Demokrat Zafer

EMO Bursa Şubesi’nde Genel Kurul

Elektrik Mühendisleri Odası Bursa Şubesi (EMO), çoğunluksuz olarak 19. Olağan Genel Kurulu gerçekleştirdi.

EMO Bursa Şubesi'nde Genel Kurul

MERVE DENİZ EKİCİ / BURSADA BUGÜN

Elektrik Mühendisleri Odası Bursa Şubesi, 19. Olağan Genel Kurulu gerçekleştirmek üzere BAOB Oditoryum Salonu’nda toplandı. 19. Olağan Genel Kurul, çoğunluksuz olarak gerçekleştirildi.

Gerçekleştirilen genel kurula Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, CHP Bursa Milletvekili Hasan Öztürk ve Orhan Sarıbal da katılım gösterdi.

EMO Bursa Şubesi 18. Dönem Yönetim Kurulu Başkanı ve 19. Dönem Yönetim Kurulu Başkan Adayı Burak Özgen, genel kurul açılışını yaptı.

19. Olağan Genel Kurul’da yarın yapılacak seçimlere tek aday ve tek liste girileceği açıklandı.

“CAN ATALAY’A ÖZGÜRLÜK”

Söz isteyerek gündeme dair kısa bir konuşma gerçekleştiren Divan Başkanı Nazmi Kaçar, “Değerli arkadaşlar ülkemiz malum hem ekonomik hem siyasi olarak büyük bir kaos içerisinde. Günaşırı benzine mazota zam geliyor. Siyasi olarak da ekonomik durumdan da daha vahim bir acı olarak hukuk devletinin olmadığı, kanun devleti bile olamayan durumun içerisine düşmüş durumdayız. Bunu geçen haftalarda yaşadık. Anayasının bugünkü meclis tarafından sayılmamasıdır. Gezi onurumuzdur diyoruz. Kimse çevresini savunduğu için hapse atılamaz. Can Atalay’a özgürlük diyoruz” dedi.

6 ŞUBAT DEPREMİNE DEĞİNİLDİ

EMO Bursa Şube Yönetim Kurulu Başkanı Burak Özgen konuşmasına “Akademik odaların kıymetli üyeleri,sevgili basın, sevgili misafirler, hepiniz hoş geldiniz. Geçirdiğimiz 2 yıllık süreci tamamlıyoruz. 2 yıllık çalışma dönemimiz içinde geleneklerine saygılı,yurtsever bir ekip olarak 2 yıl boyunca çalıştık. 6 şubat sabahı yıkıcı bir depremle uyandık. Maalesef binlerce insaınımızı kaybettik. İmar aflarından dolayı birçok insanımız vefat etti. Kuzeyinden güneyine yaraları sarmaya çalıştık. 1999’dan beri toplanılan deprem vergileri maalesef yoktu. Yapı denetimcilerin kaldığı haksızlıklara karşı durduk. Önlem almayı seçmediler” sözleriyle 6 şubat depremine değinerek başladı.

CHP milletvekili Orhan Sarıbal, katılımcıları selamlayarak konuşmasına başladı.

Sarıbal’ın konuşmasının satırbaşları şöyle;

Divan başkanımız hukuk ve adalet dedi. Aslında hukuk var ama beyefendinin istediği hukuk var. Kimin dışarı çıkarılıp çıkarılmayacağına beyefendi karar veriyor. Düzen var ama bu hukuk, Türkiye Cumhuriyeti’nin değil, bir kişinin üzerine kurulan bir hukuk var. İtibarsızlaştırılarak yeni bir anayasa tartışması,TBMM‘yi içine dahil ederek bir darbeler zinciri oluşturmuştur.

Türkiye bir deprem ülkesi. Depremi felakete dönüştüren asıl şey siyasiler, yöneticilerdir. Siz depreme dirençli konutlar yapmalısınız. Kamu ve yerel yönetmin barınma hakkı sağlaması lazım. Bu bir kader diyip böyle bir politika ortaya koyulmamalıdır.

Deprem siyasidir, ekonomiktir, politiktir.

Hükümet TMMOB’u dağıtmaya çalışıyor. Üye yapılarının gelişmesine engel olmak istemektedir. Odaları illere sıkıştırmaya, dernekleştirmeye çalışıyorlar. 1954’ten beri meslek haklarının,ülkenin en vicdanlı kurumudur. Ben bir TMMOB üyesi olarak duruşlarından gurur duyuyorum. 19. genel kurulumuzu sevgi ve saygıyla selamlıyorum.

CHP Bursa Milletvekili Hasan Öztürkün satırbaşları ise şöyle;

Sadece bizim değil, bütün Türkiye‘nin bazı şeylerin farkında olması gerekiyor. Mustafa Kemal Atatürk’ün en önem verdiği şey ilimdi. Özüne baktığımızda tamamızın yararlı mesleklerimizi icra eden insanlarız. Bugüne baktığımızda toplumu belirli kalıplar içerisine sokan bir iktidarla karşı karşıyayız. 4-6 yaş Kur’an kursu sayısı anaokulu sayısından daha fazla. Çocuklarımıza hayat bilgisi öğretmeden ölümü anlatan, kendi istedikleri düşünce kalıplarında nesil yetiştirme gibi bir düşünce var iktidarda.

Toplumu bilinçlendirerek bunu sahada yapmalıyız. Meslek ve eğitim konusunda çok kötü yönetilen bir Türkiye’de dünyanın en güzel ülkesi de olsa tüm dünyanın gözü de burda olsa 10 bin lira emekli 17 bin asgari ücretle yaşamaya çalışan bir millet var.


“NİLÜFER BELEDİYESİ OLARAK MESLEK ODALARIYLA ÇALIŞMALARIMIZI SÜRDÜRECEĞİZ”

Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, sözlerine herkesi selamlayarak ve yeni yönetim kuruluna başarılar dileyerek başladı ve “TMMOB diyince her şey duruyor bizim için. Bu genel kurul biraz daha farklı. Bu genel kurulda biraz daha az adayımız var, katılımın düşük olduğunu gözlemliyoruz. Yeni yönetime başarılı bir dönem geçirmelerini temenni ediyorum. Biz yerel yönetim olarak özellikle Nilüfer’de yıllardır meslek odalarıyla ortak çalışmalarda yer almaya gayret ediyoruz. Bundan sonraki süreçlerde de bunu sürdürme niyetindeyiz. Umarım toplumsal alanda daha çok adımlar atarız” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ