Demokrat Zafer

Bu Kıyım Uludağ’ı Yok Edecek

Zafer Partisi İlçe Başkanı Toprakçı:

“Bu Kıyım Yasası Uludağ’ı Yok Edecek”

Zafer Partisinden Uludağ’ın Milli Park Statüsünden çıkarılarak Alan Başkanlığına devredilmesine tepki geldi. . Zafer Partisi Gemlik İlçe Başkanı Nilüfer Toprakçı’“1961 yılından bu yana Milli park statüsünde olan Uludağ, mevcut statüsünden çıkarılarak yeni kurulacak olan Alan Başkanlığı’na devredildi. Uludağ’ı ve içinde bulunan tüm canlıları, ağaçları,doğal kaynakları kısacası içinde barındırdığı ekosistemleri yok edecek kıyım teklifi  yasalaştı. Uludağ’ı yok edecek bu kıyım yasası iptal edilmeli, bu yanlıştan dönülmeli ve Uludağ milli park olarak kalmalı” dedi.

 

Barındırdığı ekosistemlerle Uludağ’ın yaşamaya devam etmesi gerektiğine dikkat çeken Nilüfer Toprakçı, “Milli park statüsündeyken Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı olan park, Kültür ve Turizm Bakanlığının yetkisine geçti ve böylelikle yapılaşmanın da önü açıldı. Ekosistem üzerinde önemli bir tehdit olan yapılaşmanın iznini vermekte oluşturulan bu başkanlığın yetkisine alındı. Uludağ’ı yok edecek, talana açacak bu yasa hemen iptal edilmeli ve Uludağ milli park olarak kalmalı. Barındırdığı ekosistemlerle yaşamaya da devam etmeli. Doğaya karşı savaş açarsak kaybeden her zaman biz oluruz. Doğayı, içinde barındırdığı ağaçları ve yaşayan tüm canlıları ile birlikte korumak bizim görevimiz. Bu tür kıyım kanunlarına karşı doğanın var olma hakkı anayasal güvence altına alınmalı ve bu tür kanunlarla yapılacak doğa kıyımının da karşısında olmalıyız” diye konuştu.

“Alan Başkanlığı değil Talan Başkanlığı! Alan Başkanlığına Hayır!” diye konuşan Toprakçı, Zafer partisi İktidarının aynı zamanda doğanın da zaferi olacağını savundu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ