Demokrat Zafer

CUMHURİYETİMİZİN 100.YILINDA; “O YIL BU YIL ,BU SENE O SENE”..!!

Çamlıca Mahallesi’nin en eski ve de en köklü  esnaflarından ,Bursa’mızın tanınmış simalarından ve şimdi yeniden Çamlıca Mahallemizde  Muhtar adaylığını  açıklayan Sayın Hasan Serçe ile adaylık süreci ve daha birçok konuyu ele aldığımız kapsamlı bir röportaj gerçekleştirdik.

**** Hasan Bey,değerli muhtar adayım.Öncelikle bizleri yeniden iş yerinizde konuk edip ağırlamış olmanızdan dolayı teşekkür etmek istiyorum.Tabii geçtiğimiz seçimlerden bu yana birçok kereler sizinle  istişarelerde bulunmuştuk.Tekrardan Çamlıca Mahallesi Muhtar adaylığınızı  açıkladınız, bizlere neler söylersiniz.

BİZ HAMURUN İÇİNDEN GELİYORUZ..!!

—- Öncelikle bana,mahallemize  gazetenizde böylesine güzel bir sayfa ayırmış olmanızdan dolayı teşekkür etmek istiyorum. Biz Çamlıca’yı seviyoruz.Çamlıca Mahallesi sürekli göç alan bir mahalle ve en nezih mahallelerinden bir tanesi Nilüfer’in.Nilüfer’de hızlı bir yapılaşma var. Özellikle Gümüştepe bölgesi pandemi döneminde  dahi yapılaşmanın hiç durmadığı bir bölge oldu. Biz daha önceki konuşmalarımızda  hep bunları anlatmıştık, bölge çok değer kazandı, gayrimenkul fiyatları çok yüksek.Sonuçta zaten o bölgelerde villalarda var.Villa bölgesi olunca da tabii fiyatları 10 milyona varan rakamları bulabiliyor.Yanaşık düzen,biz bitişik nizam diyoruz onlar gecekondu bölgesi tabiri kullanıyorlar o alanlarda dahi şu anda 2 milyonun altında daire alma şansınız yok böyle bir bölge. Yani hem orta tabakayı hem de elit grubun yaşamış olduğu bir bölge. Böyle olunca buna rağmen hala daha göç alan bir bölge, talep gören bir bölge, gelişen bir bölge.Bazen biz diyoruz ya etraf güzel olsun çevre güzel olsun bunu işlemek lazım. Bunu işleyebilmek için de mücadele etmek lazım. Biz o mücadeleyi kendimizde görüyoruz. Sonuçta biz hamurun içinden geliyoruz ,hamuru nasıl yoğuracağımızı biliyoruz. Nasıl keseceğimizi biliyoruz hangi taşı nereye yerleştireceğimizi biliyoruz.

100.YILDA,YENİ NESİL BİR MUHTARLIK HEDEFİ İLE GELİYORUZ..!!

Biz böyle yetiştik bizim altyapımız iyi yani. Siz de böyle bir mahallede sorumluluk almak istiyorsanız altyapınız iyiyse Kendinizi de hem esnaf olarak yetiştirdiyseniz, hem de meslek örgütlerinden sivil toplum örgüt işlerinde yetiştirmişseniz  iletişim olarak da sıkıntın yoksa, bu işi de biz yapabileceğimizi biliyoruz. Değişime ayak uydurabiliriz yeni nesil bir Muhtarlığı cumhuriyetin 100 yılında, değişim zamanı diyoruz ,değişim zamanı. Bu değişim  zamanı logosunu Hasan Serçe 20 yıldır söylüyor.O sene bu sene, o yıl bu yıl. O yüzden diyoruz. Takdir  sonuçta milletindir. biz mücadelemizi vereceğiz.

“SERÇE” GELECEK ÇAMLICA HİZMET GÖRECEK..!!

Sonra ben bazıları gibi 10 sene 20 sene kalarak koltuk sevdalısı olan bir insan değilim.Nihayetinde Çamlıca’nın kaybedeceği bir şey yok kim kazanırsa kazansın Çamlıca kazanacak. Şu anda ben tek aday olarak çıktım ortaya başka arkadaşlarımızla çıkacaktır kim çıkarsa çıksın bütün arkadaşlara da başarılar diliyorum. Şu şunu demiş ,bu bunu demiş benim öyle işlerle işim yok.Takdir milletindir millet bize teveccüh gösterirse biz elimizden geleni yaparız, Göstermezler ise de Allah razı olsun  hepsine deriz.Bu sonuçta demokratik bir mücadele. Bu mücadele içerisinde kazanmak da var, kaybetmek de var kazanmaya da hazırız kaybettirmeye de hazırız.

EKİBİMİZ ON NUMARA..!!

Ekibimizin içinde hepsi birbirinden değerli kişiler var.hem Hanım Ablalarımız hem beyefendi arkadaşlarımız hepsi on numara. Bu işe gönül vermiş olan insanlar.Mahallemizin bölgenin değişimi için mücadele eden o neferlerin hepsi hepsi benim gibi. Sadece dediğim gibi takdir milletindir,biz hizmete talibiz bu hizmeti de en iyi şekilde yapabileceğimize inanıyoruz.Bugün adaylığımızla ilgili açıklamalarda bulundum mart başında da yapacağımız röportajımızda çok daha geniş ayrıntılara da gireceğiz inşallah. Hazırız geliyoruz değişimin ayak seslerini duyuyoruz. Duymayan kulak,görmeyen göz, konuşamayan dil olacağız diyoruz.

AİLECEK OTURULACAK BİR YER YOK MAALESEF..!!

Mahallenin her köşesinde çok güzel insanlarımızın dinlenebilecek oldukları alanlarımız var bölgeyi dolaştığımız zaman şu anda sadece alan olarak var ama sizin şu anda Çamlıca’da gidip oturabileceğiniz ,rahat edeceğiniz bir oturma alanımız yok.Çamlıca’dayız en nezih  bölgedeyiz ama maalesef yok. Mahallemizde mesela bir İTÜ Evi var ama kaç kişi gidebilir İTÜ evine. Odunluk’ta da yine bir yer var oraya da ne kadar kişimiz gidebilir.Pansiyon anlamında gece kalabilme konaklama anlamında bulabilirsin fakat  oturma anlamında ailecek oturabilme   anlamında yok. Burada bir biz varız burası bir kahvehane ama biz hizmet vermeye çalışıyoruz, burasını da kafe yapmak istedik ama bazı nedenlerden dolayı olmadı.

***Muhtar adayım, Hasan Bey okuyucularımızdan birçok kereler gittiğimizde Muhtarlığı kapalı görmekteyiz gibi buna benzer sorular gelmiş.

—- Çamlıca’da böyle bir şeyin önüne geçeceğiz nasıl geçeceğiz. Evet prosedüre baktığınız zaman muhtarlık sabah şu saatten,şu saate kadar açıktır diyor ama bizim  öyle bir derdimiz yok. Biz buradayız zaten biz bu mahallede yaşıyoruz hep her an buradayız. Bize şu anda da ulaşabilir herkes. Biz her zaman ulaşılabilir olduk. Bu anlamda bizim kesinlikle böyle bir sıkıntımız olmayacak.

ESNAF ZOR DURUMDA..!!

Ayrıca bu anlamda daha önceki seferlerde söylemiş olduğum gibi mutlaka ama mutlaka esnaflarımıza destekler sağlanmalı. Çünkü yılbaşı ile gelen fiyat artışları ile birlikte esnafın yükü gerçekten çok yükseldi çok arttı. Bunun yanı sıra bu kira anlamında da hem esnaf arkadaşlar hem de ikamet eden aileler sıkıntılar yaşıyor. Mesela sitelerde en düşük kiralar 12-15’ten başlıyor bu adamın aldığı maaş ne ki sonuçta bu insanlar ne yiyecek ne içecek nasıl geçinecek. Bitişik nizam dediğimiz bazılarının  gecekondu bölgesi diye tabir ettiği bölgelerde bile kiralar 5-6 liradan başlıyor. Diğer bir sıkıntı asgari ücrete zam geliyor daha zam gelmeden zammın söylentisi ile bile zincir marketlerde fiyatlar yükseltiliyor. 20 lira 30 lira olmuş patates, bir maydanoz 10-15 lira, ıspanak 40 lira yani mutlaka ama mutlaka bu konularla da ilgili çalışmalar yapılmalı. Sonuçta bizde esnafız bu işleri yapıyoruz bize 25 lira ya geldikten sonra ıspanak biz ne yapacağız.Etin Fiyatını kıymanın fiyatını size söylemiyorum bile.Tabii bunun haricinde bu gıda ihtiyaçlarının haricinde ailelerin daha başka ekstra eğitim giderleri, ulaşım giderleri ,giyim giderleri, kira vesaire gibi giderleri var. Bunları da düşünmek lazım.İnan ki esnaf olarak faturalara yetişemiyoruz bütün esnaf arkadaşlarımız  hepsi zor durumda. Bir de bunun yanı sıra esnaf anlamında herkes kendi işini yapmalı.

ESNAFA DESTEK ŞART..!!

Ama ne yaptık biz bu zincir marketlerle beraber marketlerin içinde fırınlar var manavlar var her türlü işte alışveriş imkanı elektronik alışveriş imkanı boya vesaire gibi alışveriş imkanı dahi olabiliyor. Tabii ne oluyor bu esnafımızı bu durumlar zor durumda kalmış oluyorlar. Bu anlamda  Oda başkanlarımıza da büyük görevler düşüyor aslında.Şehir merkezlerinde bunlar  olmamalı 100 metrenin üzerindeki tüm marketler şehir dışına çıkmalı. Bana göre böyle olmalı. Bir zincir markete gittiğinde 5 kuruş eksiğin varsa o 5 kuruş eksiği ister ama mahallenin esnafı arkadaşlarımız öyle bir şey yapmaz. Hatta ihtiyacın varsa paran yoksa birkaç ürün alacağım benim param yok 2 kilo soğan 2 kilo patates ihtiyacım var maaşımı aldığım zaman getireceğim dediği zaman dahi olur kardeşim buyur al git derler. Ama öbür tarafta böyle bir şey olmaz.Esnaf gerçekten zor durumda,Zincir marketler pastayı götürüyor.Demin dedik ya adam boya da satıyor, et de satıyor, Tavuk da satıyor, sebze, meyve de satıyor, her türlü gıda maddesini satıyor ,elektronik eşya satıyor.Her şeyi satıyor Bu sefer esnaf güç durumda kalıyor esnaf bu sefer para kazanmıyor esnaf bu zaman çalışanın parasını mı ödesin, devlete olan primini mi ödesin, vergisini mi ödesin, ödeyemiyor.Borçlanıyor borca giriyor. Bir ülkede eğer ekonomi iyiyse esnafın durumu iyi olur .Eğer bir ülkede ekonominin durumu kötüyse esnafın da durumu kötü oluyor.Tansu Çiller’in 5 Nisan kararlarından bu zamana esnafın yüze gülmedi, esnaf belini doğrultamıyor.Hala Belini doğrultamıyor.Bir ülkede eğer esnaf belini doğrultamıyorsa bu ülkenin yönetiminde ekonomisinde sıkıntı var demektir, kim gelirse gelsin.Tekrar söylüyorum şehir merkezinde küçük esnaf haricindeki tüm alışveriş merkezleri tüm büyük marketler şehir dışında oluşturulabilecek alanlara taşınmalı, mutlaka böyle bir uygulamaya gidilmeli.Bu konuyla ilgili  elimize böylesine güzel bir fırsat gelmişken esnafımızın dertlerini sizlere aktarmak istedim.

*** Ulaşımla ilgili Trafiğin sıkışması ile ilgili de birçok soru gelmiş. Yavaş yavaş da röportajımızın sonuna geldik son söyleyeceklerinizi de alarak bitirelim isterseniz muhtar adayım.

TERMİNAL’E ULAŞIM BÜYÜK SIKINTI

—-Bölgemizde hala ulaşımda sıkıntı var.Daha önceki bir röportajımızda da söylemiştik mutlaka bizim buradan Terminal’e kadar gidecek otobüsümüz olmalıdır.Çamlıca’dan veya Ring gibi Demirci,Üçevler, Kültür Mahallesi, Çamlıca Mahallesi, Odunluk Mahallesi gibi devam ederek hem diğer yolcuları alarak Terminal’e kadar bu hat olabilir.Böyle bir sistem olması durumunda ben inanıyorum ki bu hatta çalışacak otobüslerin zarar edebileceklerini hiç düşünmüyorum.Bunun yanı sıra Çamlıca’dan Heykel’e giden otobüslerle de ilgili sıkıntılar var ama Terminal tamamen sıkıntı.Bununla birlikte diğer hatlarla da ilgili sıkıntılar var.Mesela bizim eski güzergahımız mahalle yoğunlaşınca Kavakdere Caddesi üzerinden gelmeye başladı.Ama hala daha ben diyorum ki; Örneğin Özel Tunçsiper Okulu’nun  olduğu bölgeden bir otobüsün geçerek Halk eğitim merkezinin  olduğu bölgeden ana yola bağlanarak devam edebilir diye söylemiştik. Hala daha söylüyoruz bu konular mutlaka dikkate alınmalıdır.

   TRAFİK SIKIŞIKLIĞINA ÇARE BULUNABİLİR..!!

Çamlıca’da özellikle sabah ve akşam öğleden sonraları belli bir saatden sonra çok yoğun bir trafik yoğunluğu yaşanıyor. Bu trafik yoğunluğu Çamlıca’nın  yoğunluğu değil. Bu trafik yoğunluğu Akçalar, Kayapa, Çalı, Küçük Sanayi o bölgelerden gelen araçlar ana İzmir yolu caddesi dolu olduğundan bu tarafa geliyorlar. Üçevler tarafından gelen Çamlıca’ya doğru girilen bölge ile birlikte sıkışıklık başlıyor. Mutlaka bunun daha o girişten ,köşedeki alandan Gümüştepe’ye yönlendirilerek Kent Ormanının arkasına doğru açılacak o  yolla bu trafik rahatlatılmalı ve böylelikle Kavakdere Caddemiz  rahatlamış olacak. Gerekirse o bölgeden itibaren Caddemize giriş yasağı da konulabilir yani bununla ilgili alternatifler bulunabilir.

ÇÖZMEK İÇİN AŞINDIRMADIK KAPI BIRAKMAYACAĞIZ..!!

İnşallah göreve gelmemiz durumunda bu konularla ilgili yoğun istişarelerle yoğun bir çalışma ile bu konuları halletmek için elimizden gelen tüm gayreti ama tüm gayreti göstereceğimize de buradan Çamlıca Mahallesi’nde yaşayan herkese söz veriyorum.

Mahallemizde şu anda tek aday biz gözüküyoruz ama adaylar elbette çıkacaktır çıkabildiği kadar çıksın.

Bunlar demokrasinin güzellikleridir, hepsi gönül dostlarımızdır, arkadaşlarımızdır hepsine saygı duyuyoruz.

Bu  demokratik bir yarıştır.

Son olarak buradan bütün Çamlıca’da yaşayan on binlerce insanımıza Nilüfer’de Bursa’da yaşayan herkese ülke genelinde yaşayan 85 milyon insanımıza Bursa’dan Çamlıca Mahallesi’nden sevgilerimi, selamlarımı gönderiyorum ,esenlikler diliyorum. Diyerek sözlerini tamamladı.

 

 

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ