Demokrat Zafer

REÇETE…

“REÇETE” gerçek mutluluğu hissetmek isteyenlere…

Mutlu olma duygusuna ulaşabilmenin giderek zorlaştığı bir dönemde, insanlarımızı tüm zorluklara rağmen o arzu edilen mutluluğa ulaşmanın yollarını göstermeye çalışan, çabalayan, cesaretlendiren ve umutlandıran bir çalışmanın ürünü bu kitap REÇETE..

***

Serbest mali müşavir ve siyasetçi Birgül Yıldız Günay’ın, ‘gerçek mutluluğu hissetmek isteyenlere’ mesajıyla kaleme aldığı ‘REÇETE’ kitabı okurlarıyla buluştu.

Günay, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla duyurduğu kitabı ‘REÇETE’ için, ”Ve bu haberi siz değerli sayfa/profil dostlarımla paylaşmaktan onur duyuyorum. Yaklaşık 10 yıl önce başladığım ve hedeflerim arasında yer alan kitabımı okuyucuyla buluşturmanın mutluluğunu ve heyecanını yaşıyorum.” ifadelerini kullandı.

Uluslararası ilişkiler alanında yüksek lisans sahibi olan Birgül Yıldız Günay, ”REÇETE-1’in; çocuklarımıza, gençlerimize, her bir yüreğe, farkındalıklarımızın daha da artması yönünde, iyi gelmesini diliyorum.” dediği sosyal medya paylaşımı şöyle:

”Merhaba,

Benim için mucize bir gün.

Ve bu haberi siz değerli sayfa/profil dostlarımla paylaşmaktan onur duyuyorum.

Yaklaşık 10 yıl önce başladığım ve hedeflerim arasında yer alan kitabımı okuyucuyla buluşturmanın mutluluğunu ve heyecanını yaşıyorum.

Kitabın yazım süreci 2014 yılında başlamış olsa da, geçen süre zarfında tecrübe ve derslerime ilaveler yaptım. Uzunca bir süre kenarda bekledi, çünkü değer verdiğim diğer hedeflerim kitabın önüne geçmişti.

Doğduğum yıllarda iletişim araçlarının en kısır olduğu bir dönemden geliyor olsam da, geleceğe olan merakım hiç eksilmedi.

2012 yılında Sn. Prof. Dr. Erkan Işığıçok ve Cahit Günaydın hocalarımızın Atatürk Kongre Kültür Merkezi’nde verdikleri seminer sonrası blogspot ile başlamıştım yazmaya, internete merhaba diyerek. Sosyal medya hesaplarımda zaman zaman okuduğum ve ilgilendiğim kitapları da değerli dostlarımla paylaşmaktan büyük mutluluk duydum hep. Görev yaptığım kurumlarda kendi eğitimlerim kadar, çalışma arkadaşlarımın, dostlarımın da eğitimlerine, gelişimlerine önem vermeye çalıştım. Geçmişte yaşamak yerine, alacağımız dersler ile şimdi ve geleceğe odaklanmanın daha sağlıklı olacağını, ona göre pozisyon almak, ona göre eğitimlerimizi tamamlamak ve diğer bir tabir ile temeli sağlam atarak, katları temele göre çıkmak gerektiğine inandım. Misyonun, tutkuların, neleri sevdiğin, mesleğin, senin güçlü yanların, dünyanın neye ihtiyacı olduğu. Tüm bunların tek başına yeterli olmadığını da gördüm. Günümüzde insanlar anlaşılmak, değer görmek, fark edilmek istiyor. Mutlu ve huzurlu yaşamak istiyor. Uzun yıllar hem de sağlıklı da yaşamak istiyor. Donanımlı da olmak istiyor. Tüm bu istekler haklı, güzel istekler ancak kişilerin kendi karakter ve hatalarını aşamadıkları sürece ne çok önem arz ediyor, ne de uzun soluklu oluyor. Mutlu da olamıyor, huzurlu da, sağlıklı da. Hayatınıza kendinizi tanımakla başlamanızı; öncelikle düşüncelerinizi, duygularınızı ve davranışlarınızı kontrol edebilmenizi öneriyorum.

Bilim ve teknoloji ile birlikte; dengede yaşamanın, (zaman zaman korkutsa da gelecek, doğduğumuz andan itibaren pek çok bilgiyi öğrendiğimiz gibi, yeni bilgileri de kolayca öğrenebiliriz) bireysel ve toplumsal katkılarına inanan, yatayda büyümeye devam eden biri olarak, okuyacağınız kitap umarım size de, değerlerinize de iyi gelecek, küçük de olsa sizlerde bir farkındalık yaratacaktır. Her bir birikiminizi göz önüne alarak, uzmanlık alanlarına saygı duyarak, nasıl ışık olabilirim? diyorsanız eğer, sizlere de tavsiyem ”lütfen düşüncelerinizi, duygularınızı ve görüşlerinizi paylaşınız” olacaktır.

Bilinmeze olan merak ve heyecanımı, doyuramadığım öğrenme aşkımı motivasyon kaynağım haline getirdim. Hiç düşündünüz mü sizin motivasyon kaynağınız ne/neler?

REÇETE -1-‘in; çocuklarımıza, gençlerimize, her bir yüreğe, farkındalıklarımızın daha da artması yönünde, iyi gelmesini diliyorum.

Kitabın basımında emeklerini esirgemeyen Sentez Yayınevi sahibi Tekin Çanga Bey’e, grafiker Metehan’a, dizgide Kerime hanım’a ve ekipteki tüm canlara özellikle teşekkür etmek istiyorum.

”Bu yılın sonuna kadar çıkarmaz isen görüşmeyelim” diyerek olumlu baskı yapan, yaşamıma güç katan, destek olan hocalarım ve tüm dostlarıma da sonsuz teşekkür ederim.

Son olarak; REÇETE -1- kitabının hem BİREYSEL ve hem de TOPLUMSAL gelişimimize katkı sunmasını umut ediyorum.

Sevgilerimle.”

Reçete 1 – Gerçek Mutluluğu Hissetmek İsteyenlere Okurların Düşüncesi…

Mutlu olma duygusuna ulaşabilmenin giderek zorlaştığı bir dönemde, insanlarımızı tüm zorluklara rağmen o arzu edilen mutluluğa ulaşmanın yollarını göstermeye çalışan, çabalayan, cesaretlendiren ve umutlandıran bir çalışmanın ürünü bu kitap REÇETE.. Gerçek mutluluğu hissetmenin, aslında insan olmaktan geçtiğini anlatan bir çalışma. Yolu açık olsun.
Mehmet GÜNAY Sosyal Pedagog – 2023/BURSA

“Reçete”1 kitabı bir solukta okudum ve anlayabildiklerimi tekrar hatırlayıp gözden geçirdiğimde vardığım sonuç şu oldu… Hayata dair biliyorum sandığım ne çok bilinmezim varmış meğer.. Hayata yetişme çabaları, ekonomik gelecek kaygıları, tatmin etmeyen yüzeysel ilişkiler, kendimi sorgulama biçimleri bunların hepsi belleğimdeki yerlerini tazeledi…Bu kitap ; hani kırık bir şeyleri bütünlemek için aldığımız yapıştırıcıların yanında verilen süreç hızlandırıcılar gibi… Dar zamanların süzgeçlerinden geçmiş, samimi öneriler buketi… Tüm içtenliğimle kutluyor ve çok insana ulaşmasını diliyorum… Hep sevgimle..
– Akif OKTAY Oyuncu/Yönetmen – 2023/BURSA

Bu tatlı “Reçete” bana çok iyi geldi! İçimizde ve mavi gezegenimiz Dünya’da barışın sağlanması ve daha önemlisi sürdürülmesi Reçete’de yazdığı gibi “Mümkün”…. Siz de mutlaka okuyun, okutun, çoğalalım.
– F. Deniz Erdoğan Yazar/Siyaset Bilimci – 2023/ANKARA
Dünyaya hala hümanist bir şekilde bakabilmek, günümüzde artık en zor şey olsa gerek. Ben bunu nasıl becerebilirim? diye kendinize soruyorsanız size elinizdeki kitabı işaret edebilirim. Okudukça yüreğinizin ısındığını ve sayfalar arasında gezindikçe adeta pamuk gibi olduğunuzu hissediyorsunuz. Dünyadaki her günü birşeyler öğrenmek azmiyle geçirmenin ne demek olduğunu daha iyi anlıyor ve kendinizle kavga edeceğinize barışık olmayı keşfetmenin keyfine varıyorsunuz. Ve en önemlisi, her şeyin başının aslında sevgiden geçtiğini yeniden keşfediyorsunuz, Kıymetli yazarımıza Teşekkür ediyorum bize bunları yeniden hatırlattığı için.
– Levent SEVİK/Uzman Antropolog – 2023/MUDANYA

Her yaşa hitap eden tecrübelerle dolu bir hazine. Ele alındığı konular bakımından okurların bakış açısını değiştirecek, yaşamın içinde karşılaştıkları olaylar karşısında farklı perspektiften bakmaya imkan sağlayacak başucu kitabı.
– Nuray DÜLGAR/Yazar – 2023/İSTANBUL

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ