Demokrat Zafer

“Bir Devrimcinin Güncesi” 18 Mart’ta Nilüfer’de

Şef ve Besteci Orhan Şallıel’in, Fikret Kızılok’un albümünü senfonik düzenlemeleri ile sunduğu, solist ve anlatıcı Barbaros’un Atatürk’ün kendi kaleminden yazdığı anılarını paylaştığı “Bir Devrimcinin Güncesi”, Nilüfer Oda Orkestrası ve Nilüfer Çoksesli Koro eşliğinde 18 Mart’ta Fethiye Kültür Merkezi’nde dinleyici ile buluşuyor.

Çanakkale Zaferi’nin 107. yıl dönümünde Nilüfer Belediyesi Bursalılar’ı, çok özel bir etkinlikle buluşturuyor. Fikret Kızılok’un ölümsüz eseri “Bir Devrimcinin Güncesi”, 18 Mart’ta  Bursa’da izleyici karşısında olacak.
Fikret Kızılok, Mustafa Kemal Atatürk’ün kendi kaleminden anlattığı ve kitaplaştırılan anılarını; 1998 yılında “Bir Devrimcinin Güncesi” adıyla albümleştirdi. Albüm, Mustafa Kemal Atatürk’ün Selanik’teki çocukluğundan başlayarak, askeri liseye nasıl yazıldığını, oradaki arkadaşları ile tanışarak dünya görüşünü nasıl oluşturduğunu, askeri ataşeliğini, Çanakkale ve Kurtuluş Savaşının ardından devrimleri nasıl planladığını anlatıyor. Dönemin şartları gereği stüdyoda kaydedilen albüm, şef ve besteci Orhan Şallıel tarafından tam da Kızılok’un hayal ettiği şekilde Senfonik Orkestrasyon ile yeniden düzenlendi.
İlk kez Adana’da 2017 yılının 10 Kasım’ında Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası ve Gençlik Korosu eşliğinde sahnelenen ve izleyicilerin yoğun isteği üzerine 2 yıl üst üste icra edilen eserde, Mustafa Kemal Atatürk’ü Kızılok yerine bu kez hem Yunanca hem de Fransızca olarak söylediği şarkılar ve anlatıcılığıyla unutulmaz bir performans sergileyen Barbaros canlandırdı.
Fikret Kızılok’un ölümsüz eseri, 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 107.yıldönümünde şef Orhan Şallıel yönetimindeki Nilüfer Oda Orkestrası ve Nilüfer Çoksesli Koro eşliğinde Barbaros’un yorumuyla Fethiye Kültür Merkezi’nde dinleyici ile 18 Mart günü saat 20.00’de buluşacak.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ