Demokrat Zafer

İTALYAN KÜLTÜR MERKEZİ’NDE GERÇEKLEŞEN “MARCO POLO ve ORTAÇAĞ’DA YENİ SINIRLAR FİKRİ” BAŞLIKLI TARİH DERSİNE İSTANBULLULARDAN YOĞUN İLGİ!

“Marco Polo ve Ortaçağ’da Yeni Sınırlar Fikri” başlığıyla, L’Aquila Üniversitesi Beşeri Bilimler Bölümü’nde Ortaçağ Tarihi dersleri veren akademisyen Amedeo Feniello gerçekleştirdi

İTALYAN KÜLTÜR MERKEZİ’NDE GERÇEKLEŞEN

“MARCO POLO ve ORTAÇAĞ’DA YENİ SINIRLAR FİKRİ” BAŞLIKLI

TARİH DERSİNE

İSTANBULLULARDAN YOĞUN İLGİ!

İstanbul İtalyan Kültür Merkezi’nin, İtalyan Lisesi işbirliğiyle bu yıl Türkiye’de ilk kez düzenlenen ve İtalya’da olduğu gibi ülkemizde de çok ilgi gören Tarih Dersleri serisinin üçüncü etkinliği, “Marco Polo ve Ortaçağ’da Yeni Sınırlar Fikri” başlığıyla 3 Nisan Çarşamba akşamı gerçekleşti. Her yaştan araştırmacı, öğrenci ve tarih meraklılarının yoğun katılımıyla gerçekleşen etkinlikte; İtalya’da Ortaçağ Tarihi dersleri veren akademisyen Amedeo Feniello, Marco Polo’nun 700. ölüm yıl dönümünde, ünlü gezginin esir düştüğü bir hücrede kaleme aldığı seyahatnamesini odağına alarak o zamanlar bilinen dünyanın çok ötesinde bir yolculuğu yeniden yaşattı. İtalya’nın önemli yayınevlerinden Laterza tarafından hazırlanan Tarih Dersleri serisi, yaz dönemi dışında her ay, “Dünyanın Sınırları” ana başlığı altında uzman akademisyenlerin sunumlarıyla insanların tarih boyunca çizdiği sınırların masaya yatırıldığı konuşmalara ev sahipliği yapmaya devam edecek.

İtalya’da akademik ve bilimsel yayınlarıyla tanınan Laterza yayınevi tarafından hazırlanan Tarih Dersleri serisi, İtalyan Kültür Merkezi ve İtalyan Lisesi işbirliğinde bu yıl Türkiye’de ilk kez gerçekleştiriliyor. Tarih, hukuk, hümanizm üzerine önemli kitaplardan esinlenen ve İtalya’da yoğun ilgiyle karşılanan konferans dizisi, İtalya’dan sonra şimdi de İstanbul’da her yaştan araştırmacı, öğrenci ve tarih meraklılarını ağırlıyor. Toplam sekiz konferansın yer aldığı “Dünyanın Sınırları” başlıklı Tarih Dersleri serisi kapsamında yıl boyunca Beyoğlu’ndaki tarihi Casa d’Italia binasında yer alan İtalyan Kültür Merkezi’nin Tiyatro Salonu’nda yaz dönemi hariç her ay bir konuşma gerçekleşiyor. Mısır’dan Yunan ve Roma dönemlerine, Orta Çağ’dan çağdaş döneme kadar insanların çizdiği sınırların ele alındığı konuşmalara, Türkiye’den ve İtalya’dan uzman akademisyenler konuk oluyor. Katılımcılara geçmiş olaylar, kişilikler ve medeniyetler konusunda geniş bir perspektif sunmayı hedefleyen seri, tarihi derinlemesine anlama ve günümüz dünyasıyla yeniden bağlantı kurmayı amaçlayan güncel tarihsel analizlere dayanıyor. 2024’te 700. ölüm yıl dönümü olan Marco Polo gibi dünya ve İtalya tarihinde tanınmış figürlere de odaklanan seride temel olarak, sınır kavramının tarihsel ve kültürel olarak reddedildiği, farklı ve özgün yolları ele alınıyor.

Serinin üçüncü konuşmasını, 3 Nisan 2024 Çarşamba akşamı “Marco Polo ve Ortaçağ’da Yeni Sınırlar Fikri” başlığıyla, L’Aquila Üniversitesi Beşeri Bilimler Bölümü’nde Ortaçağ Tarihi dersleri veren akademisyen Amedeo Feniello gerçekleştirdi. Feniello konuşmasında, Marco Polo’nun küçücük bir alanda ortaya çıkardığı seyahatnamesi üzerinden, Ortaçağ’ın herhangi bir insanının hayal gücünün ötesinde; sonsuz ve neredeyse sınırsız bir uzayın ve o zamanlar bilinen dünyanın çok ötesinde yeniden yaşanan ve hayal edilen bir yolculuğun hikâyesini ele aldı.

Tüm konuşmaların ücretsiz olarak ve İtalyanca ve Türkçe simultane tercümeyle gerçekleştirildiği “Dünyanın Sınırları” başlıklı Tarih Dersleri’ne İstanbul İtalyan Kültür Merkezi’nin internetsitesi üzerinden kayıt yaptırılabilir.

Bilgi için:    iicistanbul.esteri.it

facebook.com/iicistanbul

instagram.com/iicistanbul

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ