Demokrat Zafer

ÇOCUKLARA İKLİM DEĞİŞİKLİĞİNİ RENGÂRENK BİR HİKÂYEYLE ANLATAN “ORMAN AHALİSİ BÜYÜK GÖÇ”, DİNOZOR ÇOCUK’TAN ÇIKTI!

Orman Ahalisi Büyük Göç, raflarda ve internet satış sitelerinde!

ÇOCUKLARA

İKLİM DEĞİŞİKLİĞİNİ

RENGÂRENK BİR HİKÂYEYLE ANLATAN

ORMAN AHALİSİ BÜYÜK GÖÇ,

DİNOZOR ÇOCUK’TAN ÇIKTI!

Ekolojik dengenin şaşmasıyla, yaşadıkları ormanı terk edip şehre göç etmek zorunda kalan bir grup sevimli hayvanın hikâyesi üzerinden çocuklara iklim değişikliğini anlatan resimli Orman Ahalisi Büyük Göç kitabı, Dinozor Çocuk’tan çıktı! Johanna Lumme’nin yazıp resimlediği Orman Ahalisi Büyük Göç, şehirde yeni bir hayat kurmaya çalışan hayvanların hikâyesiyle yeni kültürlerle tanışmanın, birlikte yaşamanın ve dayanışmanın güzelliğine de değiniyor.

Ayrıntı Yayınları’nın çocuk kitapları markası Dinozor Çocuk, kökleri Finlandiya’nın kuzey kesimlerine dayanan ressam ve illüstratör Johanna Lumme’nin ilk resimli kitabı Orman Ahalisi Büyük Göçü Türkiye’deki minik okurlarla buluşturdu. Kitaplarında insanla doğa arasındaki ilişkiyi ve doğal ortamları tehdit eden güncel sorunları ele alan Lumme’nin Orman Ahalisi serisinin ilk kitabı olan Orman Ahalisi Büyük Göç’ü Finceden dilimize Nil Deniz Çidanlı çevirdi.

O gece, ayın parıltısı altında orman ahalisi bilinmeyene doğru yol alan denizciler oluverdiler. Orman yangınıyla evleri yok olan Zürafa, Tavuk ve Zebra okyanusu aşarak cesur bir maceraya atılmak zorunda kalırlar. Vardıkları şehirde, başlarda herkes onları düzen bozan baş belaları olarak görür. Ancak daha sonra orman ahalisi, şehrin kurallarıyla ormanın özgürlüğünün birleşiminden yeni ve harika bir şey çıkabileceğini gösterme şansını yakalar.

Orman Ahalisi Büyük Göç, raflarda ve internet satış sitelerinde!

Bilgi için:        ayrintiyayingrubu.com/dinozor-cocuk

instagram.com/dinozorcocuk

facebook.com/dinozorcocuk

twitter.com/dinozorcocuk

JOHANNA LUMME HAKKINDA

Sanatçı ve çocuk kitapları yazarı ve çizeri Johanna Lumme’nin aile kökleri Finlandiya’nın kuzey kesimlerine dayanmaktadır. Bu kökleri onun doğayla ilgili hikâyeler anlatma isteğini derinden etkiledi. 2022’de Aalto Üniversitesi, sanat, tasarım ve mimarlık okulundan Sanat Yüksek Lisansı ile mezun oldu. Sanatında doğa ortamlarını tasvir eder, yaşam döngüsündeki enerjinin bitmeyen akışına odaklanır. Hassas Kuzey ormanlarının manzaralarında süregelen geçmiş olayların duygularını ve anılarını iletmekten keyif alır. Kitaplarında insan ile doğa arasındaki ilişkiyi ve doğal ortamları tehdit eden güncel sorunları yazıyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ