Demokrat Zafer

Ramazan Erzakları Vanlılardan!

Bursa’daki Vanlıların sesi olan Bursa Vanlılar Derneği Başkanı Asker Karataş, kendilerini kültür elçisi olarak tanımıyor.

Bursa Van İli ve İlçeleri Sosyal Kültürel Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği bilinen adıyla Bursa Vanlılar Derneği Başkanı Asker Karataş, Bursa’da Van’ı tanıtan önemli bir isim. 2005 yılından beri faaliyet gösteren derneğin bin 100 üyesi bulunuyor.

“Zor günün dostuyuz”

Dernek faaliyetleri çerçevesinde Bursa‘daki Vanlıların sesi olan Karataş; “Yönetim kurulu üyelerimiz ile birlikte Vanlılara hizmet için yola çıktık, birliğimiz ve beraberliğimiz için çalışıyoruz. Düğünde, yasta, iyi günde, kötü günde kısacası her zaman Bursa’da yaşayan Vanlılar ile birlikteyiz. Zor günlerin dostu oluyoruz.  Üyelerimizin önerilerini alıyoruz ve ortak hareket ediyoruz ancak bu şekilde başarıyı elde edebileceğimize inanıyoruz. Üyemiz olan olmayan tüm Vanlılar ile iç içeyiz. Dostluk ve kardeşlik anlayışıyla hareket ediyoruz. Toplumumuza faydalı olmak için çalışıyoruz. Biz adıyla şanıyla Vanlıyız. Ben değil biz olalım. Hem Vanlılarla hem de yıllardır beraber yaşadığımız Bursalılar ile kaynaştık. Van kültürünü, örf ve adetlerini burada devam ettiriyoruz. Van’ın kültür elçileriyiz. Geleneklerimizi geleceğe taşıyoruz. Başta Van kahvaltısı olmak üzere yöresel yemeklerimizi de tanıtıyoruz.” Dedi.

Karataş; ” Ramazan erzak paketi organizasyonunu başta dernek başkanı ve yönetim kurulu olmak üzere birçok iş adamının desteği ile gerçekleştirdik ve bundan sonra gerçekleştirmeye devam edeceğiz. Allah izin verirse 2024 yılında 1000 kişiye yakın erzak paketi dağıtımı yapacağız. Erzak dağıtımı ramazan sonuna kadar devam edecektir. Yardım organizasyonu sadece Vanlı İş adamlarımız ve hemşehrilerimiz ile birlikte yaptık ve yapacağız. Gerçek ihtiyaç sahiplerinin bize ulaşmalarını isteriz. Ev ev gezip erzak kolilerini ihtiyaç sahiplerine bizzat takdim edeceğiz. Bursa’da Vanlıların birlik ve beraberlik kuvveti oldukça fazladır. Derneğimize Ramazan erzak ve alışveriş kartı katkısı yapmak isteyenler bizlerle iletişime geçebilir. Derneğimizin lokali Konak Mahallesi Beşevler caddesi Rafet Özsoy sokak No: 32/A Nilüfer./Bursa adresindedir. Bu süreçte bizi yalnız bırakmayan başta İş Adamlarına, Başkan Yardımcılarına, Yönetim kurulundaki arkadaşlarıma, erzak paketini bizlere hazırlayan esnaf kardeşlerimize teşekkür ediyorum.” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ