Demokrat Zafer

Yerli Malı Haftasında İthal Gıdaya Saadet Tepkisi!

Yerli Malı Haftası resmî adıyla Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası nedeniyle Şehreküstü meydanında stant açan Saadet Partisi Osmangazi ilçe teşkilatı standta basın açıklaması yapan Saadet Partisi Osmangazi ilçe Başkanı Ali Öncel şöyle konuştu:

Yerli Malı Haftası, tutumlu ve bilinçli bir tüketici olmanın öneminin anlatıldığı ve yurt genelinde tüm okullarda 12-18 Aralık tarihleri arasında kutlanan özel bir haftadır. Yerli malı; ülkede yetiştirilen, üretilen her türlü mal anlamına gelmektedir ve Yerli Malı Haftası ile de yerli üretim ve tüketim desteklenerek teşvik edilmektedir. Üretim tüketime, tüketim de üretime bağlı bir aktivitedir. Çünkü üretim olmadan gelir olmaz, gelir olmadan da tüketim olmaz. Bir ülkenin gelişmesinde yerli üretim ve tüketimin önemi büyüktür. Eğer ki bir ülke yerli üretim yapamıyorsa ya dışa bağımlıdır ya da dışa bağımlı bir ülke olmaya adaydır. Yerli üretim olmayınca
ülke tüketim ihtiyacını dışarıdan temin etme ihtiyacı duyar ve böylelikle zamanla dışa bağımlı bir ülke olunur.

Yerli üretim tarımdan sanayie birçok alanda daha geniş bir yelpaze içerisine alınıp devlet tarafından desteklenmeli ve teşvik edilmelidir. Büyük bir devlet olmanın
en önemli faktörü ekonomik özgürlükten geçmektedir. Ekonomisi özgür olmayan dışa bağılım olan devletler başta dış politikası olmak üzere para politikaları, eğitim politikaları, milli güvenlik politikaları bağımlısı ve güdümlüsü olduğu ülkelerce belirlenir.

21 yıllık AKP iktidarlarında yerli ve millîlik söylemlerini fazla ile işitmişizdir. Fakat bunları birçoğu lafta kalmış olup, eyleme geçilmemiş bir iç siyaset malzemesi olmuşlardır.

Bunları örneklemek gerekir ise;

* 2002 yılında 41.196.000 Hektar olan tarım alanlarımız 37.753.000 Hektar olmuştur.
* Son 20 yıl içerisinde tarım ihracatımız 83 milyar dolat iken ithalatımız 114 milyar dolar olmuştur.
* 9 adet SEKA kağıt fabrikalarımız satılarak kağıda %460 lara varan zamlar gelmek zorunda kalmıştır.
* 2020 yılı içerisinde 20.500.000 ton üretilen buğday 2021 yılında 17.650.00 tona düşmüştür.
* 2021 yılına göre 2022 yılında Tarım, ormancılık ve balıkçılık alanında %12,9 ihracat yaparken, %34 ithalat gerçekleştirmişiz.
* Ülkemiz 2021 yılında 255 milyar dolar ihracat yapar iken 365 milyar dolar ithalat yapmıştır.

Kendi kendine yeten bir ülke konumundan artık ithal eden bir ülke konumuna gelmiş bulunmaktayız.
Kuru Fasulyenin – Çin / Mısır dan
Nohudu – Meksika dan
Kuru Soğanı – İran /  Rusya dan
Samanı – Bulgaristan dan
Cevizi – ABD’den
Kavun Karpuzu – İran’dan ihraç eden bir ülke konumuna geldik.

Bu ve buna benzer örnekleri çoğalmamız mümkündür. Bu verilerin hepsi devletin resmi kurumu olan TÜİK’ten alınarak sizler ile paylaşılmıştır. Sonuç olarak görülmektedir ki yerli ve milli söylem ile değil ancak ve ancak eylem ile olur.

Saadet Partisi Millî Görüş İktidarında,

• Mevcut kabiliyet ve potansiyellerine göre illerde farklı sanayi politikaları uygulanacak, kümeleme sayesinde bu politikalar ilçeler bazında geliştirilecek
• Üreticilerimizi ve ülke tarımını çok uluslu ve küresel şirketlere bağımlı hale getiren maksatlı kotalar kaldırılacaktır. Birim alandan daha fazla ve daha kaliteli üretim yapan çiftçilere teknik bilgi ve teknolojik destek sağlanacaktır.
• Yerli sertifikalı tohum üretiminin önündeki engeller kaldırılacak yüksek kalite ve verime sahip yeni çeşitlerin geliştirilmesi ve kullanımı için teşvik edici desteklemeler verilecektir.
• Tarım arazilerinin tarım dışı kullanımı engellenecektir.
• Ülke hayvancılığını besi danası ithalatına mahkum etmek yerine yüksek verimli kaliteli ürün elde edebilecek ırklar geliştirecek damızlık üretimine yeterli destek vererek orta ve uzun vadeli hayvancılık| politikaları geliştirilecektir.
• Küçük aile işletmelerini kooperatifler ile birleştirecek dayanışma kültürünü ön plana çıkararak kaliteli ve verimli üretim için teknik bilgi ve teknoloji desteği verilecektir.
•Yenilenebilir enerji kaynaklarını daha çok kullanabilmenin yolları araştırılacak, özellikle konut ve küçük işletmelerde öztüketim amaçlı uygulama yaygınlaştırılacaktır. Diğer yandan yenilenebilir enerjiye verilen teşvikler, fayda ve maliyet göz önünde bulundurularak planlanacak, bu teşviklerin elektrik faturalarına ilave maliyet olarak yansımasının önüne geçilecektir. Bölge ülkeleri ile enerji üretim ve iletim sahalarında işbirliğine gidilerek elektrik, doğalgaz ve petrol iletim hatlarında bağlantı kurularak ucuz ve alternatif kaynak arayışları sağlanacaktır.

DSC_1128.JPG

DSC_1139.JPG

DSC_1140.JPG

DSC_1142.JPG

DSC_1145.JPG

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ