Demokrat Zafer

“Esnafın beklentileri sağlanmadan TBMM kapanmamalı”

Milliyetçi Sol Parti (MİLLİ SOL) Genel Başkanı Hüseyin Alpay, Bağkur’luların eşit prim taleplerinin görmezden gelinemeyeceğini belirterek, “Esnaflar başta olmak üzere bütün Bağkur’luların haklı talepleri bir an önce yerine getirilmelidir. TBMM yerel seçim tatiline girmeden, getirilecek torba yasa ile beklenen düzenlemeler gerçekleştirilmelidir” dedi.

Esnafın kirasını ödeyemez noktada olduğunun altını çizen Alpay, “Bugün bu ülkede kepenkler kapanıyor ama kimsenin umurunda değil. Yaşları 50’nin üzerinde binlerce insan işyerlerini kapatıyor ve işsiz kalıyor. Esnafa acil destek verilmediği sürece bu tablo daha da kararacak” değerlendirmesinde bulundu.

“Esnaf pandemi ve ekonomik kriz yorgunu”

Bağkur prim indiriminin 7200 güne bir an evvel çekilmesi gerektiğini işaret eden Genel Başkan Alpay, tescil sorununun acilen çözülmesinin ve Bağkur borçlarının ait oldukları dönemden hesaplanarak ödemelerde kolaylık sağlanmasının beklendiğini kaydetti. Pandemi ve ekonomik kriz yorgunu esnafa hayat hakkının kalmadığını savunan Alpay açıklamasında, toplumsal beklentileri sıraladı.

1999 öncesi Bağkur girişi olanların SSK şartlarında emekli edilmelerinin adaleti yeniden tesis edeceğini vurgulayan Milliyetçi Sol Parti Genel Başkanı Hüseyin Alpay, “Vatandaşlarımız daha fazla zaman geçirilmeden bu beklentilerin yasalaşmasını istiyor” ifadelerini kullandı.

“Tescil ve staj mağdurlarının sorunları çözülsün, esnafa ihya ve prim desteği verilsin”

Esnafların, emeklilerin, asgari ücretlilerin, memurların ve tüm emekçilerin büyük bir ekonomik darboğaz içinden geçtiğini savunan Alpay, bütün toplum kesimlerinin ekonomik müjdeleri dört gözle beklediğini kaydetti.

MİLLİ SOL Genel Başkanı Alpay açıklamasında, vergi dairesine kayıt olmuş fakat Bağ-Kur’a kayıt olmamış esnafların tescil haklarının verilmesini, staj mağdurlarının staj dönemlerinin emekliliğe sayılmasını, 2020 yılı öncesindeki Bağ-Kur borçlarının avantajlı ihya ile hesaplanmasını ve Bağkur’lu esnaflara prim desteği sağlanmasının beklendiğini sözlerine ekledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ