Demokrat Zafer

B.D.K.K.Y.B-BESİCİNİN,ÜRETİCİNİN HEP YANINDA..!!

Kurulduğu günden bu yana her koşul ve şartta üyelerinin hep yanında olmayı kendine görev edinmiş olan Bursa İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği (B.D.K.K.Y.B) son olarak  Bursa Büyükşehir Belediyesi ile ortak projede buluştu. Keles ilçesinde 192 üreticinin talebiyle TMO’dan tahsil edilen 567 ton arpanın bazı işlemlerden geçirilip yem haline getirilerek üreticiye ulaştırılmasını sağladı ve üreticilerin üzerindeki maddi yükün hafifletilmesinde önemli bir rol oynadı.

Geçtiğimiz sene yaşanan  11 ilimizin büyük oranda etkilendiği yüzyılın felaketi adı takılan depremlerde de besicilerle yine işbirliğine giderek yüzlerce hayvanın gönüllü kişi ve işletmelerden toplanılması, kesilmesi ve yine aynı şekilde güzel bir organizasyon çerçevesinde deprem bölgesinde yardıma muhtaç kişilere dağıtılması esnasında da  büyük rol oynayan Bursa ili Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Yıldırım Oran idaresinde tarih yazmaya devam ediyor. Her zaman her koşulda üreticinin besicinin yanında olmayı kendine görev edinen olabilecek her türlü kolaylığı birlik üyesi kişi ve kurumlara sağlayan,güler yüzlü kişiliği ve tecrübeli ekibiyle uzun yıllardır ülkemizde birçok sorunlu ve halledilmesi gereken sıkıntılarıyla ilgili proje üretmekten de geri durmayarak birçok vesile ile bürokratlarla, rektörlerle, belediye başkanları ile valilerle, bakanlarla istişarelerde bulunarak projeleri ile ilgili taslak, rapor ve bilgilerini her şekilde onlarla paylaşarak ülkemizin daha iyi ,daha güzel bir seviyeye gelmesi adına elinden gelen her türlü çabanın içerisinde bulunan Bursa İli Damızlık Koyun, Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Yıldırım Oran’a  ne kadar teşekkür etsek azdır.

B.D.K.K.Y.B. VE BÜYÜKŞEHİR İŞBİRLİĞİ İLE..!!

Yıldırım Oran başkanın  bu çalışmalarında her zaman onun yanında olan mesai saati gözetmeksizin Kent merkezindeki Birlik binasında olsun ya da işte Mustafakemalpaşa’sından İznik’e, Yenişehir’inden Karacabey’e, İnegöl’ünden Orhaneli’sine, Orhangazi’sinden Keles’ine  her zaman kesinlikle mesai saat zaman gözetmeksizin onun yanında yine Bursa ili sınırları içerisinde bulunan bütün koyun keçi yetiştiricilerinin yanında onların sıkıntı ve sorunlarını gidermek anlamında görev başında olan Bursa İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Müdürü Başak Pehlivan ve Zooteknist Cihan Taş’da gerçekten kocaman bir teşekkürü hak ediyorlar. Geçtiğimiz hafta Keles’teki organizasyonda Bursa Büyükşehir Belediyesi ile gerçekleştirilen işbirliği çerçevesinde üreticilere besicilere uygun fiyatlı yem dağıtımında da yine bu ekibin büyük bir payı olduğunu da ayrıca belirtmek istiyorum. Karla Karışık yağmur altında saatlerce bekleyerek üreticilerin daha uygun şartlarda yem temin edebilmesi adına  çabalayan bunun için mücadele eden gerçekten bu ekip sadece bu projede değil bundan önce geçtiğimiz yıl yaşanan depremde ortaya koyduğu performans ve onun haricinde yine üreticinin yanında olması gerektiğinde her zaman yanında olması nedeniyle de tüm türkiye’ye örnek bir çalışma ortaya koymakta.

192 ÜRETİCİYE UYGUN FİYATLI YEM DESTEĞİ SAĞLANDI..!!

En başta da belirtmiş olduğumuz üzere en son geçtiğimiz hafta Keles ilçesinde Bursa Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile ortak gerçekleşen projede Keles ilçesinde 192 üreticinin talebiyle Toprak Mahsulleri Ofisi’nden tahsil edilen 567 ton arpa,  Bursa Damızlık Koyun-Keçi Yetiştiricileri Birliği, Bursa Büyükşehir Belediyesi,Bursa İli Hayvancılığı Geliştirme Birliği ve Tarım Peyzaj AŞ işbirliğinde yürütülen sürecin sonunda Bursa’daki işleme fabrikasına getirildi. Fabrikada arpanın temizlenmesi, elenmesi, yem hâline getirilmesi, çuvallanması ve üreticiye nakledilmesi için oluşan bedel karşılanarak  Keles ilçesine getirilen yemler, düzenlenen törenle üreticilere teslim edildi.

YAĞMUR-KAR FARK ETMEZ BDKKYB HEP SAHADA..!!

Törende kısa bir konuşma yapan Bursa Büyükşehir Belediye başkanı Alinur Aktaş şunları söyledi; “Bu güzel organizasyonda büyük emeklerinden dolayı Bursa İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanımız Yıldırım Oran Başkanımıza ayrıca teşekkür etmek istiyorum. Yıldırım Başkan her zaman doğruya doğru yeri geldiğinde eleştirebilen,vatanını, milletini, bayrağını seven bir ağabeyimiz büyüğümüz. Burada içme suyu hatları, göletler yaptık. Eksikleri tamamlayacağız. Bizler kırsal üreticileri önemsiyoruz. Bursa aynı zamanda tarım şehridir. Yeni dönemde çok daha büyük desteklerimiz olacak. Kelesli çiftçilerimize çilek, ahududu, asma, badem, ceviz, kiraz ve yaban mersini başta olmak üzere toplamda yaklaşık 900 bin adet fide ve fidan desteklemesi yaptık. Ayrıca fiğ, kara buğday ve siyez buğdayı desteği olarak toplamda 9 ton tohum dağıttık. Yetiştiricilerimize küçükbaş hayvan desteği de yaptık. Arı kovanından salça makinasına, distilasyon ünitesinde malç malzemesine kadar çiftçilerimizin teknolojik altyapısını güçlendirdik. Coğrafi işaret çalışmaları kapsamında çörekotu yağı, Keles kirazı ve sorgun peyniri için coğrafi işaret belgesi aldık,Her zaman çiftçimizin üreticimizin besicimizin yanında olduk bundan sonra da olmaya devam edeceğiz” dedi.

HER ZAMAN ÜYELERİMİZİN YANINDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Tören bitiminde kısa görüşlerini aldığımız Bursa İli Damızlık Koyun, Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Yıldırım Oran ise şu ifadelerde bulundu;” Her zaman birlik üyelerimizin yanında olduk onların daha iyi şartlarda çalışmalarına yön verebilmeleri için destek sağlamaya çalıştık bugün buradaki bu projeyle de Bursa Büyükşehir Belediyesi ve ilgili kurumlarla birlikte güzel bir çalışma örneği ortaya koyduk. 192 üreticimizin  uygun koşullarda yeme ulaşmasını sağlamaya çalıştık. Bu anlamda bu güzel projeyede bizlerle aynı amaç uğruna çalışan Bursa Büyükşehir Belediye başkanımız Alinur Aktaş’a ve ilgili tüm kurumlara teşekkür etmek istiyorum. Diyerek konuşmasını tamamladı.

TEŞEKKÜRLER B.D.K.K.Y.B’NE VE TÜM EKİBE..!!

Bu güzel ortak projede buluşan başta Bursa İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Yıldırım Oran’a, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a,destek sağlayan tüm kurumlara.Bu projenin oluşumundan en son üreticilere dağıtımına kadar geniş bir yelpazede de çalışan ve

Keles soğuğunda ,karla karışık yağmura rağmen saatlerce bir düzen içerisinde yemlerin üreticilerle bulaşmasında önemli payı olan Bursa İli Damızlık Koyun ,

Keçi Yetiştiricileri Birliği Müdürü Hanımefendi Başak Pehlivan’a ve  Zooteknist Cihan Taş’a bizler de buradan bu önemli vazifeyi güzel bir şekilde yerine getirmiş olmalarından dolayı teşekkür ediyoruz.

 

 

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ