Demokrat Zafer

HAKSIZLIĞA KARŞI MÜCADELEMİZ BİTMEDİ BİTMEYECEK

Doğru Yol Partisi Genel Başkanı Çetin Özaçıkgöz yaptıkları itiraza rağmen topu taça atan Seçim Kuruluna yüklenerek; “İtirazımıza 10 gün sonra cevap veren YSK hiçbir sebep göstermeden topu Yargıtay C. Başsavcılığına atmıştır. DYP olarak mağdur edilmemizin sebebi Adıyaman ve iki dernekler müdürlüğünün ilgili yerlere doğru değil yanlış bilgi vermesinden kaynaklanmıştır. İl, ilçe ve genel merkezde görevli hiçbir arkadaşımızın kusuru yoktur. Tam tersine kanunun aradığı şartları yerine getirmişlerdir.

Bu haksızlığı burada bırakmak niyetinde değiliz. Olayı Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine gönderebiliriz. Ancak daha önce Anayasa Mahkemesine başvurmak gerekmektedir. Tabi ki şimdi birileri çıkıp “YSK kararları kesindir, hiçbir yerde hak arayamazsınız” diyecektir. O eskidenmiş, Yargıtay kararları da kesindir ama hak arama yolları açıktır. Şüphesiz ki bu mücadele zaman alacaktır. Diğer taraftan görevlerini doğru dürüst yapmayan yanlış yapan Dernekler Müdürlüğü için Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunma ve büyük bir tazminat talep hakkımız da mevcuttur.

Ayrıca Türkiye’nin kurucusu olduğu ve seçimleri denetleme görevi olan Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı’na şikayet hakkımızı saklı tutuyoruz. Tek başıma yetkili olmama rağmen hangi yolu ve yolları deneyeceğimize hep beraber karar vereceğiz. Ancak Türkiye’yi yurt dışına şikayet etmeye gönlüm razı değil.” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ