştı.

Motosikletiyle üç farklı kıtayı aşan Asil Özbay, Sisters Music Chain platformunun Kurucusu Funda Lena ve Venn Group’un Kurucusu ve Girişimci Vennas Akyol Haznedar‘ın konuşmacı olarak katıldığı “Daha İyi Bir Dünya” oturumu SEDEFED Yönetim Kurulu Başkanı Emine Erdem moderatörlüğünde gerçekleşti.

SEDEFED Yönetim Kurulu Başkanı Emine Perviz Erdem; “Kadın Dostu Markalar Platformunun özellikle 8 Mart arifesinde yapılması bizleri motive ediyor, hatta ne kadar iyi işler yaptığımızı bir kere daha bizlere gösteriyor. İster çalışan, ister girişimci, ister ev kadını olalım, eşitsizlik konusunda her koşulda toplumun büyük bir baskısı ile mücadele eden yapımız var. 2030 yılına kadar dünyada eşitlik sağlamak istiyorsak ek 360 milyar dolara daha ihtiyacımız var. Bunun için de sivil toplum başta olmak üzere daha fazla mücadele eden bir yapımız olmalı… Sadece kadınlar için değil hepimiz için daha iyi bir geleceği eşit koşullarda sağlayabilmek ve daha güzel bir dünyada yolculuğumuza devam etmek dileğiyle…” dedi.

Jüri Özel Ödül kategorilerinde; İlham Verenler Ödülü Asil Özbay’a, Sivil Toplum Lideri Ödülü Emine Perviz Erdem’e, Sosyal Girişimci Ödülü Funda Lena’ya ve Girişimci Ödülü Vennas Akyol Haznedar’a Idecon Idea&Congress Kurucusu ve Ajans Başkanı Yaprak Yapsan tarafından takdim edildi. Ardından Kadın Dostu Markalar Farkındalık Ödülleri’nin sponsorlarına Değer Katanlar Ödülleri verildi.

Kadın Dostu Markalar Ödülleri kategori bazlı ödül alan markalar ve projeler aşağıdaki gibidir:

Eğitimde Fırsat Eşitliği Ödülü: Allianz Türkiye – ‘Bir Kız Gelecek’ Projesi

Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Ödülü: Anadolu Sigorta – ‘#DahaEşit’ Projesi

Diğer- Sosyal Farkındalık İçerikli Proje: Bayer Türkiye – ‘Bilene Sor’ Projesi

Kadın İstihdamı ve İşte Fırsat Eşitliği Ödülü: BSH Türkiye – We Power Projesi

Kadın Girişimci ve Kadın Gücünün Desteklenmesi Ödülü: Coca Cola Türkiye – Kız Kardeşim/Yıldızlar Karması Projesi

Spor, Sanat, Bilim ve Eğitim alanlarında Kadınların ve Kız Çocuklarının Desteklenmesi Ödülü: ETİ – ‘Sarı Bisiklet’ Projesi

Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Bilinci Ödülü: FDN Grubu – ‘Özgürlüğün Kanadında Kız Çocukları’ Projesi

Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Bilinci Ödülü: Fiba Grubu – ‘İşimiz Eşitlik Platformu’ Projesi

Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Ödülü: Fiba Grubu – ‘Fiba Ev İçi Şiddetle Mücadele Rehberi’ Projesi

Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Bilinci Ödülü: Greyder – Kadının Ayak Sesleri’ Projesi

Spor, Sanat, Bilim ve Eğitim alanlarında Kadınların ve Kız Çocuklarının Desteklenmesi Ödülü: Kotex – ‘Kızlar Sahada’ Projesi

Spor, Sanat, Bilim ve Eğitim alanlarında Kadınların ve Kız Çocuklarının Desteklenmesi Ödülü: Kotex – Cumhuriyet’in Kızları’ Projesi

Kadın İstihdamı ve İşte Fırsat Eşitliği Ödülü: LC Waikiki – ‘İşte Kadınlar Güçlü Yarınlar’ Projesi

Kadın Girişimci ve Kadın Gücünün Desteklenmesi Ödülü: Meta – ‘She Means Business’ Projesi

Kadın İstihdamı ve İşte Fırsat Eşitliği Ödülü: Mplus Türkiye – ‘Çim Sahada Topuklu Ayakkabılar’ Projesi

Eğitimde Fırsat Eşitliği Ödülü: Orkid – ‘Okula Devam’ Projesi

Diğer-Sosyal Farkındalık İçerikli Proje: Penti – ‘Cumhuriyet’in Bayrağı Kadınlar’ Projesi

Eğitimde Fırsat Eşitliği Ödülü: Pepsi Co – Geleceğin Bilim Kadınları Akademisi’ Projesi

Kadın İstihdamı ve İşte Fırsat Eşitliği Ödülü: Saat&Saat – ‘Kadın Saat Ustalar’ Projesi

Kadın İstihdamı ve İşte Fırsat Eşitliği Ödülü: Sabancı Vakfı – ‘Geleceğini Kuran Genç Kadınlar’ Projesi

Kadın İstihdamı ve İşte Fırsat Eşitliği Ödülü: Sanofi Türkiye – ‘Geleceğin Kadın Liderleri’ Projesi

Eğitimde Fırsat Eşitliği Ödülü: Sodexo – ‘Sodexo Gelecek Atölyeleri’ Projesi

Kadın İstihdamı ve İşte Fırsat Eşitliği Ödülü: Teknosa – ‘Teknosalı Anne Mentorlar’ Projesi

‘Bireysel Gelişim Programı’ Projesi ile Eğitimde Fırsat Eşitliği Ödülü: Türkiye İnsan Kaynakları Eğitim ve Sağlık Vakfı

Kadın Girişimci ve Kadın Gücünün Desteklenmesi Ödülü: Uludağ Soroptimist Kulübü Meslek Kadınları Derneği – ‘Farkındalık Çemberi Projesi

Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Ödülü: Unilever – ‘Farkındalığın Temelleri’ Projesi

Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Bilinci Ödülü: Yıldız Holding – Yıldız Holding Kadın Platformu’ Projesi

Kadın Girişimci ve Kadın Gücünün Desteklenmesi Ödülü: Yörsan- Matlı Süt – ‘Kadın Üretici ile Omuz Omuza’ Projesi

Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Bilinci Ödülü: Zorlu Enerji – ‘Eşit Bi’Hayat Sözlüğü’ Projesi

Kadın İstihdamı ve İşte Fırsat Eşitliği Ödülü: Zorlu Enerji ‘Kadının Gücü Geleceğin Gücü’ Projesi

Medya Ödülü: Güldür Güldür

Kadın Dostu Markalar Farkındalık Ödülleri Sponsorları; Dardanel, Edenred, English Home, Esas Holding, Dardanel, Eti, Saat&Saat, Tepe Kurumsal Çözümler, HCA Mimarlık, Juan Valdez, MOD Tasarım, Netafim, OIA For More Wellbeing & Dermocosmetics, Üstün Patent ve Profondo Media’ dır.

Kadın Dostu Markalar Farkındalık Ödülleri Medya Sponsorları: Branding Türkiye, Ekotürk ve Halkailiskiler.co

Kadın Dostu Markalar Platformu, kadınların toplumda karşılaşmış oldukları eşitsizliğe karşı, eşitsizlikleri ortadan kaldırmak adına farkındalık yaratmaktadır ve farkındalık yaratmaya devam edecektir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ