Demokrat Zafer

19 KASIM DÜNYA KADIN GİRİŞİMCİLER GÜNÜNDE TMMOB BURSA KADIN ÇALIŞMA GRUBUNDAN YILDIRIM BELEDİYESİNE ANLAMLI ZİYARET

TMMOB Bursa Kadın Çalışma Grubu adına Mimarlar Odası Bursa Şube Başkanı Şirin Rodoplu Şimşek, Peyzaj Mimarları Odası Bursa Şube Başkanı Necla Özkaplan Yörüklü ve Tekstil Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Başkanı Füsun Tan Ekren Ulus Mahallesinde bulunan Yıldırım Belediyesinin Kadın Girişimciliği geliştiren projelerinden Hüma Hatun Kadın Eğitim ve Girişimcilik Merkezine ziyaret gerçekleştirdi.
Ziyarette, geçtiğimiz 23 Ekim 2021 tarihinde TMMOB Bursa 7. Yerel Kadın Kurultayında konuşmacı olarak yer alan ve katılımcıları Kadın istihdamı, Kadın eğitimleri, Kadın girişimciliğini özendiren Yıldırım Belediyesi sosyal projeler ve istihdam konulu aktarımlarıyla hayran bırakan Yıldırım Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Filiz Çilingir, Yıldırım Belediyesi Sosyal İnovasyon ve Girişimcilik Merkezi Sorumlusu Ebru Yüksel ve Yıldırım Kadın Girişim Üretim İşletme Kooperatif Başkanı Semiha Şan, Yıldırım Belediyesi Kooperatifleri gönüllü Mali Müşaviri İlkay Mutluay ve Merkezde eğitim alan kadınlar hazır bulundu.
Ziyarette kadınlarla sohbet imkanı bulan TMMOB Bursa Kadın Çalışma Grubu temsilcileri, başta Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz olmak üzere bu girişimcilik ruhunu oluşturan, destekleyen, inanan ve hatta gönüllü destek veren herkese teşekkürlerini ve tebriklerini iletti.
Mimarlar Odası Bursa Şube Başkanı Şirin Rodoplu Şimşek, Peyzaj Mimarları Odası Bursa Şube Başkanı Necla Özkaplan Yörüklü ve Tekstil Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Başkanı Füsun Tan Ekren ayrı ayrı girişimcilik merkezinde bulunan kadınlarla sohbet etme imkanı buldu.
Öncelikle kadın girişimciliği için kooperatifleşmeyi özendirerek Kooperatifleri yalnız bırakmadan gelişimleri için çabalayan Yıldırım Belediyesinin örnek uygulamalarından ilham alınacak noktalar olduğunu belirten TMMOB Kadın Çalışma Grubu Heyeti, mimarlar mühendisleri içine alan bilimsel temelli, kolektif çalışmayı ören bir kalkınma, üretim, eğitim içerikli bir kooperatifleşmenin gerekliliği özünde görüşlerini dile getirdi.
Çalışmaların detaylarını aktaran Yıldırım Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Filiz Çilingir, ziyaretin 19 Kasım 2021 Dünya Kadın Girişimciler gününe denk gelmesi nedeniyle de ayrı bir anlam kazandığını dile getirerek, TMMOB lu kadınların yapacağı çalışmalar için ortak işbirliğine hazır olduklarını ifade etti.
Ziyaretin sonunda Yıldırım Kadın Girişim Üretim İşletme Kooperatif Başkanı Semiha Şan heyete kadınların el emeği hurçlarından oluşan hediyelerini taktim etti.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ