Demokrat Zafer

Pars: “Emeklinin Hakkı TÜİK’e haram olsun”

Türkiye İstatistik Kurumu’nun Aralık ayı enflasyon rakamlarını açıklamasıyla emeklilerin alacağı zam oranı belli oldu. TÜİK Aralık 2022 enflasyon oranını 1,18 açıkladı ve 6 aylık enflasyonda 15,39 olarak belirlendi. Daha sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bu zammı memurlar ve emekliler için önce yüzde 25, ertesi gün yüzde 30 olarak uygulayacaklarını açıkladı.

EMEKLİLER HÜSRANA UĞRADI…

Açıklanan enflasyon rakamlarını değerlendiren Türkiye Emekliler Derneği Uludağ Şube Başkanı Kenan Pars sert tepki gösterdi. Emeklinin sofrasındaki ekmeğin çalındığını söyleyen Pars: “Hakkımızı çalan TÜİK biz emeklileri açlığa sefalete mahkum etti…” dedi.

Pars açıklamalarına şöyle devam etti:

“Akıl mantıkla anlamak mümkün değil. İstanbul Ticaret Odası İstanbul için Aralık ayı enflasyonunu yüzde 2,94 açıklarken, Bağımsız enflasyon Araştırma Grubu ENAG Aralık ayı enflasyonunu yüzde 5,18 açıkladı. ENAG’a göre 6 aylık enflasyon yüzde 38,57. TÜİK ne açıklıyor Aralık ayı için yüzde 1,18, 6 aylık enflasyonda yüzde 15,39. Bu resmen hırsızlıktır. Emeklinin hakkını çalmaktır. Toplumun en mağdur kesimi emekliyi ölüme sürüklemektir.

Yok efendim ihracat rekoru kırmışız, şöyle büyümüşüz falan bizler bu toplumun anneleriyiz, babalarıyız, dedeleriyiz, nineleriyiz. Emeklisi mutsuz olan bir ülke refahtan büyümeden bahsedemez. Bıçak kemiğe dayandı değil bıçak kemiği kırdı artık. Emeklinin tenceresi kaynamıyor, battaniyeye sarılıp karanlıkta oturuyor. Ne beslenebiliyor ne de faturalarını ödeyebiliyor. Bize reva gördükleri maaşla kiralık ev bile bulunmuyor. Asgari ücret olarak belirledikleri tutar asgari düzeyde geçim sağlar. Emekliye eğer bunun yarısını reva görüyorsanız emekli de bunun hesabını sandıkta sorar.

Emeklilik külfet değil, yıllarca çalışıp, prim ödeyip kazanılmış en kutsal haktır.

Sayıları 14 Milyona yakın Emekli, dul ve yetimlerini yok sayanlar, açlığa yoksulluğa sürükleyenler şunu iyi bilsinler; Emekliler sadaka istemiyor. Yıllarca çalışıp ülke ekonomisine değer katmış bu insanlar insanca yaşamak için hakları olanı istiyor. Sosyal Güvenlik sistemine yıllarca prim ödeyerek emeklilik hakkını alan bizlere külfet gözüyle bakılıyor. Emeklilik külfet değil, yıllarca çalışıp, prim ödeyip kazanılmış en kutsal haktır.

Sesimizi duyurmamız için sokaklara inmemiz gerekiyorsa onu da yaparız

Asgari Ücrete yüzde 54,66 zam yapılırken emekliye yüzde 30 zam müjde olarak açıklanıyor. Aklımızla alay ediyorlar. Biz emekliler hüsrana uğradık. Emeklinin feryadını duymuyorlar, duymak istemiyorlar. Sesimizi duyurmamız için sokaklara inmemiz gerekiyorsa onu da yaparız. Tüm emeklileri çatımız altında birleşmeye çağırıyorum. Emekliler kendi davasında birleşmediği sürece sesimizi duymamaya devam edecekler. Bir olalım, güçlü olalım, hakkımızı alalım.” diye konuştu…

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ