Demokrat Zafer

Hükümet, sorunlu anlayışından kaynaklı yanlış politikalarının faturasını çocuklarımıza kesmiştir

Saadet Partisi Bursa il başkan yardımcısı Fehmi Narin, yeni eğitim döneminde artan kırtasiye ve eğitim masraflarına dikkat çekmek amacıyla 15 Temmuz Demokrasi meydanında basın açıklaması yaptı

“Hepinizi hürmetle, muhabbetle selamlıyoruz. Bursa’mızın düşman işgalinden kurtuluşunun 101. yılını tebrik ediyor, şehitlerimizi rahmetle anıyoruz.

2023-2024 Eğitim Öğretim yılına çocuklarımız bugün başlamış bulunmaktadır.  Anne baba ve çocuklar okula başlamanın sevincini yaşayacağına adeta eylül hüznünü yaşamaktadır. Hükümet, sorunlu anlayışından kaynaklı yanlış politikalarının faturasını çocuklarımıza kesmiştir.  Bu anlayış,  anne babaların omuzlarında taşınamayacak bir yüke dönüşmüştür.

 Kıymetli Bursalılar;

İktidar, her aileye 5 çocuk tavsiye ederken  gelir dağılımında doymaz azınlık dışında milletin payına 5 kuruş ayırmamıştır. Allah’ın on pulunu bekleyedursun on kul, bir kişiye tam dokuz, dokuz kişiye bir pul anlayışıyla kurt taksimi yapmıştır.

Bugün üç çocuğu okul çağında olan bir ailenin, çocuklarının okula başlama masrafı 15 bin, aylık servis masrafı 5 bin, aylık yemek masrafı ise 3 bin liranın üzerindedir.

11.402 lira aylık asgari ücretle geçinmeye çalışan bir ailenin, okul çağındaki üç çocuğu için aylık servis, yemek, kıyafet ve kırtasiye masrafları 10 bin lirayı aşmaktadır. Aile, neredeyse aylık gelirinin tamamını servise, okul kıyafetine, kırtasiyeye ve bir tost ayrana harcamaktadır.

Ev kirası; elektrik, su, doğalgaz ve iletişim faturaları; giyim, ulaşım, pazar ve market masrafları 15 bin liranın altında olamazken, okul masrafları da eklenince asgari 25 bin liraya sadece hayatta kalabilen 5 kişilik bir aileye reva görülen kurt taksimini reddediyoruz.

Buradan ‘’Öğretmene önlük’’ gibi parlak bir fikirle işe başlayan Milli Eğitim Bakanına sesleniyoruz:

Sağlıklı nesillerin yetişmesi için eğitim öğretim sürecindeki bir çocuğun, yeterli ve sağlıklı beslenmesi ön şart değil midir? İçinde bulunduğunuz Hükümetinize ‘’Böyle taksim olmaz, bu insafsızlıktır! Vicdansızlıktır! Anne babaları aşağılamaktır! Çocukları açlığa mahkum etmektir!’’ diyemediniz mi?

Evladına 20 lira harçlık veremeyecek babanın ıstırabını hissetmeyip öğretmene giydireceğiniz hediye önlük, ne çocukların açlığını ne de anne babanın ıstırabını bastırmaya yetmeyecektir.

Kamu Görevlileri Hakem Heyetini “Noter” olarak nitelendiren sendika  yetkililerine de şunu soruyoruz:

Peki, sizin varlık sebebiniz nedir? Milletin hukukunu savunmak mı, yoksa iktidar partisinin eğitim komisyonuymuş gibi hareket etmek midir? Bütün kaybetme korkularınızı yenip, sadece Allah için iktidara, “Bu yaptığınız zulümdür insanlığa sığmaz” diyemediniz mi?

Ey iktidar sahipleri,

Yeni anayasadan bahsediyorsunuz. Yeni anayasayla bugün yapamadığınız neyi yapmayı hedefliyorsunuz? Mesela,  insanlarımızın aç ve yoksul bırakılması mevcut anayasanın hangi hükmü gereğidir? Gelir dağılımında adaleti sağlamak istediniz de anayasada bununla ilgili bir hüküm mü bulamadınız?

Geçmişte millet için yaptığınız çay simit hesabını basit bir matematik işlem olarak gördünüz de kendiniz ve yandaşlarınız için çok bilinmeyenli denklemler aşamasına bundan mı geçtiniz?

Aziz Bursalılar, İstiyoruz ki;

Eğer ülkemizde yokluk varsa, yokluğu, varlık varsa, varlığı paylaşalım! Herkes payına düşeni alsın, razıyız. İtirazımız olmaz. Ama bir tarafta sermaye transferleri yapılırken diğer tarafta çocuklarımız açlığa ve sefalete mahkum edilmişse, buna itirazımız var! Bir tarafta zevk ve sefa içerisinde bir hayat, diğer tarafta kiralardan, faturalardan, ev ve okul masraflarından bunalmış bir halk varsa, buna itirazımız var! Bir tarafta konforundan taviz vermeyen azgın doymazlar, diğer tarafta çocuğuna harçlık veremeyen babalar varsa buna itirazımız var!

Ülkemizde yeni anayasadan önce, iktidarın kurduğu ilişki ağı üzerinden zulüm üreten değil kuralları herkese eşit uygulayan, yoksuldan alıp zengine veren değil paylaşımda adil olan yeni bir anlayışa ihtiyacımız var diyor. Katılımınızdan ötürü hepinize teşekkür ediyoruz.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ