Demokrat Zafer

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ÜN VATAN VE CUMHURİYET SEVGİSİNİ ANLATAN MÜZİKAL BELGESEL

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Bursa Şubesi ve Türk Anneler Derneği Bursa Şubesi’nin Cumhuriyeti coşku ile kutlamak ve kuruluşunun 100. yılında eğitim adına el ele vermek için gerçekleştirdiği Pınar Ayhan, “Kemal” Müzikal Atatürk Belgeseli izleyicileri hem coşturdu hem de duygulandırdı.

Cumhuriyet Bayramını coşkuyla kutlamak, Mustafa Kemal Atatürk’ün bilimin ve aklın yolundan ayrılmayan gelecek nesillerini yetiştirmek arzusu ile bir araya gelen İMO Bursa Şubesi Yönetim Kurulu ve Türk Anneler Derneği Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Pınar Ayhan, “Kemal” Müzikal Atatürk Belgeseli’nin izleyicilere sundu. Gösteri gelirlerinin Türk Anneler Derneği Eğitim Fonu’na bağışlandığı gece, BAOB Oditoryum Sahnesi’ndeki kokteyl ile başladı.

İMO Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Ülkü Küçükkayalar ve Türk Anneler Derneği Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Sibel Gönülkırmaz, Cumhuriyet coşkusunun yaşatıldığı gecede etkinliğe destek veren firmalara plaketlerini sundular.

KÜÇÜKKAYALAR: “CUMHURİYET DEĞERLERİMİZE VE KAZANIMLARIMIZA SAHİP ÇIKACAĞIZ”

İMO Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Küçükkayalar, Cumhuriyet kurumlarından birisi olan meslek odasının yöneticileri olarak Türk Anneler Derneği Bursa Şubesi ile birlikte Cumhuriyetin kuruluşunun 100. yılında gönüllerde ve hafızalarda önemli yer tutacak bir etkinlik düzenlemekten gurur duyduklarını belirterek, “Cumhuriyet değerlerimize ve Cumhuriyet kazanımlarımıza sahip çıkmak adına eğitim için el ele vererek güçlerimizi birleştirdik. Kurucu liderimiz, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün hedef gösterdiği gibi ülkemizi çağdaş uygarlık düzeyine ulaştırmak için hem kurumların yöneticileri olarak, hem meslek mensupları olarak hem de vatandaş olarak çalışmaya devam edeceğiz. Bu güzel etkinliğimizi gerçekleştirmek için bizlere katkı sunan, destek veren tüm Cumhuriyet sevdalılarına teşekkür ederiz. Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun” dedi.

GÖNÜLKIRMAZ: “CUMHURİYET EN KIYMETLİ MİRAS”

Türk Anneler Derneği Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Sibel Gönülkırmaz, şunları söyledi:

“19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkarak başlattığı Milli Mücadele ve 29 Ekim 1923 tarihinde ilan ettiği Cumhuriyet Türk milletine bırakılmış en kıymetli miras ve vazgeçilmez bir değerdir. Türkiye Cumhuriyeti laik ve demokratik anlayışından asla taviz vermeden Atatürk’ün çizdiği çağdaş uygarlık yolunda ilerlemeye devam etmektedir. Buna hiçbir güç engel olamayacaktır.”

PINAR AYHAN, CUMHURİYET COŞKUSUNU YAŞATTI

Konuşmaların ardından başlayan Kemal Müzikal Atatürk Belgeseli’nde Pınar Ayhan’ın muhteşem performansı izleyicileri büyüledi. Mustafa Kemal Atatürk’ün, Cumhuriyeti kurma yolunda verdiği mücadeleyi, “Atatürk” adını nasıl aldığını, hayatından kesitler, anılar ve sözleri ile anlatan Ayhan’ın seslendirdiği İzmir Marşı’na seyirciler Türk bayrakları ile eşlik etti. Atatürk’ün esaret altındaki ülkesinin insanlarını mutlu insanlara dönüştürme arzusunu nasıl gerçekleştirdiğini gösteren müzikal belgesel, seyircileri hem duygulandırdı hem de Cumhuriyet coşkusunu yaşattı.

İnsan ve memleket sevgisini Atatürk’ün en insani duygularıyla seyirciye aktaran Pınar Ayhan, gösterinin sonunda ayakta alkışlandı.

İMO Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Ülkü Küçükkayalar teşekkür plaketi ve çiçek takdim ederken,

Türk Anneler Derneği Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Sibel Gönülkırmaz,

Yılın Cumhuriyet Kadını seçtikleri Ayhan’a plaketini verdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ