Demokrat Zafer

CHP YILDIRIM’DA SAHAYA İNDİ: 31 MART’TA DAHA MUTLU BİR YILDIRIM MÜMKÜN!

HASAN ÖZTÜRK: BURSASPOR’UN İHTİYACI GÜVENİLİR BİR YÖNETİM

TEZGAHLAR YANGIN YERİ: YILDIRIMLILAR ÖZTÜRK VE MUTLU’DAN DEĞİŞİM İSTEDİ

Yıldırım’da Cumhuriyet Halk Partisi sahaya indi. Pazar tezgahlarına yansıyan fiyatlar karşısında halk ‘yandık, kül olduk’ diyerek serzenişte bulundu. Bursa Milletvekili Hasan Öztürk ve Yıldırım Belediye Başkan Başkan Adayı Mehmet Önder Mutlu da daha refah bir Bursa ve Yıldırım için 31 Mart’ı işaret ederek, değişim için desteklerini istedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Yıldırım İlçe Başkanlığı seçim çalışmaları kapsamında Baruthane Pazar Alanı’ndaydı. Bursa Milletvekili Hasan Öztürk, Yıldırım Belediye Başkan Adayı Mehmet Önder Mutlu ve İlçe Başkanı İlhami Gün ile birlikte çok sayıda partili katıldı. Milletvekili Hasan Öztürk ve Belediye Başkan Adayı Mehmet Önder Mutlu’ya halkın ilgisi yoğundu. Balık tezgahlarına gelen Öztürk ve Mutlu’ya esnaf ikramda bulunurken, Öztürk’ün büyüdüğü semt olan Yeşilyayla’da komşuları ve aile dostları da Öztürk’ü yalnız bırakmadı.

Yıldırımlılar olarak yaşadıkları sorunları ve taleplerini Öztürk ve Mutlu’ya ileten pazar esnafı ürünlerini satamamaktan, yurttaşlar da fiyatların yüksekliğinden yakındı. Bir pazar esnafı Miletvekili Hasan Öztürk’e “Küllüm zarardayız. Bizi halka kötü gösteriyorlar. Aldığımız ürünü tezgaha daha ucuz biz de koymak istiyoruz. Ama ne yazık ki olmuyor, her şeye zam geliyor, sattığımız ürün masrafları karşılamıyor” diyerek 31 Mart’ta değişim istediklerini ifade etti. Öztürk, “Bu ürünü üreten, satan ve tabii ki alan için de elimizi yüreğimize koyarak oy vermemiz gerekiyor” diyerek desteklerinin önemli olduğunu belirtti.

“KÖK MAAŞ ŞEYTANIN AKLINA GELMEZDİ”

Bir emekli de 28 yıl prim ödediğini, daha düne kadar 7 bin 500 lira maaşa mahkum edildiğini belirtti. Bunun üzerine Öztürk, “Kök maaş diye bir şey çıkardılar. Şeytanın aklına bile gelmezdi. Emeklilerimiz kök maaşının ne olduğunu araştırıyor, öğrenmeye çalışıyor. Bir bakıyor 3 bin 800 lira kök maaşı. Biz şu an emeklimizin maaşının asgari ücrete eşitlenmesi için uğraş veriyoruz. Bu olana kadar da mücadelemiz sürecek.” diyerek değişim için desteklerine ihtiyaçlarının olduğunu söyledi.

“BELEDİYE YÖNETİMİNDE SİYASETE BAKMAM”

Belediye yönetimi konusunda çalışana oy vereceğini, bunca yıldır Yıldırım olarak hiçbir hizmeti alamadıklarını söyleyen bir başka pazar esnafı “Belediye yönetiminde siyasete bakmam” diyerek Mehmet Önder Mutlu’yu destekleyeceğinin sözünü verdi.

Önder’i gören bazı yurttaşlar ekonomik olarak zorluk çektiklerini, kira ve sosyal yardım konusunda desteklenmek istediklerini belirtti. Mutlu, yönetimi döneminde Yıldırım’da sosyal dayanışma ve destek hizmetlerinin sağlanacağını belirterek, Yıldırım’ı daha refah bir ilçeye dönüştüreceklerinin kendilerine sözünü verdi.

8 YAŞINDAKİ YASİN: İŞÇİ OLMAK İSTİYORUM

Pazarda ailesiyle alışverişe çıkan 8 yaşındaki Yasin, Öztürk’ün “Büyüyünce ne olacaksın?” sorusuna “İşçi olmak istiyorum, okuyunca bir şey olmuyor” sözleriyle cevap verdi. Yasin’in bu cevabı hem ailesinin hem de çevredekilerin dikkatini çekti. Öztürk, “Çocuklarımız için, geleceğimiz için değiştireceğiz, mücadelemiz bunun için” diyerek değişime destek olma çağrısında bulundu.

“BURSASPOR İÇİN GÜVENİLİR BİR YÖNETİM GEREKİYOR”

Bursaspor için Cumhuriyet Halk Partisi Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey’in çalışmalarının neler olacağını soran bir gence, “Ben de bir Bursasporluyum” diyerek çocukluğunun geçtiği evin önündeki fotoğrafını gösteren Öztürk’ün cevabı şöyle oldu:

“Bursaspor’u sonuna kadar destekleyeceğiz. Siyaset kulübün içinde olmayacak, biz siyaseti kulüpten çıkartacağız. Bursaspor bizim önceliğimiz, değerimiz, markamız. Güvenilir bir yönetimle bu borçlarını temizleyeceğiz. Bunun partililikle ilgisi yok, bunun Bursalılıkla ilgisi var. Bursaspor’u kurtarmak için seferberlik ilan edeceğiz. Bursa şehri adına, sende bizde seferberliğe katılacağız. Kime destek atacağız, güvenilir olduğunu bildiğimiz bir yönetime. Bursa ancak Bursalılarla kurtarılabilir.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ