Demokrat Zafer

Koray Bilici, Geleceğe Işık Tutan Liderler ile D&R’da buluştu Geleceğe Işık Tutan Liderler, D&R’da buluştu

Yeni Nesil Dönüşüm ve İletişim Lideri Koray Bilici, ana teması Dijital Darwinizm olan ‘Geleceğe Işık Tutan Liderler’ isimli kitabını D&R Kanyon mağazasında tanıttı. Farklı sektörlerden çok sayıda işbirlikçi, vizyoner ve dönüştürücü liderle yaptığı podcast sohbetlerini kitabında toplayan Bilici, kitabına konu olan isimlerle iş dünyasının geleceğine ışık tutacak keyifli bir sohbete imza attı.

Koray Bilici’nin iş dünyasının önemli isimlerinin tecrübe ve geleceğe dair öngörülerini derlediği, kariyerinin her seviyesindeki iş insanı için değişim ve inovasyon adına pratik öneriler sunan kitabı Geleceğe Işık Tutan Liderler’in lansmanı D&R’ın Kanyon mağazasında gerçekleşti.

Bilici’nin ‘Türkiye’nin Liderleri Koray Bilici’ye Anlatıyor’ podcast serisine katılan 50 lider arkadaşının ve kendisinin kişisel görüşlerini bir araya getirerek ortak akılla hazırlanan kitabı, katılımcılardan yoğun ilgi gördü. İmza günü ve söyleşinin birlikte olduğu lansmana, kitaba konu olan 50 lider arasında bulunan L’Oreal Ülke Müdürü Sinem Sandıkçı Gökçen, Birleşmiş Markalar Derneği ve Twigy Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Öncel, Pernod Ricard Ortadoğu, Afrika ve Türkiye Genel Müdürü Selçuk Tümay, Sanofi Türkiye Ülke Başkanı Cem Öztürk, Yanındayız Derneği Kurucu Başkanı Nur Ger, Publicis Groupe Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su İnanç Dedebaş, Pegasus Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Nane, Kariyer.net CEO’su Fatih Uysal, Esas Gayrimenkul CEO’su Cem Eriç  ve Odebank Genel Müdürü Mert Öncü gibi iş dünyasından birçok önemli isim katıldı. Kitapta söyleşileri yer alan isimler, Bilici’nin kariyer hayatlarına dair yönelttiği soruları samimiyetle yanıtladılar.

Selçuk Tümay: “Kırılgan ve hassas olmayı önemsiyorum”

Pernod Ricard Ortadoğu, Kuzey Afrika ve Türkiye Genel Müdürü Selçuk Tümay, liderlik anlayışını şöyle tanımladı; “Liderler performans konusunu ön planda tutabiliyorlar. Performansı yaratan çalışanlara, iş ortaklarına odaklanmak, onların mutluluğunu öncelik saymak çok daha değerli. Yoksa gösterilen performans geçici oluyor. Başarının kalıcı olmasının en temel taşlarından biri bu. Liderler olarak ‘hepimiz’ demeyi öğrenmemiz gerekiyor. Sahada olmaya çok önem veriyorum, bundan çok şey öğreniyorum. Kurucumuz, her gün yeni bir arkadaş edinin tavsiyesinde bulunur ve bu benim iş hayatımda da özel hayatımda da kullandığım bir söz haline geldi. Şeffaf olmak önemli aksi taktirde güven ortamı oluşturmadan 20 yıl aynı işin başında kalmak mümkün değil. Mütevazi olursanız ancak bir şeyler öğrenmeye gayret ediyorsunuz. Kırılgan ve hassas olursanız insanlar size kendilerini daha yakın görüyorlar, güven ortamı daha sağlam temellere inşa ediliyor”

Mehmet Nane: “Terminolojide zorlandım ama bilmemek değil, öğrenmemek ayıp”

Farklı sektörlerde çalışmanın ve farklı terminolojilere maruz kalmanın zorluğu konusunda konuşan Pegasus Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mehmet Nane, “Teknosa, Carrefour, Pagasus nihayetinde ürün satıyor, nihai kullanıcı aynı. Sadece aracı olan ürün değişik. Teknisyen ya da pilot değilim ama ben bu işi yapan arkadaşlara, işini bilen insanlara iş yapmaları için ortam yaratıyorum. Terminolojide zorlandım çünkü havacılıkta her şey kısaltmalarla. Ben neyi bilip bilmediğimi biliyorum, öğrenmeye hevesliyim. Bilmediğimi sorarım, bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıp bana göre. Size bir imkan veriyorlarsa veya bir şey yapacaksanız bunu maksimum datayla yapmalısınız, yoksa yarı yolda kalırsınız. Mümkün olduğu kadar bilgiye ulaşmak, bilgiyle karar vermek gerekiyor” dedi.

Özlem Dağ: “Cam tavanları yıkmaya kullandığımız kelimelerden başlamalıyız”

Cam tavanlar konusunu masaya yatıran Bahçeşehir Koleji Genel Müdürü Özlem Dağ, kadınların iş hayatında yaşadığı zorlukları şu sözlerle anlattı: “Farklı sektörlerde deneyim kazanmış bir kadın olarak, iş hayatında birçok erkek arkadaşımıza göre daha fazla zorlukla karşılaştığımı söyleyebilirim. Ancak bu zorlukların bir öğreti olduğunu düşünüyorum. Etki alanı daha genişleyen görevler almaya başladığımda, bunları iş içerisinde faydaya, yaşadığımız cam tavan sorunlarını stratejilere dönüştürmeye çalıştım. Kadınlar olarak yaşadığımız en büyük sorunlar iş hayatında evlilik, çocuk ve doğumla gelen engeller. Küçük görünen şeyler kadınların iş hayatında büyük değişimler yaratabiliyor; yasal izinler dışındaki süreçlerin genişletilmesi gibi. Kadın ve erkekler iş hayatında ekip olarak süreçlere birlikte dahil oldukça, her şeyin ne kadar umut verici olabildiğini gördüm. Cam tavanlar sorununu başından engellemek ve kalıcı bir dönüşüm için; kullandığımız kelimeleri değiştirerek işe başlamalıyız. Ve en önemlisi kız ve erkek çocuklara okul öncesinden itibaren bunu öğretmeliyiz.”

Fatih Uysal: “Uzaktan çalışma, liderliği de dönüştürdü”

Kariyer.net CEO’su Fatih Uysal, liderlik kavramının son yıllardaki dönüşümünü değerlendirdi; “Değişim hayatımızda sürekli var. En büyük değişimse 2020 yılında yaşandı. 16 Mart’a kadar her şey ofisten dönüyordu ve aklımızda asla evden çalışırız yoktu. Bir anda tüm Türkiye evden çalışılabildiğini gördü. Bu değişimin hemen hayata geçeceği ve çok daha doğru bir döneme geçtiğimize dair bir kanı oluşturuldu. Ama ben buna katılmıyorum. İnsanlığın ofisten çalışma alışkanlığı yıllardır vardır, evden çalışma ise 3 senedir var. Bu tecrübeyi yüz yıllardır süren bir kültürle karşılaştırıp evden çalışma daha doğru bir sistem demek yanlış olur. Her şirketin kendi doğrusunu bulmaya çalıştığı bir dönemdeyiz, verimli olan ve olmayan uygulamalar var. Tam budur dediğimiz bir düzende değiliz, standart dediğimiz bir çalışma olmayacak. Bunlarla birlikte liderlik kavramı da değişiyor. Yöneticiler için bütün motivasyonu uzaktan sağlayabilmek konusunda challenge doğdu. Uzaktan liderlik ciddi bir kavram. Dolayısıyla liderlikte doğru yöntemi bulabilme çabasının içindeyiz. Liderin liderlik yapış şekli değişse de ondan beklenilen değişmedi. Sonuca yaklaşırken daha farklı yaklaşımlar, birden farklı metodun uygulanması gerektiği bir dönem.”

Cem Öztürk: “Dijitalleşme, kariyer fırsatları tanıyor”

Sanofi Türkiye Ülke Başkanı Cem Öztürk, ilaç sektörünün dijital dönüşümü nasıl yönettiği sorusuna; “Dijital dönüşümle birlikte aslında her şeyi bilmediğimizin gerçek anlamda farkına vardık. Örneğin pandemide aşının tedavisi start-uplardan geldi. Fikirleri paylaşmanın, yenilikçi şirketlere yatırım yapmanın ne kadar önemli olduğunu hatırladık, dijitalleşme de bize bunu getirdi. Başka bir ülkeyle direkt bağlantıya geçip buradaki bir probleme ya da oradaki probleme çözüm bulabiliyoruz. Bu da özellikle bizim gibi gelişmekte olan ülkeler için birçok kariyer fırsatı da tanıyor” yanıtını verdi.

Geleceğe Işık Tutan Liderler kitabı tüm D&R mağazalarında ve www.dr.com.tr platformunda satışa sunuldu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ