Demokrat Zafer

Gemlik’e hizmet etmeye adayım

CHP Gemlik Belediye Başkan aday adayı Şükrü Deviren, Bursalı basın mensuplarıyla bir araya geldi. Gemlik’te özellikle deprem konusuna değinen Deviren, “Ben Gemlik’e hizmet etmeye adayım. İlçemizde deprem konusu çok ciddi bir gerçek. Acil olarak somut adımlar atmalıyız” dedi.

Deviren; “36 yıldır yabancı bir firmada başarıyla çalışan ve iyi bir Gemlikli olarak aday adaylık sürecimi başlatmış bulunmaktayım. Bursa ile Gemlik iç içe olmalı. Beni Gemlik’te iyi tanırlar ancak Bursa’da da kendini tanıtmak istedim Ayrıca göreve gelirsek burada gerçekleştirmek istediğim projeleri de anlatmak istiyorum. Cumhuriyet Halk Partisi, bütün unsurları içinde barındıran bir siyasi görüş ve siyasi partidir. Toplumun kılcal damarlarına kadar bütün sorunları biliyorum. Ben de aktif olarak yaklaşık 6 aydır sahadayım. Mevcut başkanın evet yaptığı projeler var ama yapamadıkları da var. Biz başkalarını kötüleyip öne çıkmaya çalışmıyoruz. Benim böyle bir anlayışım yok. 99 depremini acı bir şekilde yaşadık. Gemlik taşınıyor dediğinde evet ben de umutlandım. Ama kendi içerisinde çelişkiler var. Gemlik’le ilgili deprem gerçeği var ama herkes söylemde eyleme geçen yok. Deprem çalıştayında alınan sonuçlar neden hala eyleme geçmedi? Gemlik’in deprem gerçeğinden kaçamayız. Gemlik’te konteynerler kurulması, vatandaşların ihtiyaçlarının karşılanması, proje yarışması şeklinde, Gemlik’in imajını değiştirecek projelerle dönüştürülmesi gerek. Herkes bildiği işi yapmalı ama ortak akıl ve istişareden kaçmamak gerek. 31 Mart’ta seçildiğimizde beğendiğimiz, hoşumuza giden projeler varsa rakip partiler de dahil kapısını çalıp projelerini isteyeceğiz” dedi.

Deviren, “Gemlik’te engellerimizin spor yapacağı alanlar yok. Bine yakın vatandaşımız yaşıyor. Onların sanatla, sporla, kültürle uğraşma hakkı yok mu? Çocuklarımızın, gençlerimin spor faaliyetlerini yapabileceği alanlar da olacak. Kentleri planlarken 5-10 yıllık planlar yaparsanız aynı hatayı yapmış olursunuz. Bizim planlarımız 50 yıllık. Böyle bir kenti ayakta tutabilmek önemli. Gemlikspor’da bu yüzünden önemli. Sadece sporla değil. Kültür, sanatla yapmamız gerekiyor. Bursa’da yapılanmaya baktığımızda temel sorun, güven sorunu. Biz de güven sorununu çözdüğümüzde Gemlikspor’un sorunun çözüleceğini düşünüyorum. Gemlik’te şöyle de bir eksiklik var. Gemlik marka olamamış. Zeytinin başkenti diyoruz. Zeytin alanlarını imara açıyoruz. Gemlik’in markalaşması gerekiyor. Gemlik Karsak Deresi’ne de dün gittim o atıkları kendim gördüm. Biz geldiğimizde yine Karsak Deresi’nde balıklar yüzecek”  dedi.

Şükrü Deviren kimdir?

Şükrü Deviren 1965 yılında Tunceli’nin Pülümür ilçesinde doğmuştur. Evli ve iki çocuk babasıdır.

İlköğrenimini Ankara, orta ve lise öğrenimini Gemlik’te tamamlayan Şükrü Devirenİşletme Fakültesi lisansına sahip olup İngilizce bilmektedir. Aynı zamanda, halen yerel yönetimler eğitimine aktif olarak devam etmektedir. Şükrü Deviren lise eğitiminden sonra profesyonel çalışma deneyimine CASTROL Madeni Yağlar Ticaret A.Ş.’de başlamış olup, aralıksız olarak operasyon ve planlama bölümlerinde uzun yıllar çalışırken lojistik alanına da  destek olmuş ve 2021 yılından itibaren İdari İşler ve Yasal Uyum Müdürü olarak görevini sürdürmektedir. Çalışma hayatında kalite, emniyet, proje yönetimi, sosyal aktiviteler, sürekli iyileştirme ve verimlilik alanlarındaki proje çalışmalarından dolayı birçok ödül almıştır. Profesyonel çalışma hayatının haricinde birçok sanat ve spor kulübüne üyeliği olan Şükrü Deviren, aynı zamanda sosyal ve gönüllü aktiviteler de yürütmektedir. Futbol, kort tenisi, dragon bot takımı, kayak, masa tenisi ve voleybol oynamayı seven Şükrü Deviren, yirmi yılı aşkın bir süredir Gemlik’te halk müziği ve sanat müziği korolarında görev almaktadır. Çeşitli tiyatro oyunlarında rol alan Şükrü Deviren, Seyri Sefa Tiyatro Grubu’nun kurulmasını da desteklemiştir. 2014 yılında Gemlik Sosyal Yaşamı Destekleme Derneği kurucu başkanı olan Şükrü Deviren, sosyal hayat içindeki birçok konuya Gemlik’te öncülük etmiş ve etmeye devam etmektedir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ