Demokrat Zafer

Türk Halkının Yüzde 62,3’ü Özgür Özel’in Partiyi Değiştiremeyeceğini Düşünüyor

İstanbul Değişiyor, CHP Değişemiyor: Türk Halkının Yüzde 62,3’ü Özgür Özel’in Partiyi Değiştiremeyeceğini Düşünüyor

Areda Survey araştırma şirketi Türk siyasetini yakından ilgilendiren konular hakkında araştırma yapmaya devam ediyor. Türkiye genelinde 2.384 kişinin katılımıyla gerçekleşen araştırma sonucunda, Türk halkının yüzde 46,8’i İstanbul’da Ak Parti’nin kazanacağını düşünüyor. Cumhuriyet Halk Parti’sinin yeni genel başkanı Özgür Özel’in partide beklenen değişimi gerçekleştiremeyeceğini düşünenler ise yüzde 62,3 oranıyla dikkat çekiyor.

Özgür Özel CHP’de Bir Değişim Gerçekleştiremez

Areda Survey Türk siyasetini yakından ilgilendiren CHP genel başkanlığı değişimini halka sordu. Türkiye genelinde 2.384 kişinin katılımıyla gerçekleştirilen araştırmada Türk halkına Özgür Özel ile CHP’de beklenen değişimin gerçekleşme durumuna yönelik soru yöneltildi. Katılımcıların büyük çoğunluğunu oluşturan yüzde 62,3’ü Özgür Özel ile CHP’de beklenen değişimi sağlamadığı yönünde görüşlerini bildirirken; yüzde 37,7’si CHP’de beklenen değişimin yaşandığını ifade etti.

İstanbullular Değişim İstiyor: Favori AK Parti

2024 yerel seçimlerindeki adaylar henüz netleşmemiş olsa da Areda Survey parti bazında bir araştırma gerçekleştirerek katılımcılara, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığını hangi partinin kazanacağını sordu. Araştırma sonucuna göre yüzde 46,8 ile AK Parti ilk sırada yer aldı. İkinci sırada yüzde 39,4 ile CHP, üçüncü sırada yüzde 3,9 ile Yeşil Sol Parti (Dem Parti), dördüncü sırada yüzde 3,3 ile İYİ Parti, beşinci sırada yüzde 2,9 ile MHP yer alıyor.

Aynı araştırmada katılımcılara hangi partiye oy vermeyi düşündükleri de soruldu ve benzer bir tablo ile karşılaşıldı. Yüzde 39,1 ile AK Parti, yüzde 26 ile CHP, yüzde 8,5 ile İYİ Parti, yüzde 8,2 ile Yeşil Sol Parti (Dem Parti) ve yüzde 7,1 ile MHP sonucuna ulaşıldı.

Araştırmanın Metodoloji

Türkiye genelinde 2.384 kişinin katıldığı ve 28 Kasım – 1 Aralık 2023 tarihleri arasında yapılan araştırma, kantitatif araştırma yöntemlerinden CAWI tekniği ile “Areda Survey’in Profil Bazlı Dijital Paneli” kullanılarak gerçekleştirildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ