Demokrat Zafer

Akaryakıt zamlarına ‘birlikte hareket’ kararı!

3 ay önce seçimi kazanırken “birlikte yöneteceğiz” sözü veren Bursa Şoförler Odası Başkanı Ahmet Çakır ilk adımı ilçelerdeki Şoför Odaları başkanlarını bir araya getirerek attı.
İlk kez yapılan toplantıda “Birlikte hareket” kararı alınırken, akaryakıt zamları nedeniyle “Şoför esnafını mağdur etmeyin” çağrısı yapıldı, ortak eylemler konuşuldu. Belediyelerle ulaşım ve trafik konusunda da masada olunacak… Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz yazdı…

Akaryakıt zamlarına ‘birlikte hareket’ kararı! Bursa’da ilk adım atıldı

3 ay önce de…

Seçimi birliktelikle kazanan Ahmet Çakır da yeni döneme başlarken şoför esnafına “Birlikte yöneteceğiz” sözü verdi.

İşte…

Bursa Şoförler Odası Başkanı Ahmet Çakır’ın davetiyle ilçelerdeki tüm Oda başkanları bir araya gelirken ilk adım da atıldı.

Mudanya, Gemlik, İnegöl, Yenişehir, Kestel, Gürsu, Mustafakemalpaşa, Karacabey, Orhaneli, İznik’teki Şoför Odaları başkanları toplantısına Gemlik Minibüsçüler Odası da katıldı.

Ortaya da, ilk kez gördüğümüz Şoför Odaları Birliği görüntüsü çıktı.

Dahası…

İlk kez yansıyan görüntüden, yine ilk kez Bursa Şoförler Odası öncülüğünde birlikte hareket etme kararı alınırken, iki güncel konu öne çıktı.

İlkinde…

Şoför Odaları başkanları, akaryakıta neredeyse her gün gelen zamlara karşı birlikte hareket etme ve ortak tepki gösterme kararı aldılar.

İkincisi de…

Son akaryakıt zamlarıyla rahatlama hissedilse de; merkezde yoğun yaşanan, ancak ilçelerde de arttığı gözlenen trafik ve ulaşım konularında belediyelerle yakın çalışma içinde olma ve masada yer alma kararı benimsendi.

İşte…

Bu kritik toplantı sonrası, Bursa Şoförler Odası Başkanı Ahmet Çakır’ı arayıp bundan sonra nasıl hareket edeceklerini sorduk.

Söze…

“Göreve gelirken ‘birlikte yönetim’ sözü vermiştik. İlçelerdeki Oda başkanlarımızla bir araya gelip ortak hareket kararı alarak bu sözümüzü yerine getirmiş olduk. Bir olma toplantılarımız devam edecek” diye başlayıp şunu söyledi:

“Akaryakıta gelen zamlar şoför esnafı için artık dayanılmaz oldu. Özellikle mazot fiyatının yüksekliği en büyük sorun. Biz de bu zamlara karşı sesimizi yükselteceğiz.”

Şu çağrıyı yaptı:

“Yöneticilerimizden isteğimiz şu: Şoför esnafını başta mazot, akaryakıt zamlarına karşı mağdur etmeyin.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ