Demokrat Zafer

Mehmet Çoban, Çatalca’yı Yeniden Tarım ve Hayvancılığın Merkezi Haline Getirecek

Çatalca Belediye Başkan Aday Adayı Mehmet Çoban, Çatalca’da her geçen gün güçsüzleşen tarım ve ormancılık sektörlerinde, bölgenin merkezi haline gelmek ve bu sektörleri kalkındırmak için aday oluyor.

CHP Çatalca Belediye Başkan Aday Adayı Mimar Mehmet Çoban, İstanbul’un yüzölçümü itibariyle en büyük ilçesi olan Çatalca’nın ana ekonomik sektörleri olan tarım ve ormancılık alanında yaşanan gerileme halini durdurmak ve bu sektörlerde gelişerek Çatalca’yı bölgesel bir merkez haline gelmek için yerel seçimlere girmek istiyor.

Çatalca’nın Anadolu’dan Trakya’ya açılan kapı olması nedeniyle bölgenin tarım ve ormancılık sektörlerinde ileri gitmesi adına bir başlangıç noktası niteliği taşıdığını ifade eden Çoban, kaçak yapılaşmanın giderek artmasının bu durumun bozulmasındaki en büyük neden olduğunu vurguluyor. Tarım ve ormancılığın kaçak yapılaşma nedeniyle zayıflamasının, ilçede işsizlik ve kontrolsüz göçe neden olduğunun da altını çizen Mehmet Çoban, yerel seçimlerde seçildiği takdirde İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile birlikte çalışarak bu durumun önüne geçeceğini belirtiyor.

Tarım Projeleriyle Çatalca Halkının Gelir Seviyesi Artacak

Mehmet Çoban, Çatalca’da ayçiçeği, arpa, çiçekçilik gibi tarım ürünlerinin verimliliğini ve kalitesini, yapılacak olan tarım projeleriyle arttırarak Çatalca halkının gelir seviyesini arttırmayı hedefliyor. Çoban, “Mazot desteği, gübre desteği, yem desteği, fide desteği, sılaj tohumu desteği, tarımsal araç desteğiyle Sayın Ekrem İmamoğlu sayesinde ekonomik krizle boğuşan çiftçimize ve hayvan üreticimize can suyu olduk” diyerek, yerel seçimleri kazandıkları takdirde İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile birlikte çok daha büyük yatırımlar yapacakları ifade ediyor.

Çoban, tarım teknolojisinin giderek geliştiğini ve tarım ürünlerinin hem verimini arttırmak hem kalitesini yükseltmek hem de ürünlerin dış nedenlerle gördüğü zararı minimuma indirmek için asıl yoğunlaşılması gereken alan olduğunu ifade ederek çiftçilere geleceğe dair bir perspektif çiziyor.

Çatalca, İstanbul’un Akciğerleri Olma Özelliği Taşıyor

Çatalca’nın en önemli geçim kaynaklarından biri olan ormancılık sektörünün giderek gerilediğini söyleyen Çoban, orman sektöründe iş yapan sanayicilerin desteklenmesinin ve uzmanlarca yönlendirilmesinin kritik olduğunu vurguluyor.

Çatalca’da giderek artan kaçak yapılaşmanın, orman sektörünün gerilemesinde en büyük etkenlerden biri olduğunu söyleyen Çoban, yerel seçimlerde seçildiği takdirde önüne geçilmesi gereken ilk problem olma niteliği taşıdığının altını çiziyor. “Çatalca, İstanbul’un akciğerleri olma özelliği taşıyor” diyen Çoban, ormancılık sektörünün bu özelliğe zarar vermeden gelişmesi ve kalkınmasının mümkün olduğunu, bunun için uzmanlarla ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’yla iş birliği içinde çalışacağını belirtiyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ