Demokrat Zafer

Orhangazi “ILICA” için Tek yürek

Orhangazi Keramet Ilıca Platformu tarafından düzenlenen “ILICA SATILAMAZ” yürüyüşü ve basın açıklaması Orhangazi Keramet Köy içinden başlayan yürüyüş ile Ilıca’da son bularak yapılan basın açıklaması ile tek yürek olundu. Bursa Orhangazi’de bulunan Keramet Köyü Sıcak Termal Su Kaynağı Ilıca’nın suyunun Usame Bin Ladin’in aile şirketine satılmasına karşı çıkan Keramet Köyü sakinleri ve Orhangazililer soğuk havaya aldırış etmeden düzenledikleri yürüyüş ile Ilıca’nın atalarından kendilerine emanet edilen ve geçmişte dedeleri tarafından hibe edilen arsalarla oluşup bu günlere geldiğini dile getirerek satışına karşı olduklarını dile getirdiler.

Keramet Ilıca Platformu ve Üçüncü Göz Medya Genel Koordinatörü İrfan Aydın tarafından organize edilen yürüyüş ve basın açıklaması yerel seçim öncesi siyasileri de birleştirdi. Zafer Partisi Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Bayram Kazancı, İYİ Parti Orhangazi Belediye Başkan Adayı İsmail Kaya, CHP Orhangazi Belediye Başkan Adayı Çetin Çoklar, DP Orhangazi Belediye Başkan Adayı Mücahit Hatipoğlu, CHP Bursa Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Orhan Sarıbal, DP MYK Üyesi Süleyman Yaşa, CHP Orhangazi İlçe Başkanı Berna Çakır, İYİ Parti Orhangazi İlçe Başkanı İsmail Kaya, DP Orhangazi İlçe Başkanı Baki Bekar, Saadet Partisi Orhangazi İlçe Başkanı Yakup Yıldırım katılarak Keramet halkını yalnız bırakmadılar.

KADINLAR “ANNE OLARAK SAHİP ÇIKIYORUZ” DEDİLER

Keramet Mahallesi’nde yapılan “Ilıca Satılamaz” yürüyüşünü organize eden Kadınlar yüksek sesle anne olarak haykırdıklarının altını çizdiler. 3. Göz Medya Genel Koordinatörü İrfan Aydın, toplumsal bir meselede kadınların el attığı tüm sorunların çözüme kavuşacağını belirterek; “Bugün Keramet Mahallesinde haklı davasında kadınların öncü olması gerekli mesajı vermiş ve bu işin bu tabloya rağmen olamayacağının göstergesi olmuştur. Bir işe anneler, kadınlar el attığı zaman hiç kimse aksi bir karar veremezler. Bugün Keramet Mahallesi bunu göstermiştir” dedi.

EFSANE MUHTAR AYŞE ANNE EN ÖNDE İDİ

Keramet Mahallesinde 90’lı yıllarda uzun süre muhtarlık yapan ve bölgenin tek kadın muhtarı olan Ayşe Akkuş’ta ilerleyen yaşına aldırış etmeden bastonu ile yürüyüşte en ön safta yer alarak Ilıca’nın asla satılamayacağını yüksek sesle haykırdı.

AYDIN: “ILICA’YI KENDİ KERAMETİNE BIRAKIN”

  1. Göz Medya Genel Koordinatörü İrfan Aydın, açıklamasında; “Bin yıldan beri Kerametlilerin olan bu doğa cenneti kaplıcanın önce OBEFAŞ sonra da mafyanın eline geçme ihtimali çok yüksek. Lütfen bari Ilıca konusunda bu kadar aç gözlü olmayın. Başınıza büyük belalar alacaksınız. KERAMET ILICA’nın işletme hakkı Keramet Kooperatifine verilerek hem yerel değerde kalması hem de Keramet Köylüsünün zeytinini para yapması sağlanabilir. Bu konuda Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın da görüşü ve de sözü de bu yöndedir. Lütfen başınıza bela almayın, Ilıcayı yalnış fikirlerle kirletip kurutmayın. Bizden hatırlatması çok aceleci ve de cahilce gidiyorsunuz” dedi.

DEĞİRMEN: “BİLİNEN İLK TARHTEN BU YANA ILICA VAR”

Orhangazi Keramet Ilıca’sının su kaynağı olmasının yanı sıra tarihte geçmişten bu yana önemli bir yer ettiği ile ilgili bilgi veren Tarihçi Gazeteci Yazar Muharrem Değirmen’de özellikle tarihte bölgeye gelen seyyahların Ilıca’dan uzun uzun bahsettiğini açıklarken; “Seyyahlar başta olmak üzere Hammer’a kadar birçok tarihinin de Ilıca’nın özellikle üstü açık bir kaplıca halinde olmasının muhteşem doğa güzelliğine vurgu yapmaktadırlar. Bunun yanı sıra Osmanlı döneminde çıkan tüm salnamelerde ve dönemin gazete haberlerinde de Ilıca’nın önemi haberler ile desteklenmiştir. Bunun yanı sıra Cumhuriyet devrinde de ilk yıllardan bu yana Keramet Ilıca’sının önemi belirtilmektedir” diyerek tarihsel açıdan da önemine işaret etti.

ILICA İÇİN “SÖZ VERDİLER”

Keramet Ilıca Platformu ve 3. Göz Medya tarafından Keramet mahallesinde düzenlenen “Ilıca Satılamaz” yürüyüşü ve basın açıklamasına katılan tüm siyasi parti aday ile temsilcileri Gazeteci İrfan Aydın’ın kendilerinden “ILICA SATILAMAZ” “Bu konuda hepiniz üzerinize düşeni yapmaya söz veriyor musunuz?” sorusu üzerine söz vererek sadece siyasi arenada değil her platformda Orhangazi menfaatlerini gözeteceklerinin sözünü verdiler.

Haber-Muharrem DEĞİRMEN/3. Göz HRA

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ