Demokrat Zafer

DÜNYA MÜZELER GÜNÜ’NDE ARTER’DEN GOOGLE ARTS & CULTURE PLATFORMUNDA YENİ ÇEVRİMİÇİ SERGİ ve KOLEKSİYONDAN İÇERİKLER!

Arter, Dünya Müzeler Günü’nde Locus Solus: Doğanın Farklı Hâlleri Üzerine başlıklı çevrimiçi sergiyi ve koleksiyonundan 50’yi aşkın yapıtı 18 Mayıs 2023 tarihinden itibaren dijital ortamda izleyicilerle buluşturuyor. Sanatı daha geniş kitlelerle bir araya getirme misyonunu farklı platformlar üzerinden sürdüren Arter’in hazırladığı yeni çevrimiçi içerikler, Google Arts & Culture platformunda erişime açıldı.

Google Arts & Culture platformu aracılığıyla sunulan Locus Solus: Doğanın Farklı Hâlleri Üzerine başlıklı çevrimiçi sergi, Locus Solus sergisinde yer alan Arter Koleksiyonu’ndan yapıtlarla, izleyicileri “doğa” fikrini olgular, kurgular ve duygular perspektifinden irdelemeye davet ediyor. 31 Mart–31 Aralık 2022 tarihleri arasında Selen Ansen küratörlüğünde Arter’in 4. ve 3. kat galerilerinde düzenlenen Locus Solus sergisinin farklı âlemler, bilinçdışı alanlar ve çeşitli manzaralar arasında kurguladığı yolculuk, Locus Solus: Doğanın Farklı Hâlleri Üzerine ile çevrimiçi olarak devam ediyor.

Arter’in Dünya Müzeler Günü kutlamalarıyla eşzamanlı olarak tüm dünyadan kullanıcıların yorum ve deneyimine açtığı diğer içerikler arasında ise, çevrimiçi sergide yer alan eserler de dahil olmak üzere kurumun koleksiyonundan yapıtlar bulunuyor. Arter’de devam eden, Eda Berkmen’in küratörlüğünü üstlendiği Cengiz Çekil: Bugün de Yaşıyorum (9 Şubat 2023–24 Eylül 2023) ve Koyun Koyuna (19 Mayıs 2022–29 Ocak 2023) sergilerinden Arter Koleksiyonu’nda bulunan eserlerin de aralarında yer aldığı 50’nin üzerinde yapıt, Google Arts & Culture aracılığıyla izleyicilerle buluşuyor.

Google Arts & Culture 85 ülkeden 3.000’i aşkın kültür sanat kurumunun içeriklerini çevrimiçi ortama taşıyan bir platform. Resim, heykel, fotoğraf, video, film, yerleştirme, ses ve performans gibi çeşitli mecralarda üretilmiş 1.400’den fazla yapıt barındıran Arter Koleksiyonu’ndan toplam 300’ün üzerinde eser, Google Arts & Culture platformu aracılığıyla incelenebilir.

Bilgi için: artsandculture.google.com/partner/arter

arter.org.tr

Adres:       Irmak Cad. No: 13 Dolapdere Beyoğlu 34435 İstanbul / T. 0212 708 58 00

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ