Demokrat Zafer

Alpay: “Esnafın öfkesi seçim sandığına yansıyacak”

Esnafların, staj ve çıraklık mağdurlarının talepleri yerine getirilmeli

Milliyetçi Sol Parti (MİLLİ SOL) Genel Başkanı Hüseyin Alpay esnafların mağduriyetlerin devam ettiğini söyledi. 7200 prim indirimi başta olmak üzere, stajyer ve çırakların da büyük bir mağduriyet yaşadığına işaret eden Alpay, Türkiye’deki emeklilik sistemini eleştirdi. Verilen sözler yerine getirilmezse esnafın öfkesinin seçim sonuçlarına yansıyacağını öne süren Alpay, ” Cumhurbaşkanı 7200 pirim indirimi sözünü bile yerine getiremedi. Kaldı ki esnaf için bu yetmez, 99 öncesinde Bağ-Kur girişi olan herkesin SSK şartlarında emekli edilmeleri Anayasal eşitlik açısından şarttır.” diye konuştu.

“Küçük esnafın Bağ-Kur primi en fazla 2 bin lira olmalı”

Emeklilik sisteminin baştan aşağıya değişmesi gerektiğini savunan Genel Başkan Hüseyin Alpay, “Esnaf ve çiftçi yüksek Bağ-Kur primlerini ceplerinden ödeyerek SSK’lılar’dan fazla prim günüyle emekli oluyor ve en az maaşı da Bağ-Kur’lular alıyor. Dünyada emsali görülmemiş bir eşitsizlik var burada” dedi. Bağ-Kur primlerinin ödenemeyecek boyutlara geldiğini ifade eden Alpay, küçük esnafın Bağ-Kur priminin en fazla 2 bin TL olması gerektiğini söyledi.

“Staj ve çıraklık mağdurlarının hakları verilsin”

Staj ve çıraklık mağdurlarının çocuk yaşta başladıkları çalışma hayatında staj ve çıraklık sigortalarının başlangıç sayılmasını beklediklerini hatırlatan Milliyetçi Sol Parti Genel Başkanı Hüseyin Alpay, “Emeklilik şartlarını doldurmalarına rağmen sigortalarının başlangıç sayılmaması nedeniyle emekli olamayan staj ve çıraklık mağdurları bir an önce emeklilik haklarına kavuşmalıdır” ifadelerini kullandı.

“Esnafın öfkesi seçim sandığına yansıyacak”

Açıklamalarında kapanan işyerlerini de gündeme taşıyan MİLLİ SOL Genel Başkanı, “Esnaf kepenk kapatıyor ama bu kimsenin umurunda değil. Cumhurbaşkanı 7200 pirim indirimi sözünü bile yerine getiremedi. Kaldı ki esnaf için bu yetmez, 99 öncesinde Bağ-Kur girişi olan herkesin SSK şartlarında emekli edilmeleri Anayasal eşitlik açısından şarttır. Geçmiş döneme ait borçlar için de borçların ait olduğu dönemlerden hesaplanarak esnafın emekliliğinin önü mutlaka açılmalıdır. Aksi halde 30 Mart yerel seçimlerine esnafın öfkesi yansıyacaktır.” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ