Demokrat Zafer

SEDAT YALÇIN’DAN BTSO’DA ‘YAŞANABİLİR BURSA’ SÖZÜ

Yeniden Refah Partisi Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sedat Yalçın; Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Başkanı İbrahim Burkay ve Yönetim Kurulu üyeleriyle bir araya gelerek kentsel kalkınma, sanayide yeşil dönüşüm ve OSB’lere yönelik projelerini paylaştı.

Yeniden Refah Partisi Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sedat Yalçın; Nilüfer Belediye Başkan Adayı Zeynep Candan Albayrak ve Yıldırım Belediye Başkan Adayı Nimetullah Narman ile birlikte BTSO Başkanı İbrahim Burkay ve yönetimini ziyaret etti. Kent sorunlarının ve çözüm yollarının konuşulduğu buluşmada Sedat Yalçın, Bursa’daki nüfus artışının önemli bir sorun olduğunu, büyüme ve gelişim hedefleri açıklanırken kentin fiziki şartları ile sanayi uyumunun dikkate alınması gerektiğini ifade ederek; “Nüfusu kontrol altında tutarak teknoloji temelli bir sanayi gelişim planı ortaya koymalıyız.” dedi.

“NÜFUS ARTIŞINI KONTROL ALTINA ALMALIYIZ”

Bursa’nın trafik başta olmak üzere fiziki kapasiteyle doğru orantılı nüfus planlaması, çevre ve hava kirliliği, altyapı yetersizliği gibi birçok sorunu olduğunu vurgulayan Sedat Yalçın, Nilüfer Barajı’nda dip seviyesinin görüldüğüne dikkat çekerek;  “Bursa’nın her geçen gün daha da artan bir içme suyu problemi var. Kaynaklarımız azalıyor. Kestel, İnegöl ve Nilüfer ilçelerimizde hava kirliliği çok yüksek seviyelerde. Şehrin çok ciddi bir konut problemi var. Bütün bu sorunların temelinde hızlı nüfus artışı yatıyor. Öncelikle ilimizin fiziki kapasitesinin çok üstünde seyreden nüfus artışını hep birlikte kontrol altında tutmalıyız. Marmara Bölgesi’ndeki nüfus yoğunluğu ve sanayi beklentisine yönelik Sanayi Bakanlığı’nın stratejiler geliştirmesi gerekiyor” dedi.

“AKADEMİ KURULU OLUŞTURACAĞIZ”

Yalçın, Marmara Bölgesi’nin büyük bir deprem riskiyle karşı karşıya olduğunu vurguladığı konuşmasında sözlerine şöyle devam etti: “Bölgenin ülke ekonomisinin kalbi olması durumun vahametini daha da arttırarak ciddi bir güvenlik tehlikesini de beraberinde getiriyor. Deprem gelmeden sorunların çözümüne yönelik hızlı bir şekilde planlamalar yapılması gerekiyor.” Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı olarak göreve geldiği takdirde öncelikli olarak Bursa’da ortak akılla yönetecek bir anlayış ortaya koyacaklarının altını çizen Yalçın; “Belediyeler, STK’lar ve halk olarak depremin bilincinde olup yapılacak çalışmaları da kentin fiziksel yapısına göre planlamalıyız. Bunun için bir Akademi Kurulu oluşturacağız” şeklinde konuştu. Sadece Kentsel Dönüşüm eksenli projelerin kentin kalkınma hedeflerine ulaşması için yeterli olmayacağını anlatan Yalçın, kent hayatını bütüncül bir şekilde ele alacaklarını açıklayarak; “Kentimizin kalkınması ve sorunlarının çözümüne yönelik yapmış olduğumuz ziyaretlerde bizleri en güzel şekilde ağırlayan BTSO Başkanı Sayın İbrahim Burkay ve yönetim kuruluna teşekkür ediyorum” dedi.

“SEDAT YALÇIN’IN PLANLARI BURSA İÇİN YOL GÖSTERİCİ”

BTSO Başkanı İbrahim Burkay ise Sedat Yalçın’ın Bursa’ya değer kattığını ifade ederek; “Sedat Bey’in kentin sorunlarına yönelik bütüncül bakışı ve projeleri, Bursa için önemli bir yol gösterici olacaktır. Bursa için birlikte çalışmalıyız. Bizimle fikirlerini ve projelerini paylaşan Sayın Sedat Yalçın’a teşekkür ediyoruz” açıklamasında bulundu.

YOĞUN PROGRAM DEVAM ETTİ

Sedat Yalçın, BTSO ziyaretinin yanı sıra yoğun bir programa da imza attı. Yıldırım İlçesi’nde Beyazıt Mahallesi sakinleriyle buluşan Yalçın, vatandaşların dertlerini dinledi ve önerilerini aktardı. Yeniden Refah Partisi Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sedat Yalçın, ardından sırasıyla Artvinliler Vakfı, Bursa Narmanlılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği, Bursa Bingöllüler Derneği ve Genç Demirtaşlılar Derneği’ni ziyaret etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ