Demokrat Zafer

İZNİK MEHTERAN DERNEĞİ GEMLİK’TE GÖSTERİDE

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında Gemlik’te bir dizi etkinlik düzenlendi.

Gemlik Kaymakamlığı tarafından 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü münasebetiyle düzenlenen program,

Asım Kocabıyık Camiinde sabah namazı buluşmasıyla başladı. 15 Temmuz etkinlikleri öğle namazı öncesi okunan mevlid ve ardından düzenlenen şehitlik ziyaretiyle devam etti. Şehit yakınlarının da hazır bulunduğu şehitlik ziyaretlerinde tüm şehitlere dualar edildi.

Öğleden sonraki etkinliklerin adresi Gemlik İlçe stadyumu ve Gemlik Kapalı Spor Salonu oldu. Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü, Gemlik Gençlik Merkezi ve Türkiye Satranç Federasyonu Bursa İl Temsilciliği tarafından düzenlenen ve iki kategoride gerçekleşen satranç turnuvasına 10 yaş altı kategorisinde 32, 10 yaş üstü serbest kategoride 48 lisanslı sporcu katıldı.

İlçe Stadında ise 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Geleneksel Türk Okçuluğu Bursa İl Turnuvası düzenlendi. İlginin yoğun olduğu turnuvada kadın sporcular 60, erkek sporcular 70 metreden hedeflere ok atarak yarıştılar. Aralarında milli sporcuların da bulunduğu 120 lisanslı sporcunun geleneksel kıyafetlerle

Katıldığı Geleneksel Türk Okçuluğu turnuvası renkli görüntülere sahne oldu.

Turnuvanın sonunda Gemlik Kaymakamı Hasan Göç ve Gemlik Cumhuriyet Başsavcısı Hilal BOZDAĞ da ok attı.

Yarışmaların sonunda dereceye girenlere ödüllerini Gemlik Kaymakamı Hasan GÖÇ, Gemlik Cumhuriyet Başsavcısı Hilal Bozdağ, İlçe Yazı İşleri Müdürü Uğur Şanlı,

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet DURAN, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Berkant Atasoy, İlçe Tarım Müdürü Mehmet Demir, Sosyal Hizmetler İlçe Müdürü

Saadettin BAYHAN tarafından madalya ve kupaları ile birlikte Marmarabirlik tarafından hazırlanan hediye paketleri, OKÇUBABA firması tarafından hazırlanan ok seti ile hediye çeki verildi.

Orhangazi Caddesinden 15 Temmuz Demokrasi Meydanına İznik mehteran eşliğinde yapılan Bayrak yürüyüşüne Gemlikliler büyük ilgi gösterdi.

Yürüyüş ve ardından 15 Temmuz Meydanındaki programa Gemlik Kaymakamı Hasan Göç, Cumhuriyet Savcısı Hilal Bozdağ, Belediye Başkan Temsilcisi Kemal Atan başta olmak üzere protokol üyeleri, Siyasi parti başkan ve üyeleri, Daire ve kurum müdürleri, Sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Yürüyüş öncesi Çağatay Barış Uçkesen başkanlığında Gemlik Motosikletliler Derneği üyeleri ile

Gemlik Gençlik Merkezi gönüllü gençlerinin şehitlere saygı bisiklet ve motosiklet turu da ilgiyle izlendi.

15 Temmuz Demokrasi Meydanında yapılan anma programı İznik mehteran konseri ardından saygı duruşu ve istiklal Marşıyla başladı.

Kur’an-ı kerim tilaveti sonrası Gemlik Kaymakamı Hasan Göç yaptığı konuşmada 15 Temmuzu unutmadıklarını ve unutturmayacaklarını belirtti.

GSB Şiir okuma yarışması Türkiye birincisi ve Gemlik hukuk Fak. Öğrencisi Merve Oruç 15 Temmuz konulu şiir okudu

Programda sahne alan Gemlikli sanatçı Özgür Sayın’ın çalıp seslendirdiği Ez oğlum, Türkiye’m gibi esereler izleyiciler tarafından büyük beğeni kazandı.

Kahramanlık türkülerinin ardından sahneyi İlahi sanatçısı Ali Atmaca ve semazenleri aldı. Sanatçı Atmacanın söylediği ilahi ve ezgilere küçük semazenler eşlik etti.

Gemliklilerden büyük ilgi alan Grup Metaf ilahi ve semazen grubunun gösterisi büyük alkış aldı.

Gemlik Müftülüğü din görevlileri Eyüp Bulut, Lütfü Konuk, Abdullah Demircan, Melik Yılmaz, Mustafa Özbek, İsmail Kuştaş’ı tarafından okunan ilahilerle devam eden program salaların ardından İbrahim Bozkurt hocanın okuduğu dua ile 00.25 te sona erdi.

Sunuculuğunu Cemal Obam Bayar’ın, koordinatörlüğünü Şuayb Serdaroğlu’nun yaptığı 15 Temmuz anma programı Gemliklilerden beğeni aldı.

Haber: Hurşit Topal

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ