Demokrat Zafer

Türkiye’nin İlk Kadın Muhtarı Gül ESİN’in Tiyatro Anlatımı Heyecanla Karşılandı

1 Mart 2024 Cuma günü,, Karaman Dernekler Yerleşkesi’nde, Türkiye’nin ilk kadın muhtarı olan Gül ESİN’in hayatını ve mücadelesini konu alan heyecan verici bir tiyatro oyunu gerçekleştirildi. Etkinliğe katılan yoğun izleyici kitlesi, bu anlamlı gösteriye büyük ilgi gösterdi.

Güç Kat Derneği’nden Gül ESİN’in Hikayesine Eşsiz Tiyatro

Güç Kat Derneği tarafından organize edilen ve düzenlenen tiyatro gösterisinde, Güçkat Başkanı ve aynı zamanda senaryo yazarı ve yönetmeni Gülay ÇELENK, etkinliğe başlangıç konuşması yaparak seyircilere duygularını aktardı. Anlatıcı Nesrin Ayar’ın eşsiz sunumu ve tiyatro ekibimizin performansıyla, Gül ESİN’in hayatı ve seçilme hakkı için verdiği mücadele büyüleyici bir şekilde sahnelendi.

Muhtar İsmail’i Gözde ONURLU, Köselerin Oynak Ahmet’ini Meliha SAYGI, Kocamanların Recep’ini Şule AYDIN, Kahveci MAKSUT’u Füsun ŞAVKLI, Hüsrevlerin Hasan’ını Müjgan YAREN, Kamil Efendi’yi Nazan KOCA, Nalburların Tahir’ini Pembegül ERDOĞDU, Kaymakam’ı Semra OKUR YETİL, Gül Aba’yı Necla ÖZKAPLAN YÖRÜKLÜ, Esma’yı Selma YILMAZ BAL, Kaçak Gelin Hatçe’yi Betül DALGA, Kurnazların Ayşe’sini Saniye ÇETİNKELEŞ, Çobanların Emine’sini Nurcan AYDI canlandırdı.

Gül ESİN: Cesaretin İfade Bulduğu Kadın, Türkiye’nin İlk Muhtarı

Gösterinin zirve noktasında, Necla YÖRÜKLÜ’nün canlandırdığı karakterin, Gül ESİN’in hayatına dair duygusal sözleri izleyicileri derinden etkiledi. “Ben hayatımı HAK MÜCADELESİ temelinde ördüğüm için Gül ESİN’in de seçilme hakkı için cesaret göstermesi ve Türkiye’de kadın olarak ilk seçilen Muhtar olması ile ilgili rolü üstlendiğim için mutluluğumu ve teşekkürlerimi anlatıyorum” diyerek duygularını ifade etti.

Bu anlamlı etkinlikte, Türkiye’nin ilk kadın muhtarı olan Gül ESİN’in yaşamı ve mücadelesi bir kez daha hatırlanarak gelecek nesillere aktarıldı.

Etkinliğin gerçekleşmesinde emeği geçen Güç Kat Derneği’ne ve etkinliğin sahibi Gülay ÇELENK’e, tüm katılımcılara ve destek verenlere en içten teşekkürler sunuldu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ