Demokrat Zafer

“İnançlı insanlarımızı temsil etmeyen tarikat ve cemaatler derhal kapatılmalıdır”

CHP Yıldırım İlçe Örgütü yaptığı açıklamayla cemaat ve tarikatlarla işbirliğinin süreceğini söyleyen Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’e tepki gösterdi. Yapılan açıklamada Bakan Tekin’e istifa çağrısı yapıldı. Yıldırım İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü önünde bir araya gelen CHP’liler adına açıklamayı İlçe Başkanı İlhami Gün okudu. Gün; ” Meclis kürsüsünden açık bir şekilde tarikat sevdasını ilan eden Milli Eğitim Bakanı’nın sözleri üzerine bugün Yıldırım İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü binasının önünde toplandık.

Herkes tarafından görülmektedir ki,

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, açıkça laik eğitime savaş açmış ve anayasal düzeni tanımıyorum demiştir.

Çocuklarımızı, anayasaya aykırı bir şekilde faaliyet gösteren tarikat ve cemaatlere teslim edeceğini hiç çekinmeden söylemiş,

Onlara sivil toplum örgütü diyerek, sonuna kadar biat etmenin esas olduğu bu kirli yapıları koruma altına almış ve özgürlükçü sivil toplum örgütleriyle onları bir tutmuştur.

Bunun yanında, bugün ülkedeki her bir tarikat ve cemaatin şirketleştiği ve milyarlarca lira paraya hükmettiği apaçık ortadayken, onları kar amacı taşımayan STK’lara benzetmek bir akıl tutulmasıdır.

2013 yılında müsteşarlığa geldiğinden beri her türlü gericiliği uygulamaya sokan Yusuf Tekin’in sözleri, aslında iktidarın nihai hedefinin en net göstergesidir.

AKP’nin nihai hedefi; eğitimi, akıl ve bilimden uzaklaştırıp tümüyle tarikatların ve cemaatlerin karanlık eline vermek ve şerri bir düzen kurmaktır.

İktidara geldikleri günden bu güne, bu amaç için çalışmış ve Türkiye’yi tarikat ve cemaatlerin cenneti haline getirmiştir.

Bugün ülkemizde, yaklaşık 30 tarikat ve onlara bağlı 400 kol bulunuyor. Bu cemaatler devletin her kademesinde etkili.

Bugün yasak olmasına rağmen tarikat ve cemaatlerin çok sayıda medresesi bulunuyor. Bu medresedeki çocuklar okula gönderilmiyor ve hayatları kararıyor.

Cemaatlerin kurdukları bu medreseler vakıf statüsünde olduklarından denetlenmiyorlar istedikleri gibi kirli işlerini yürütüyorlar.

Ülkemizde,

Okul öncesinden yükseköğretime tüm eğitim kurumları, şirket haline dönüşmüş olan tarikat ve cemaatler tarafından kuşatılmış durumdadır.

Okullarda bir öğün ücretsiz yemeği çocuklarımıza vermeyen iktidar, kamu kaynaklarını cemaatlerin emrine vermiştir.

Eşit, parasız, nitelikli ve laik eğitim için ayrılmayan kamu kaynakları tarikat ve cemaatlere akıtılmaktadır.

Tüm bu tablonun ışığında çocuklarımızın karanlığa sürüklendiği ortadadır. Ancak bu ülkede yaşayan tek bir çocuğumuz Akp’nin insafına bırakılacak kadar değersiz değildir.

Cumhuriyet Halk Partisi bunun için buradadır. Ve yüksek sesle gerici zihniyete dur demektedir.

İşte bu yüzden,

Milli Eğitim Bakanlığı koltuğunda oturan, karma eğitimi ve laik düzeni ortadan kaldırmak istediğini açıkça söyleyen Yusuf Tekin derhal istifa etmelidir.

İnsanların dini duygularını istismar eden ve inançlı insanlarımızı temsil etmeyen, tarikat ve cemaatler derhal kapatılmalıdır.

12 yıl kesintisiz ve parasız eğitime tekrar geri dönülmeli, çocuk işçiliğinin önünü açan 4+4+4 eğitim sistemine son verilmelidir.

Son olarak şunu söylemek isterim.

Değerli dostlar, hiç kimse karamsarlığa kapılmasın.

Atanamayan öğretmenleri yok sayıp okullara imam atayan bu iktidar gidecek ve laik eğitimin hayat bulduğu bir düzen tekrar geri gelecek.

Ellerinde çocukların kanı olan tarikatlar ve onlara yol veren bu iktidar gidecek aydınlık bir Türkiye geri gelecek.

Bu Türkiye’yi geri getirmek için,

Yüreği aydınlıktan yana atan herkesin birleşmesi gerekmektedir.

İşte bu yüzden Bursalı ve Yıldırımlı  hemşerilerimizi dayanışmaya davet ediyorum. Gelin mücadelemizi birlikte büyütelim.

Elbet mücadelemiz zafere ulaşacak

Ve elbet laik Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacak.

Sağolun! Var olun!” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ