Demokrat Zafer

İYİ PARTİ ORHANGAZİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI İSMAİL KAYA: BİRİNCİ ÖNCELİĞİMİZ DEPREM VE DEPREME HAZIRLIK OLACAK

İYİ Parti Orhangazi Belediye Başkan Adayı İsmail Kaya, asrın felaketi olarak tanımlanan, 50 binin üzerinde vatandaşımızı kaybettiğimiz; Kahramanmaraş merkezli 11 ili kapsayan depremin acı gerçeği bir kez daha hatırlattığına işaret ederek Orhangazi’nin depreme hazır olmamasını “Büyük Felaket Kapımızda” olarak değerlendirdi. Orhangazi’nin her iki fay hattının ortasında olmasına karşın iktidar partisi yöneticileri ile büyük köyün muhtarı Bekir Aydın’ın koruyucu deprem önlemleri almamasının felakete kapı açtığına işaret etti.
Başkan Kaya; “Kuzey Anadolu Fay (KAF) hattının üzerinde inşa edilmiş şehrimizde önceliğimiz elbette ki deprem olacak. Geçtiğimiz yıllara baktığımızda her 30-35 yılda bir büyük deprem yaşadık. En son ki 1999 depremin üzerinden 25 yıl geçti. Çeyrek asırdır şehri yöneten iktidarın belediye başkanları depreme yönelik bir çalışma yaptı mı? Elbette ki kalıcı bir çalışma yapılmadı” dedi.
“Deprem anında değil depremden önce bilinçli ve hazır olmamız gerek” ifadelerini kullanan İsmail Kaya; “Sağlıkta koruyucu hekimlik vardır, koruyucu hekimlik, kişinin hasta olmaması için, hasta olmadan önce alınması gereken tedbirleri oluşturmaktır. Depremden korunma yolları da, aynı koruyucu hekimlik gibidir, deprem olmadan önce, her an deprem olacak gibi tedbirleri almaktır.” şeklinde konuştu.
Orhangazi’de İYİ Belediyecilikle depreme karşı hayata geçirilecek çalışmalar hakkında bilgi veren İsmail Kaya;
ORHANGAZİ İÇİN ÖNCELİKLERİMİZ BELLİ
Öncelikle Orhangazi’de 1999 öncesi bina stoku çıkartılacak ve yeni yapılacak binalar için muhakkak Deprem izalatorü şartı getirilecektir. Özellikle Orhangazi Belediyesi bünyesinde yer alan OBAK geliştirilerek halka yayılıp her an deprem bilinci ve gerçeği hafızalarda diri tutulacaktır. En önemli konulardan birisi de deprem felaketinden önce ilk işimiz ilçenin muhtelif yerlerinde toplanma yerleri ve hayatın idame edileceği yerler hemen inşa edilecektir. Yaşam alanları şimdiden, derhal olmalıdır ve bunu da yapacak İYİ kadrolardır. Her mahalleye ihtiyacı karşılayacak deprem konteynırları konularak düzenli bakımları ve kontrolleri yapılıp her an adete hazır olacaklardır” dedi.
ACİLEN KORUYUCU DEPREM ÖNLEMLERİ ALINMALI
Orhangazi’nin İznik Gölü Fayı ve Gemlik fayı olmak üzere birçok deprem fayı ile çevrili olan bir şehir olduğunu hatırlatan İYİ Partili İsmail Kaya, “Acilen koruyucu deprem önlemleri alınması gerekiyordu. Ne yazık ki, bu zamana kadar ilçeyi yöneten AKP tarafından hiçbir önlem alınmadığını yaşıyoruz ve biliyoruz. İYİ Belediyeciliğin ilk icraatlarımdan biri koruyucu deprem ve afet uygulamasını hayata geçirmek olacaktır” ifadelerini kullandı.
“KONTEYNER DEPREM BÖLGESİ OLUŞTURULACAK”
İYİ Parti Orhangazi Belediye Başkan Adayı İsmail Kaya, açıklamasına şöyle devam etti: “Bu uygulamalar, yeni ve güvenilir alanlarda imar çalışmasını hızlandırmak, içinde elektriği, suyu, altyapısı, sağlık ocağı ve yemekhanesi olan; gıda, ilaç ve giysi depoları olan, konteyner deprem bölgesi oluşturulacak. Acil müdahale birimleri oluşturulacak, ekipmanlar hazır halde bulundurulacak. İnşaat ruhsatları da deprem yönetmeliğinin tüm şartları eksiksiz tamamlanacak.
Mevcut binalarda 3 kat üstünde olanlar deprem testine tabii olacak. Binaların alt katlarında bulunan işyerlerinin yapı denetim ruhsatına uygun olup olmadığı kontrol edilecek. Bilim insanlarından oluşan kurul ile Orhangazi’de deprem çalıştayları yapılacak, vatandaşlarda bu çalıştaya katılım sağlayabilecekler. Önceliğimiz insan hayatı ve konforu olacaktır. Ben bir kez daha 11 ili kapsayan ve çok fazla can kaybı yaşadığımız depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine sabırlar diliyorum.”
HERKESE ÖRNEK OLACAĞIZ
6 yıl boyunca yürüttüğü ilçe başkanlığında deprem konusunu her gün dile getirdiğini söyleyen Başkan İsmail Kaya, “Tüm konuşmalarımda deprem konusuna vurgu yaptım. Depremden kaçamayız. Burada kim seçilirse seçilsin, bir başkanın tüm projelerinde önceliği deprem olmalı. Allah nasip ederse 31 Mart akşamı halkımızla birlikte zafere ulaştığımızda, 1 Nisan sabahında ilk işimizi depremle başlatacağız. Orhangazi’de İYİ belediyecilik anlayışıyla herkese örnek olacağız.” ifadelerini kullandı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ