Demokrat Zafer

ÖZGÜR YAZARLAR İSTANBUL’DA BULUŞTU

Özgür Yazarlar okuyucularıyla bu kez İstanbul’da buluştu. Ankara, Mersin, İzmir, Hatay ve İstanbul ‘un ardından Eskişehir ve Bursa’da da imza günü düzenleyen yazarlar, bir kez daha İstanbul’da bir araya geldiler. Çok sayıda ünlü yazar, İstanbul Avcılar Aslı Anne Halk Kütüphanesi Şarlo Kafe’de okuyucularıyla sohbet etme imkânı bulurken, eserlerini de imzaladılar.

Gemlikli yazar Erol Erkılınç ve cezaevinde olduğu için organizasyona kitaplarıyla katılabilecek olan Metin Turan’ın yanı sıra yazarlar Umut Şener, Namık Kemal Cibaroğlu, Süleyman Altunoğlu, İsa Balcı, , Baki Altın ve Şeref Ozkudere İstanbullu okuyucularıyla hasret giderdi. İmza gününde Yarenlik Sanat Tiyatro Grubu da güzel bir oyun sergileyerek güne renk kattı.

Özgür Yazarlar Grubu adına organizasyonla ilgili yapılan açıklamada şu görüşlere yer verildi; Emeğin ve sosyalist mücadele deneyim/mirasının, sanat-edebiyat alanında yeterince ve hakkıyla ele alınmadığını düşünüyoruz. 12 Eylül darbesinin yol açtığı toplumsal tahribatın ve buna karşı direnme tavrının; edebiyatta, roman, anı-anlatı, şiir, öykü, kuramsal-teorik yazın, güncel siyasal değerlendirme türlerinde hak ettiği yeri bulmadığını gözlemleyen ve bu gözlem sonucu bir araya gelmiş bir edebiyat grubuyuz. Gözlem ve kaygılarımız doğrultusunda kalemlerimizi emeğin ve devrimci mücadelenin gerçekliğine batırarak yazıp üretiyoruz. Kalemlerimizin mürekkebi toplumsal gerçekler; ahlakı ise gerçeği savunma tavrımızdır. Bağımsız ve demokratik bir ülkede özgürce yaşama ve üretme düşü ise engin penceremizdir. Bu anlayışla üretmeye devam ediyoruz. İstanbul’da bir kez daha bizleri yalnız bırakmayan değerli dostlarımıza ve okuyucularımıza teşekkür ediyoruz”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ