Demokrat Zafer

TEVİTÖL’ÜN FİZİK ve BİYOLOJİ LABORATUVARLARI, MERHUM YUSUF BAYAT ADINA YAPILAN 1 MİLYON TL TUTARINDAKİ BAĞIŞLA YENİLENDİ!

Bayat adına Türk Eğitim Vakfı’na yapılan 1.000.000 TL’lik bağış, alınan ortak karar sonucunda TEVİTÖL laboratuvarlarının yenilenmesi için kullanıldı

TEVİTÖL’ÜN

FİZİK ve BİYOLOJİLABORATUVARLARI,

MERHUMYUSUF BAYAT ADINA YAPILAN BAĞIŞLA

YENİLENDİ!

Türkiye’nin özel yetenekli öğrencilere eğitim veren ilk lisesi Türk Eğitim Vakfı İnanç Türkeş Özel Lisesi’nin (TEVİTÖL) fizik ve biyoloji laboratuvarları, yerli erkek giyim markası Dufy’nin kurucusu merhum Yusuf Bayat adına ailesi tarafından yapılan bağışla yenilendi! Yenilenen ekipmanları ve altyapısıyla TEVİTÖL Yusuf Bayat Biyoloji ve Fizik Laboratuvarları’nın açılış töreni, dayısı Yusuf Bayat adına bağışta bulunan Adil Çanakçı ve ailesi, TEV Genel Müdürü Banu Taşkın, TEV Yönetim Kurulu üyeleri, TEVİTÖL kurucu temsilcisi Mehmet Ali Neyzi, TEV Kocaeli Şube Yürütme Başkanı Derya Kurt gibi isimlerin katılımıyla gerçekleşti.

Türkiye’nin dört bir yanından üstün başarılı, akademik potansiyeli yüksek öğrencileri seçen Türk Eğitim Vakfı İnanç Türkeş Özel Lisesi (TEVİTÖL), öğrencilerine üst düzey bir eğitim veriyor. Öğrencilerine kazandırdığı çağdaş akademik ve kültürel birikimle onları hem Türkiye’nin ve dünyanın en iyi üniversitelerine hazırlamayı hem de geleceği parlak dünya vatandaşları ve sosyal etki yaratan öncüler olarak yetiştirmeyi hedefleyen TEVİTÖL, bunu gerçekleştirirken maddi imkânı olmayan öğrenciler için de fırsat eşitliği yaratmayı amaçlıyor. TEVİTÖL’ün öğrencileri, daha küçük yaşlarında hem dünyada hem de ülkemizde eşine az rastlanır başarılara imza atarak isimlerini duyuruyor ve dünyanın en prestijli üniversitelerinin de dikkatini çekiyorlar.

Benzersiz öğrencilerin benzersiz okulu TEVİTÖL, eğitim dostu bağışçıların katkılarıyla öğrencilerine daha iyi imkânlar sunmak için çalışmaya devam ediyor. Adil Çanakçı ve ailesi tarafından, dayısı merhum Yusuf Bayat’ın vasiyet ettiği üzere eğitime destek amacıyla Bayat adına Türk Eğitim Vakfı’na yapılan 1.000.000 TL’lik bağış, alınan ortak karar sonucunda TEVİTÖL laboratuvarlarının yenilenmesi için kullanıldı. Yapılan bağışla akıllı TV, masa, sandalye ve laboratuvar ekipmanı alınan, yer döşemeleri değiştirilen ve elektrik tesisatı yenilenen fizik ve biyoloji laboratuvarlarına Yusuf Bayat’ın ismi verildi.

Yusuf Bayat Biyoloji ve Fizik Laboratuvarları’nın açılış töreni, TEVİTÖL Güher Süher Pekinel Müzik Bölümü öğrencilerinin klasik müzik dinletisiyle başladı. Öğrenciler ve Fen Bölümü Başkanı Ersin Toy, teşekkür konuşmalarında modern ekipmanlarda düzenlemiş laboratuvarların, gençlerin eğitimine bulunacağı önemli katkılardan bahsettiler. TEV Genel Müdürü Banu Taşkın’ın konuşmasının ardından Yusuf Bayat anısına yaptıkları bağışa teşekkür amacıyla Adil Çanakçı ve ailesine bir plaket takdim edildi. Çanakçı ve ailesi ise konuşmalarında, gençlerin eğitimine destek vermekten onur duyduklarını ve öğrencilerin sunumlarını hayranlıkla dinlediklerini belirttiler. Törenin ardından konuklar, yenilenen laboratuvarlarda TEVİTÖL öğrencileri tarafından hazırlanan deneylere katılarak öğrencilerin modern laboratuvar imkânlarıyla başarabilecekleri işlere yakından tanıklık etme fırsatı buldular.

YUSUF BAYAT HAKKINDA

Yusuf Bayat 1940’lı yıllarda Erzincan’dan İstanbul’a göç etmiş bir ailenin 5 çocuğundan en küçüğü olarak dünyaya geldi. Küçük yaşta hem okuyarak hem de çıraklık yaparak tekstil sektöründe tecrübe edinmeye başladı. Erkek giyimde bir gömlek markası yaratma hayaliyle, ağabeylerinin de desteğiyle Dufy markasını kurdu. Yıllarca şehir şehir gezerek markasını tanıtmaya ve satış yapmaya çalıştı. Sultanhamam’da kurulan firma birkaç yıl içinde işlerindeki başarısıyla Osmanbey’e taşınarak hedef büyüttü.

1985 yılında Osmanbey’e taşındıktan sonra kaliteli ürünleriyle tüm Türkiye pazarına yayıldı. Doksanlı yılların başında perakende mağazacılığına da yöneldi ve AVM ve cadde mağazacılığı alanlarında 75 adet Dufy mağazası açtı. 2003 yılında kurulan yeni fabrikasındaki yüksek kalitesiyle sadece Türkiye değil ihracat dünyasında da kendine yer buldu, önemli dünya markalarıyla işbirliği yaptı.

TEVİTÖL HAKKINDA

Türkiye’nin ilk özel yetenekli lisesi TEVİTÖL, öğrencilerinin kendisini keşfetmesine, gerçekleştirmesine ve potansiyelini ortaya koymasına zaman ve imkân yaratır. 1993 yılında merhume İnanç Türkeş’in anısını yaşatmak amacıyla STFA’nın kurucusu ve İnanç Türkeş’in eşi merhum Sezai Türkeş tarafından kurulan TEVİTÖL, ilk mezunlarını 2000 yılında vermiştir. TEVİTÖL, Türkiye’nin dört biryanından gelen akademik potansiyeli yüksek olan çok yönlü öğrencilere, odaklı bir eğitim programıyla, 21. yüzyıl becerileri ile çağdaş akademik ve kültürel birikim kazandırarak onları hedefledikleri en iyi üniversitelere hazırlamayı, sosyal etki yaratan öncüler olarak yetiştirmeyi ve bunu gerçekleştirirken maddi imkanı olmayan öğrenciler için fırsat eşitliği yaratmayı amaçlar.

Bilgi için:       tevitol.k12.tr

instagram.com/tevitol

facebook.com/TEVITOL

twitter.com/tevitol

youtube.com/@tevinanclisesi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ