Demokrat Zafer

Bursa’da Çatlılar Derneği’nden ‘ecdada vefa’ programı Bursa’da bu yıl da düzenlenecek

Bursa Erzurum 9 Mart Çatlılar Kültür ve Dayanışma Derneği, 10 Mart tarihinde önemli bir organizasyona imza atacak.

Bursa 9 Mart Çatlılar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkan Halil Aktaş, ”Çat’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 106.yılında ecdadımızı anmak ve şehitlerimizi yâd etmek adına bir program tertip etmiş bulunuyoruz. Tüm hemşehrilerimizi programımıza davet ediyoruz.” dedi.

2017 yılı 20 Temmuz’unda Bursa’da yaşayan Çatlılar’ın bir araya gelerek oluşturduğu Bursa Erzurum 9 Mart Çatlılar Kültür ve Dayanışma Derneği, Çatlılar arasında yardım ve dayanışmayı sağlamak amacıyla kurulmuş bir dernek. Kurulduğu günden bu yana Çatlı üyelerin desteği ile eğitim başta olmak üzere muhtaç ailelere yardım ve daha bir çok alanda faaliyetlerini sürdürmüş.

Başkan Aktaş, ”Çatlı hemşehrilerimizin destekleri ile yardıma muhtaç ailelere desteğimizi sürdüreceğiz. Birlik ve baraberliğin simgesi olan dernekçilik adına elimizden geleni yapmaktayız Deprem bölgelerine yaptığımız yardımlar başta olmak üzere Güzel şehrimiz Bursa’mızda yaşayan hemşerilerimiz,sevgili gençlerimizi günün şartlarını gözetip kötü alışkanlıklardan alı koymak için gençlere özel çeşitle sportif ve kültürel faaliyetlerimiz hız kesmeden devam etmektedir.Edecektir.
Geçmişten gelen köklü bağlarımı geleceğimiz olan gençlerle birleştirmek kültürümüzü unutturmamak adına her platformda Bursa 9 Mart Çatlılar derneği olarak bulunuyoruz.gerek eğitim, gerek üyelerimiz arasında yardımlaşma ve dayanışmayı en üst seviyeye taşımak için projelerimizden gelişim ve değişim adına her zaman yenileri ekliyoruz.Bursa Erzurum Dernekler federasyonumuzun destekleriyle özellikle gençlerimiz için yeni projeler üzerinde çalışıyoruz desteklerini alıyoruz.En büyük hedeflerimzden biri geçmişten gelen güçlü kültürümüzü yaşatmak ve daha çok ihtiyaç sahiplerine hizmet etmek olacaktır.

Yeni dönemde daha öncesinden belirttiğimiz hedefimiz dernek binamızı almak ve son sürat dayanışma ve yardımlaşma adına hizmet vermek olacak.” diye konuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ