Demokrat Zafer

Yeşil Sol; Buradayız, Birlikte Değiştireceğiz

Yeşil Sol Parti Bursa Milletvekili adayları, 16 Nisan 2023 tarihinde BAOB(Bursa Akademik Odalar Birliği) da düzenlenen bir etkinlik ile tanıtıldı. Etkinliğe Yeşil Sol Parti, HDP ve “Emek ve Özgürlük İttifakı” üyesi EMEP, EHP, SMF dışında STK, sendika ve meslek odası temsilcileri de katıldılar.

Etkinlik öncesinde Yeşil Sol Partili gençler müzik eşliğinde halay çektiler. Açılış konuşmasını Yeşil Sol Parti Eş Sözcüleri Azra M. Güllüpınar ve Yüksel Akgün yaptılar. Güllüpınar konuşmasında “Bu iktidarı gönderecek, Demokratik Cumhuriyet yüzyılını başlatacağız” dedi. Akgün’de “Heyecanımız büyük. Türkiye tarihinin belki de en önemli seçimine hep birlikte giriyoruz. Türkiye halkları değişime hazır, Bursa’da değişime hazır” ifadesini kullandı.

HDP Eş Başkanı Mehmet Dilek de konuşmasında “Sizin savaşlarınıza karşı barışı savunuyoruz. Adaletsizliğe karşı adaleti savunuyoruz. Bu ülkeye demokrasi getirecekse biz getireceğiz” diyerek önümüzdeki seçimin önemini belirtti. EMEP adına konuşan Hakkı Tali de “Cumhuriyet döneminin bütün sorunlarını çözmeye aday bir ittifak ile seçime giriyoruz. Güçlerimizi birleştirerek iki bölgeden de milletvekili çıkartacağız” dedi.

Aday tanıtımı sırasında tüm adaylar kürsüye çıkarak kendini tanıttı, neden aday olduğunu açıkladı. Adayların önemli bir bölümünün gençler ve kadınlardan oluşması dikkat çekti. Gençler genelde eğitim, iş, eşitsizlik gibi konulara dikkat çektiler, “Genç başladık, genç bitireceğiz” sloganını kullandılar. Kadın adaylar ise çoğunlukla kadınların iş yaşamında, sosyal yaşamda karşılaştıkları sorunları dile getirdiler, kadınlara yönelik taciz, tecavüz ve katliamlara dikkat çekerek “İstanbul Sözleşmesini yeniden getirmek için adayım” ifadesini kullandılar.

İki dönemdir HDP Bursa Eş Başkanlığı görevini yürüten 1. Bölge 1. Sıra adayı Ceylan Erol Erdoğan’da konuşmasında katledilen kadınların isimlerini sayarak “Bu arkadaşlarımızın hesabını sormak için adayım, bir daha kadınlar katledilmesin diye adayım, protesto için sokağa çıkan kadınlar coplanmasın, gözaltına alınmasın diye adayım, İstanbul Sözleşmesini yeniden getirmek için adayım” sözlerine yer verdi.

Yeşil Sol Parti MYK üyesi ve Bursa 1. Bölge adayı Cahit Kırkazak’da “Cezaevlerinde hukuksuz olarak tutulan arkadaşlarımızı özgürleştirmek için buradayız, Kayyum rejimini göndermek için buradayız, Erdoğan’ın hukuksuzluklarının hesabını sandıkta sormak için buradayız” diyerek neden aday olduğunu ifade etti.

Yeşil Sol Parti Bursa 2. Bölge 1. Sıra adayı, Batman Milletvekili, insan hakları savunucusu, doktor Necdet İpekyüz ise konuşmasında “Umutla buradayız, bütün renklerle, inançlarla buradayız. Bizi baskıya, yasaklara mahkum edenlerden hesap sormak için buradayız. Şehirler rant alanına çevrildi, Uludağ ranta açıldı, doğayı katlettiler. Ülkenin yarısı yoksulluk sınırının altında yaşarken, ülke saraya, savaşa ve ranta peşkeş çekiliyor. Depremde yoktular, kader planı dediler. Bu saltanatı yerle bir edeceğiz” dedi.

Etkinlik tüm adayların toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi. Bu sırada söz alan Rüstem Avcı “1. Bölge 6. Sıra adayı idim ancak YSK “Devlet büyüklerine”hakaret ettiğim gerekçesi ile adaylığımı iptal etmiş. Kimmiş bu “devlet büyükleri” tanımıyorum, ne depremde ne de başka bir yerde görmedim. Buradan söz veriyorum, adaylardan daha fazla çalışacağım, bu da onlara dert olsun” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ