Demokrat Zafer

Bırakın yarını öğleden sonrası belli değil

İYİ Parti Bursa Milletvekili ve grup başkanı İsmail Tatlıoğlu, enbursa.com’u yeni yerinde ziyaret ederek gündeme dair gelişmeleri değerlendirdi.

İsmail Tatlıoğlu: Bırakın yarını öğleden sonrası belli değil

enbursa.com genel yayın yönetmeni Cennet Cankılıç, yazarlar Yusuf Kayışoğlu ve Mustafa Gültekin ile biraraya gelen İsmail Tatlıoğlu, ‘’Türkiye’de sadece ekonomik kriz değil yapısal tıkanma’’ olduğunu vurguladı.

‘’BIRAKIN YARINI ÖĞLEDEN SONRASI BİLE BELLİ DEĞİL”

Aynı zamanda akademisyen kimliği de olan Tatlıoğlu ‘’Yargı adalet üretmiyor ve güven ortamı çöktü. Bunun üzerine sağlıklı bir ekonomi kuramazsınız’’ dedi.

Özellikle AK Parti iktidarları döneminde yapılan kalkınma planlarını hatırlatan Tatlıoğlu, ‘’2023 hedefleri 2019 yılında çöpe gitti. Sırasıyla bakalım Berat Albayrak’tan Nurettin Nebati’ye 17 adet ekonomi plan programından hiçbirisi tutmadı. Bırakın yarını, öğleden sonrasının görülemediği bir yerdeyiz. Bunun birinci çözümü adalet ve hukukun üstünlüğünün sağlanması, ikincisi de liyakatlı kadrolardır’’ ifadelerini kullandı.

‘KURUMLARI ÇÖKERTTİK KURALLARI DIŞLADIK”

Dış politikada en çok ismi duyulan kişinin İbrahim Kalın olduğunu ama Kalın’ın uzmanlık alanının İran sufizmi olduğunu söyleyen Tatlıoğlu diğerinin de Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar olduğunu onun da Rusya-Ukrayna savaşında ki tahıl krizinde ön plana çıktığını belirtti.

Türkiye’nin zengin bir kadro birikimine sahip olduğunu söyleyen Tatlıoğlu,  ‘’Geçmişte  ülkede yönetim krizleri yaşanırdı ancak şimdi devleti yönetme krizi var sonuçta  kurumları çökerttik kuralları da dışladık’’ diyerek iktidarı eleştirdi.

‘’HER YERE YAĞMUR YAĞIYOR BİZİ SEL GÖTÜRÜYOR”

‘’Enflasyon dünyanın en zalim vergisidir’’ diyen Tatlıoğlu, ‘’Türkiye’de asgari ücret ortalama ücret haline geldi. Eskiden asgari ücretle 6 araç deposu doldurulabilirdi şimdi 3 ya  da 4 depo ancak dolduruluyor. Dünyanın her tarafında enflasyon oranları artıyor deniyor ama her yere yağmur yağıyor bizi sel götürüyor. Artık buradan ekonomik teknik tedbirlerle çıkamayacağımız görülüyor. Tedbir diye getirdikleri şeyler güneşi engellemek için önüne kardan duvar dikmek gibi ancak bu güneşe kar dayanmaz’’ dedi.

Tatlıoğlu, Türkiye’nin kaynak sorunu olmadığını kaynakları doğru kullanma sorunu olduğunu vurguladı.

‘’YILBAŞINDAN SONRA SEÇİM”

Erken seçim tartışmalarına da değinen Tatlıoğlu, ‘ Her geçen gün Türkiye’nin aleyhine çalışıyor, ancak yılbaşından sonra bir seçim görülüyor, eğer seçim kararı alınırsa Türkiye’nin şartları pozitif yönde değişmeye başlar’’ dedi.

‘ERDOĞAN’IN MAĞDUR EDEBİYATINI ENGELLERİZ’

Cumhur İttifakı ve Millet İttifakından ayrı olarak 6’lı masayı dahil etmeden AK Parti-MHP ile CHP-İYİ Parti arasında 10 puan fark olduğunu özellikle belirten Tatlıoğlu sözü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın adaylığı tartışmalarına getirdi.

‘’Normal seçimde Erdoğan aday olamaz bu AK Partili olmayan tüm anayasa uzmanlarının üzerinde uzlaştığı bir konu. Ancak biz aday olması için gerekli katkıyı yaparız. Bu noktada bir mağdur edebiyatıyla ortaya çıkmalarını istemiyoruz. Hem İYİ Parti hem CHP bu konuda gerekli katkıyı koyarız.’’ ifadelerini kullandı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ