Demokrat Zafer

Tayyip Erdoğan’a oy vermek siyasi bir davranış değil milli mücadele meselesi demek ne demek?

Mevzuyu geçmiş dönem İYİ Parti Keles İlçe Başkanı Yakup Kaşın sosyal medya hesabına taşıdı. Kaşın; “Keles Belediyesi’ndeki geçtiğimiz hafta içinde yapılan meclis toplantısındaki gündem. Keles Belediye Başkanının seçim öncesi böyle bir SMS paylaşımı gerçekten de şaka gibi, bana da aynı mesaj gelmişti, Tayyip Erdoğan’a oy vermek siyasi bir davranış değil milli mücadele meselesi demek ne demek?” ifadelerini kullandı.

CHP Keles Belediye Meclis Üyesi Ahmet Zekai Yıldız konuyu; ” 05.06.2023 Pazartesi günü yapılan Meclis toplantısı Akp’li üyeler Av. Ahmet Yaşar Akbey ile Emin Çağlar Aklan’ın sert tartışmalarıyla gergin bir havada başladı. Başkan Mehmet Keskin’nin gündem maddelerine geçmeden önce söz almak isteyen var mı sorusu üzerine konuşan Ahmet Zekai Yıldız yazılı soru önergesini isteği üzerine kendisi okudu. (Okunan metin ilişiktedir.)

Başkan Mehmet Keskin hakkında yapılan eleştiriyi, söz konusu mesajla “Cumhuriyet Halk Partisini kastedmediğini ve özür dilemesini de bilirim.” şeklinde cevapladı.
Ahmet Zekai Yıldız Vatan, Bayrak ve Bağımsızlık adına ailesinde şehitler bulunan ve bu konularda şiirler yazmış bir kişi olarak hassasiyetinin yüksek olduğunu, her türlü ötekileştirmeyi ve düşmanlaştırmayı kabul edilemez bulduklarını belirtti.
H. İbrahim Bilgit meclis üyeliğinin düşürülme talebinin sebebini ve komisyonlarda niye yer verilmediğini sordu. Başkan, 4 oturum mazeretsiz devamsızlığının bulunmasının neden olduğunu belirtti.
Ahmet Ayas geçtiğimiz ay Kocayayla ile ilgili Belediye şirketinin hesaplarının incelenmesi konusunda komisyon kurulması önergesinin bu ay söz verilmesine rağmen yine gündeme alınmadığını belirtti. Başkan “bakarız” şeklinde cevapladı.
Ahmet Yaşar Akbey’in 2022 yılında kurulan Belediye Destek Hizmetleri Müdürlüğünün Harmancık ve Büyükorhan ilçelerinde de olmadığını örnek göstererek kapatılması konulu önergesi okutuldu. Başkan, önergenin gündeme alınmasını üyelerin oyuna sundu. Önerge oy çokluğu ile reddedildi. Bunun üzerine önerge sahibi Ahmet Yaşar Akbey oturumu terketti.
Gündem Maddelerinin görüşülmesine geçildi.
1. Kıranışıklar Mahallesinde Belediye mülkiyetinde bulunan önceki yıllarda satışına karar verilip satışı gerçekleşmeyen taşınmazlar ile tespit edilen yenilerinin eklenerek satışının gerçekleştirilmesi konusu görüşülmek üzere İmar ve plan-bütçe komisyonlarına gönderildi.
2. 55. Geleneksel Keles Kocayayla şöleninde kullanılmak üzere Belediyenin 2023 bütçesinden ödenek aktarılması konusu görüşülmek üzere plan-bütçe komisyonuna gönderildi.
GERGİN BİR HAVADA GEÇEN TOPLANTI MAALESEF TOPLUM YARARINA HİÇBİR ŞEY ÜRETİLMEDEN SONA ERMİŞTİR.
Sevgili Keles’li hemşerilerim, yaklaşık 3 yıldan bu yana halkımızın bilgi edinme hakkı gereği olarak rapor ettiğim meclis toplantı notlarını, bundan sonraki aylarda paylaşmayacağım. Sevgi ve saygılarımla..
Ahmet Zekai Yıldız
Keles Belediye Meclis Üyesi
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ