Demokrat Zafer

Bursa’da okuyan öğrenciler ne istiyor? Acil çözüm bekleyen sorun!

Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz, Bursa’da okuyan üniversite öğrencilerinin CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın’la buluşmasından öne çıkan detayları bugünkü köşesine taşıdı…

Yılmaz, yazısında şu ifadeleri kullandı:

Eylül ayında… Pandemi sürecindeki uzaktan eğitimin ardından okullarına dönen üniversite öğrencileri, yurt sorunu ile karşı karşıya kaldılar.

O sorun…

Daha çok konjonktürel olduğu için, yerel yönetimler, kurumlar ve sivil toplum örgütlerinin desteğiyle aşıldı ve gündemden düştü, ama üniversite öğrencilerinin kalıcı sorunları var.

İşte…

Bu sorunlar, Bursa Uludağ Üniversitesi ve Bursa Teknik Üniversitesi’nden 50’ye yakın öğrencinin CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın’la buluşmasında gündeme geldi.

Görüşme de…

18 ilde örgütlü olan, en yoğun olduğu iller arasında Bursa’nın da yer aldığı Öğrenci Hareketi Derneği organizasyonuyla Ankara’da gerçekleşti.

Gerçi…

Öğrenciler okul sonrası iş kaygısını fazlasıyla yaşıyorlar ve bunu da dile getiriyorlar. Fakat, eğitim sürecinde çözüm bekleyen öncelikli sorunları var.

Şunu öne çıkardılar:

“Öğrenciye 650 lira öğrenim kredisi veriliyor. Bunun 450 lirası yurda, 200 lirası yemek fişine gidiyor. Yani öğrenci kredisi verilir verilmez bitiyor. Sonrasında 1 ay yokluk var.”

Bu durum…

Özellikle dar gelirli ailelerin çocukları açısından ciddi soruna dönüşüyor. Çünkü, ailesinden destek alamayan öğrenci 1 ayı harçlıksız geçiriyor ve neredeyse tüm sosyal yaşamı etkileniyor.

CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın öğrencileri dinledikten sonra, ortaya konan ilk acil sorun olan öğrenci kredileri yetersizliği için şunu söyledi:

“Sizi çok iyi anlıyorum. Çocuklarını binbir zorlukla okutmaya çalışan dar gelirli ailelere ve öğrenci kardeşlerimize destek olmak gerekiyor. Kredilerin okul açıldıktan sonra çok geç alınması da başka sorun. Pek çok öğrenci kardeşimiz bu nedenle okul açıldıktan sonra eve dönmek zorunda kalıyor.”

Şu sözü verdi:

“Konuyu Meclis gündemine taşıyacağım. Artan enflasyon ve hayat pahalılığı karşısında gençleri korumak için öğrenci kredileri arttırılmalı.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ