Demokrat Zafer

Basının da özgür olmadığı bir yerde de demokrasiden bahsedemezsiniz.

İl Başkanlığında düzenlenen basın toplantısına DEVA Partisi Bursa İl Başkanı Zeki Kahraman, Başkan Yardımcısı Neslihan Aydınoğlu, Yönetim Kurulu üyesi Barış Özer, parti üyeleri ve çok sayıda basın mensubu katıldı.

 

Bursa için henüz İl Kongre tarihi belirlenmediğinin altını çizen DEVA Partisi Bursa İl Başkanı Zeki Kahraman 30 Eylül’de Tüzük Kongresi yapacaklarını açıkladı.

 

 

Tüzükten memnun olduklarını belirten Başkan Kahraman ama genel merkezin hareketlerini kısıtladığını aktararak ” Bursa’da yapılıp yapılmayacağını biliyorsunuz siyasi partiler, kongrelerde bu manevralar yapıyor. Belli yerlerde kongreleri yapıp yasal süreci tamamlayıp bazı yerlerde Bursa’yla ilgili tasarrufların olup olmayacağı 30 Eylül’de sonra belli olacak. 30 Eylül’de bizim bir tüzük kongremiz var. Tüzük tadilatını yapacağız. Bu kongrede sonra zaten genel merkez kongre sürecine gireceğiz. Bizler tüzükten memnunuz ama genel merkezin hareketlerini kısıtlayabiliyor. Bu noktada onlar isteyebilir. Kongrede bazı yönetimde değişiklik olacaktır” ifadelerini kullandı.

 

“YENİLGİYİ KABUL ETMELİYİZ”

 

2023 Cumhurbaşkanlığı Seçimi sonucunda 6’lı masanın kaybetmesine değinen Başkan Kahraman, “İttifak masasını bir takım olarak kabul etmeliyiz. Bir yenilgi var bunu kabul etmeliyiz. O şunu yaptı bu bunu yaptı demek yerine sorumluluğu üstlenmeliyiz. 6’lı Masa birleşenleri tarafından kabul gören bir durumdu, Bursa ile ilgili fikir sorulsa başka karar alırdık. Her parti kendinden fedakarlık yaptı. Partimiz daha karar vermedi ama İttifak yapılması gerekiyorsa yapılır. Masanın seçimi genel seçime yöneliktir, hepsi kendi partisi yönetmek istiyor. Bazen de bu konuda uzlaşabilmeliyiz. Halka yalan söylenmemeli” diye konuştu.

 

“ORTAMI SİYASET TÜCCARLARINA BIRAKMAMALIYIZ”

 

Seçimden sonra partiden ayrılan üyelerin olduğunu dile getiren Başkan Kahraman
“Seçime kadar çok hırslı ve heyecanlıydık. Siyaseti ilk defa yapan arkadaşlarımız vardı, iktidar değişikliğine çok inandık, bu yüzdende bazı şeyleri gözden kaçırdık. Kaybedince ne yapacağımızı şaşırdık. Bu yenilgiden sonra buradan bir şey olmaz diyerek, kendi işlerine yöneldi. Toplum cahil, alamıyor diye düşündüler bunu değiştirmeliyiz, topluma anlatmalıyız. Bunu söyleyerek işten sıyrılamayız. Ülke kötüye gidiyor deniliyor ama oradaki gönül bağı nasıl kurulduysa iktidar değiştirilemiyor. Toplumun hafızasıyla bile oynandı. Bu süreç yaşanmaya devam ediyor. Bu bağlamda bu işin kendine uygun olmadığımı düşünen arkadaşlarımız parti üyelikten ayrıldı. Bunun doğru olduğunu düşünmüyorum” dedi.

 

“TEŞKİLAT OLARAK ÖZGÜRLÜKLER KONUSUNDA ÇOK KATIYIZ”

 

Basın özgürlüğünün kısıtlandığına dikkat çeken Başkan Kahraman,  “Adalet olmayan ülkede hiç bir şey olmaz. Basına neyi söyleyip söylemediğini söylemekle adalet olmaz. Dava sürecinden bahsetmiyorum saçma sapan durumlar yaşanıyor. Özgürlükler konusunda parti olarak çok katıyız. Yasa çerçevesinde haklar korunmalıdır. Bizler Bursa Teşkilatı olarak basına karşı duyarlılığımız sürecektir” şeklinde konuştu.

 

 

Başkan Kahraman sözlerine şöyle devam etti:

 

“Toplumdaki sorunları hukuk ve insan hakları çerçevesinde bazı şeyleri söyleyeceğiz. İYİ Parti veya CHP gibi söylemeyeceğiz. Hiç konuşmayan bir kesim var. Sandığa gider ve oy verir. DEVA Partisi olarak toplum bizi nasıl görüyor bunu merak ediyoruz, sosyal devletin güçlendirmesi taraftarıyız. İktidar seçim zamanı tam tersi olarak gösterdi. CHP sadece Cumhurbaşkanlığı almak değil, meclisteki çoğunluğu almak gibi çalışması olmuş. Gerçekten meclis çoğunluğunu alamıyorduk. Bizler mecburiyetten onların listesinden girmeye evet dedik. Bu yüzden parti içerisinden ayrılanlar olmuş olabilir.”

 

Başkan Kahraman, pazartesi günü Genel Başkan Ali Babacan’ın iktidarın projelerine dair ‘100 Gün Değerlendirmesi’ yapacağını dile getirdi.

 

“ EĞİTİM SORUNUNU DAHA CİDDİ PROBLEMLER  İÇİN BIRAKMAK ZORUNDA KALDIK”

 

Eğitim hakkında değerlendirmede bulunan Başkan Kahraman, “Devlet okulları okul mu diye tartışılıyor artık. Özel ve devlet okullarına ciddi sorunlar var. Başlı başına eğitimde sıkıntılar var. Bizler parti olarak eğitim hakkında neler yapılmasına ilişkin düzenlemeler sunduk. Bu sorunları bırakarak bizler daha ciddi sorunlara yönelmek zorunda kaldık. Vatandaşın beklentisi bunu sokakta söylerken mi görmek yoksa sorunlara çözüm bulmak mı bunu anlamak gerektiğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

 

DEVA Partisi olarak seçim zamanında 23 kitapçıktan oluşan proje yaptıklarını belirten Başkan Kahraman şunları söyledi:

 

“Hükümet ve devlet kavramı birbirine girdi. Hep denirdi ya muhalefete “yanlış yapıyorsunuz” doğrusu nedir? Bizler doğrusunu da koyduk ortaya ama yazdıklarınızı kim okuyor diyorlar. Eğitim, finans gibi pek çok konuda 23 kitapçıktan oluşan kitap yaptık. Bunu memleketin nasıl düze çıkacağına dair yaptık. DEVA Partisi olarak bizler doğrusunu söyledik”

 

“BİZ SADECE AK PARTİ İLE İTTİFAK YAPMAYIZ”

 

Başkan Kahraman sözlerini noktalarken “Biz halen yerel seçim ile ilgili bizim adaylarımızın çıkması taraftarıyız. Büyükşehir Başkanlığı da başka bir boyut, bizde onun için bir isim geçmedi. Yerel seçimler için ittifak olur mu olabilir genel merkez karar verecek, sadece olabilir diyorum. Muhtemelen ittifak yapılacaksa yine aynı masanın bileşenleri ile yapılır. İttifak yaparken ortak metinde uzlaşıyoruz. Biz sadece AK Parti ile ittifak yapmayız” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ