Demokrat Zafer

İSTANBUL’DA SONBAHARI KARŞILAYAN SERGİLER, MİLLİYET SANAT’IN EYLÜL 2023 SAYISINDA

Sonbaharın kendini göstermesiyle “yeni sanat mevsimi” de gelip çattı. İstanbul’daki çoğu galeri de kavurucu bir yazın ardından ara verdikleri sergi maratonuna, hazırladıkları dopdolu bir sanat ajandasıyla geri dönüyor. Gizem Çetimen Milliyet Sanat’ın Eylül 2023 sayısı için kaleme aldığı yazıda, galerilerin yeni sezon açılış sergilerinden bir derleme sunuyor.

Sıraselviler’de yer alan Pilot Galeri 14 Eylül-4 Kasım tarihlerinde, uluslararası çizgi dünyasının önemli aktörlerinden biri olan M.K. Perker’in, tarihi en az 5 bin yıl öncesine uzanan bir sanat formu olan portreyi, kendine özgü yaklaşımıyla yorumladığı “Yüz Yüze” sergisini ağırlıyor.

İstiklal Caddesi’ndeki Salt Beyoğlu, 12 Ekim 2023-25 Şubat 2024 tarihlerinde gerçekleştirilmesi planlanan sergisinde Han­dan Börüteçene’nin 30 yılı aşkın sanat pratiğini yan­sıtan geniş bir seçkiye yer verecek.

Dirimart, Dolapdere ve Pera galerilerinde Sarkis’in eş zamanlı gerçekleştirilecek iki yeni sergisini sanatseverlerle buluşturuyor. “85 Çığlık: Munch’tan Sonra” sergisi 2 Eylül-15 Ekim tarih­leri arasında Dirimart Dolapdere’de, “Sarkis’in Filmleri” ise 1 Eylül – 24 tarihleri arasında Dirimart Pera’da gerçekleşiyor.

Işık projeksiyonu ve video öncelikli çalışan sanatçı Sarp Kerem Yavuz’un “Muhteşem Yüzyıl” isimli kişisel sergi­si, 21 Eylül-5 Kasım tarihleri arasında Beyoğlu’ndaki Anna Laudel’de izleyicilerle buluşacak.

Şişli’deki tarihî Mongeri Binası’nda ikamet eden Bozlu Art Project 21 Eylül-25 Kasım tarihleri arasında, “Ayasofya ressamı” olarak anılan Türk resminin büyük ismi Şevket Dağ’la ilgili bugüne kadarki en kapsamlı sergi olan “Zamanın ve Mekânın Büyüsünde Bir Ressam: Şevket Dağ”a ev sahipliği yapacak.

Merkür Galeri 23 Eylül-21 Ekim tarihlerinde, gündelik bakış açılarını, kendi figürlerini tahta panel üzerinde üçüncü boyuta taşıyarak pratik şekilde ele alan Arzu Akgün’ün “Romantik Duyumsamanın Mekânı” isimli sergisini ağırlayacak.

Pi Artworks İstanbul, Mehmet Ali Uysal’ın, hayatın kırılganlığı ve kusurlarını keşfeden karışık teknik heykellerden oluşan “Hayat Çok Gü­zel!” isimli beşinci kişisel sergisini 23 Eylül-17 Kasım tarihleri arasında izleyicilerle bir araya getirecek.

Galeri x-ist 7 Eylül-7 Ekim tarihleri arasında, Ansen, Burak Dak, Doğu Özgün, Gökhan Gökseven, Metin Alper Kurt, Murat Palta ve Tayfun Gülnar’ın eserlerinin yer aldığı “Ey Kutsal Basitlik” başlıklı karma sergiye ev sahipliği yapıyor.

Beyoğlu’ndaki Piramid Sanat 7 Eylül-4 Kasım tarihleri ara­sında, sanatçı Mustafa Karyağdı’nın eser­lerinden oluşturulan “Bir Mustafa Karyağdı Sergisi”ni izleyicilerle buluşturuyor.

Beyoğlu’ndaki Mısır Apartmanı’nda ikamet eden Galeri Nev İstanbul, 22 Eylül-21 Ekim tarihlerinde sanatçı Sevinç Altan’ın İstanbul’daki ilk kişisel sergisi “Ke­şiş Yengecinin Evi”ne ev sahipliği yapacak.

Art On ise, sonbaharın gelişini İstanbul’daki iki ayrı mekânında açılan iki sergiyle kutluyor. 13 Eylül-7 Ekim tarihleri arasında Art On Pera’da üç sanatçı Ülgen Semerci, Olivia Strange ve De­borah Tchoudijinoff’un eserlerinin yer aldığı “Kaybolan Hazlar Bahçesi” başlıklı karma sergi izleyiciyle buluşurken sanatçı Canan Dağdelen’in “La Mekân” adlı ki­şisel sergisi ise 21 Eylül-28 Ekim 2023 tarihleri arasında Art On Piyelepaşa’da izlenebilecek.

Gizem Çetimen’in kaleme aldığı yazının tamamı Milliyet Sanat’ın Eylül 2023 sayısında…

Kitabevlerinde, marketlerde, Getir’de, Trendyol’da, shopier.com’da ve dijital uygulamalarda okurlarını bekleyen Milliyet Sanat ayrıca, dergiyi 0850 224 02 22 numaralı çağrı merkezini arayarak satın alan okurların kapısına kadar götürüyor.

Bilgi için:         milliyetsanat.com

instagram.com/milliyet_sanat

twitter.com/milliyet_sanat

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ