Demokrat Zafer

“Emekliye maliyet hesabı yapanlar gönül kırıyorlar”

Emeklilere 10 bin lira seyyanen maaş zammı isteyenlere yönelik eleştirilerde bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a bir tepki de Milliyetçi Sol Parti’den geldi.

“Emekliler yaşam mücadelesi verirken gerçekçi olmayan hesaplarla gönülleri kırdıklarının farkında değiller”

Milliyetçi Sol Parti Genel Başkanı Hüseyin Alpay, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Birileri çıkıp emekli maaşları için 10 bin lira seyyanen ekleyelim sözleriyle emeklileri tahrik ediyor. 16 milyon emeklimiz var. Bunu eklemek demek 1,7 trilyon lira eklemek demek. Ülkemizde tek çivi çakmasak, bütçeyi buraya aktarsak bile yetmiyor. Deprem harcamalarının tamamını bu iş için kullansak bile yine yeterli gelmiyor.” sözlerine tepki gösterdi. Alpay, “Emekliler yaşam mücadelesi verirken gerçekçi olmayan hesaplarla gönülleri kırdıklarının farkında değiller.” dedi.

“Küçük esnaf diye bir kavram neredeyse ortadan kalktı, kepenkler ardı sıra iniyor, herkes de bunu seyrediyor”

MİLLİ SOL Genel Başkanı Hüseyin Alpay, Bağkur’lulara verilen sözlerin de tutulmadığını hatırlatarak, “Emekçiler söz konusu olduğunda matematik hesabı yapanlar, bir kalemde şirketlerin vergi borçlarını silebiliyor. Küçük esnaf diye bir kavram neredeyse ortadan kalktı, kepenkler ardı sıra iniyor, herkes de bunu seyrediyor. Hayat pahalılığı toplumu sarsan bir terör haline geldi. Vatandaşlar yarınlarını göremedikleri gibi bugünlerini de kaos ve kargaşa içerisinde, sefaletle ve mağduriyetlerle geçiştiriyorlar.” değerlendirmesini yaptı.

“Ankara’da Esnaf Kurultayı düzenleyeceğiz”

Bağkur’lulara verilen sözlerin tutulmaması nedeniyle milyonlarca Bağkur mükellefinin hayal kırıklığı içerisinde olduğunu savunan Alpay, “Esnafın, Bağkur’lu bütün toplum kesimlerinin, prim indirimi ve SSK şartlarında emeklilik talepleri ile diğer meşru taleplerinin yerel seçim öncesinde gerçekleşmemesinin sandıkta bir karşılığı mutlaka olacaktır. Bu riski göze alanların seçim sonrasında da beklentileri karşılamaları açıkçası imkânsız görünmektedir. Dolaysıyla paydaşlarımız ve kardeş partilerimiz ile bu sorunlar çözülene kadar gündemde tutmaya ve toplumsal muhalefeti sürdürmeye kararlıyız. Bu konudaki somut adımlarımızdan en önemlisi de önümüzdeki birkaç ay içerisinde Ankara’da bir ‘Esnaf Kurultayı’ düzenlemek olacaktır.” ifadelerini kullandı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ