Demokrat Zafer

Taşeron Ve Belediye Şirket İşçileri Kadro Haklarını İstiyor

Belediye şirket işçileri ve kamu taşeron işçileri ve kamu taşeron işçileri, kadrolu ve güvenceli çalışma hakkı için buluştu. Kadro, ilave tediye hakkı, vergi adaleti ve adil bir taban ücreti için toplanacak emekçilerin yanındayız.

Okunan basın açıklamasında emekçilerin talepleri şöyle sıralandı:

Norm Kadro: Belediyelerde hizmet üreten işçilerin çalışma statüsü Norm Kadro esaslarına göre düzenlenmeli, Norm Kadro sayıları revize ile artırılmalıdır.

Taban Ücret: Sendikalar tarafından her ay açıklanan “Yoksulluk Sınırı,” tüm belediye işçilerinin net taban ücreti olmalıdır.

İlave Tediye: Belediyelerde hizmet üreten tüm işçiler kamu işçisi olarak kabul edilmeli, 52 günlük ilave tediye ayrım gösterilmeksizin her işçiye ödenmelidir. Ayrıca geriye dönük hakkedişlerimiz de teslim edilmelidir.

İş Güvencesi: Haksız, hukuksuz, keyfi şekilde işten çıkarmalara son verilmelidir.

Vergi Adaleti: Toplu İş Sözleşmelerinde paraya taalluk eden tüm mali ve sosyal haklar “Brüt” yerine “Net” olarak belirtilmelidir. Belediye işçileri “Gelir Vergisi” yükü altında ezdirilmemelidir. İşçiye vergi muafiyeti sağlanmalı ve vergiler işveren tarafından karşılanmalıdır.

Eşit İşe Eşit Ücret: Belediye çalışanlarının çocukları için kreş hakkı, günün koşullarına uygun ve gerçekçi biçimde karşılanmalıdır. Doğum iznine ayrılan kadın işçiler, döndüklerinde işlerini kaybetme endişesi taşımak zorunda kalmamalı.

Bunların dışında 60 günlük sendikal ikramiye, haftalık 35 Saat çalışma, enflasyon oranında zam, refah payı, meslek pirimi, eşit yemek ve ulaşım ücreti, tayin hakkı gibi talepler sıralandı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ