Demokrat Zafer

GözKuruluğu, Rüzgar Ve Soğuk Havada Artıyor

Kaşkaloğlu GözHastanesi Başhekimi Doç. Dr. Bilgehan Sezgin Asena, mevsimdeğişimleriyle birlikte hava koşullarına bağlı olarak gözlerdekuruluk ve alerji görülebildiğini söyledi.

Kış aylarında,rüzgar ve soğuk havanın vücudun hormonal dengesini değiştirdiğinive göz kuruluğunu tetiklediğini belirten Asena, bu durumda yerinekoyma tedavisi uygulandığını

dile getirdi.

Doç. Dr.Bilgehan Sezgin Asena, göz kuruluğundan kaynaklanan batma, yanma,yorgunluk, aniden sulanma gibi şikayetlerle başvuran hastalar için,suni gözyaşı, gözyaşı ritmini artırıcı damlalar ve gözyaşıkanallarına tıkaç koyma yöntemlerinden oluşan bir tedaviuyguladıkları bilgisini verdi.

Göz kuruluğununyalnızca mevsimsel olarak ortaya çıkmadığını hatırlatanAsena, “Vücut kaynaklı etkenler, bilgisayar başında ofisortamında uzun saatler geçirmenin yanı sıra; romatizmalhastalıklar, tiroid bazlı ilaçlar ve gençlerin kullandığı bazısivilce ilaçları da kuruluk seviyesini artırabiliyor” diyekonuştu.

Özellikleilkbahar ve sonbahar aylarında görülen allerjik konjonktiviti,polen, güneş ışığı, ev tozları ve evcil hayvanlar gibiunsurların tetiklediğini kaydeden Kaşkaloğlu Göz Hastanesihekimlerinden Doç. Dr. Bilgehan Sezgin Asena, bu rahatsızlık içinde antihistaminik ve kortizon içeren damla tedavisi uygulandığınıvurguladı.

Gözleri su veelleri de sabunlu suyla yıkamanın alerjinin getirdiği etkileriazalttığına dikkat çeken Asena, gözleri kaşıma ve ovuşturmanıngöz sağlığı açısından doğru olmadığını sözlerineekledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ