Demokrat Zafer

HOLLANDA DEDİLER ROTAMIZ BANGLADEŞ!

Yıldırım Belediye Meclisi’nin aralık 2023 oturumunda İYİ Parti adına gurup konuşması yapan İYİ Parti Yıldırım Belediye Meclis Üyesi ve Gurup Sözcüsü Mehmet Yılmaz;

Her güne yeni bir skandal haberle uyanıyoruz! Ülkemizin gerçek gündemi derinleşen yoksulluk,  buna bağlı olarak yaşanan açlıktır. Gerçek gündem, okula giden çocuğunun beslenme çantasına bir şey koyamayan annenin durumudur. Üniversite mezunu işsiz çocuğuna harçlık veremeyen boynu bükük babanın yaşadıklarıdır. Pazar yerlerinde akşamları atıklar içerisinde sebze meyve seçmeye çalışan yoksul insanlarımızdır. Enflasyon ve hayat pahalılığında dünya ülkeleri arasında şampiyonluğu zorlamamızdır. Gençlerimizin büyük çoğunluğunun fırsat bulsa yurt dışında yaşama isteğidir. Nitelikli insanlarımızı kaybetmemizdir.

Gündemi Meşgul eden konular Anayasa Tartışmaları

Anayasa toplumsal mutabakatın sağladığı bir kurallar manzumesidir

Adalet duygusunun zedelenmesi kuralsızlıkların Kural olması Anayasa bir kurallar mezuniyetidir Ama siz o kurallara uymadığınız zaman yeni kurallar koymanın anlamı olur mu? Elinizdekine uymuyorsunuz, ben bunu beğenmedim, istemem benim dediğim gibi olacak düşüncesiyle süreç işler mi?

Fenomenler

Tefecilik ve futbolcular

Operasyonlar

Türkiye yeni bir seçim atmosferine doğru giderken maalesef yine gerçek gündem yerine popüler gündemler oluşturularak toplum uyutulmaya çalışılıyor. Bunda da bir dereceye kadar muvaffak olunuyor.

İktidar mensupları seçim yaklaşırken yeniden iklim değiştirme, safları netleştirerek ayrımı derinleştirme konusunda birbiriyle yarışır haldeler. Konuşmalar başka, uygulamalar bambaşka. Aynı konuşma içerisinde birlik beraberlikten bahsederken, bir bakıyorsun konuşmanın başka bir bölümünde muhalefet liderlerine ağıza alınmayacak hakaretler sarf ediliyor.

Küçük ayrıntıların ikili ilişkilerde ne kadar derin izler bıraktı hepimizin malumudur. Hal böyle iken özellikle değerler üzerinde keskin dil kullanılarak yapılan siyaset insanlar arasında ayrımı derinleştiriyor.

Dini, milli ve kültürel değerlerimiz kimsenin tekelinde değildir. Değerlerimiz üzerinden siyaset yaparak insanları ayırmak, ötekileştirmek, kutuplaştırmak, şeytanlaştırmak bu ülkeye fayda sağlamaz. Bu davranışları alışkanlık haline getirenlerden bu ülkeye hayır gelmez. Ayrımcılığı körüklemek bu millete, bu ülkeye yapılacak en büyük hainliktir.

Ülkenin gerçek gündemi Çarşı pazardaki durumdur. Yardıma muhtaç hayatta kalmaya çalışan milyonlardır. İktidar mensupları sürekli yapay gündemler üretmekte, Açlık sınırının altında bir maaşla çalışmaya mahkum edilen emekçilerdir. Maaşı her gün biraz daha eridiği için geçinemeyen emeklilerdir…

Ankara’da yaşayan dört kişilik bir ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için yapması gereken aylık gıda harcaması tutarı (açlık sınırı) 14.025 TL’ye yükseldi.

Gıda harcaması ile giyim, konut (kira, elektrik, su, yakıt), ulaşım, eğitim, sağlık ve benzeri ihtiyaçlariçin yapılması zorunlu diğer aylık harcamalarının toplam tutarı ise (yoksulluk sınırı) 45.686,81 TL’ye, yükseldi.

Enflasyon

Türkiye’de resmi verilere açıklanan enflasyon oranı yıllık yüzde 50.51 olarak gerçekleşti. Türkiye bu enflasyon oranıyla Avrupa’da en yüksek enflasyona sahip ülke oldu. Dünya genelinde en yüksek enflasyon sahip 10’uncu ülke konumunda bulunan Türkiye, G20 ülkeleri arasında da en yüksek enflasyona sahip 2’nci ülke oldu.

Eğitim OECD ülkeleri içerisinde neredeyiz?

OECD tarafından yayımlanan bir raporda, eğitim alanında Türkiye’nin yatırım ve araştırma konularında sınıfta kaldığını ortaya koydu.

Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) tarafından yayımlanan bir raporda, eğitim alanında Türkiye’nin yatırım ve araştırma konularında sınıfta kaldığını ortaya koydu.

OECD’nin 38 tam üyesi ile ortak üye ülkelerle ilgili hazırladığı eğitim raporu bugün kamuoyuna açıklandı.

Buna göre Türkiye, ilköğretimden yükseköğretim düzeyine kadar öğrenci başına yıllık harcamada OECD ülkeleri içinde son sıralarda geliyor. Türkiye üst orta eğitim (lise) harcamalarında 40 ülke arasında 38’inci sırada.12 Eyl 2023

Gıdaya erişim, gıda enflasyonunda dünyada kaçıncı sıradayız?

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) verilerine göre Eylül 2020’den bu yana 36 aydan bu yana gıda fiyatları her ay aralıksız artıyor. FAO’nun açıkladığı küresel gıda fiyatları ise bu 36 ayının 19’unda bir önceki aya göre düştü. Eylül 2020’de dünyada ve Türkiye’de gıda fiyat endeksleri 100’e eşitlendiği zamandan sonra fiyatların nasıl değiştiği Türkiye’nin neden gıda enflasyonunda en üst sıralarda yer aldığını gösteriyor. Buna göre Eylül 2020 ile Eylül 2023 arasındaki son üç yılda Türkiye’de gıda fiyatları %338 artarken dünyada sadece %24 artış gösterdi.

Sağlıkta neredeyiz?

Sağlık harcamalarının milli gelire oranı: OECD ve AB’de sağlığa en çok pay ayıran ülkeler hangileri?

OECD’de sağlık harcamalarının GSYH’ye oranı ise yüzde 8,8. Türkiye 38 ülke içinde 38. sırada. Türkiye’nin hemen üstünde ise sırayla Lüksemburg (yüzde 5,4), Meksika (yüzde 6,2) ve Macaristan (yüzde 6,3) geliyor.

GSMH 4.7 İLE SON SIRADA

Barınmada neredeyiz?

Adalette neredeyiz?

Kentsel dönüşüm

Kentsel dönüşüm yapısal dönüşüm ya da Yansa dönüşüm olmamalı. Kentsel dönüşüm bölgesel planlanmalı planlama yapılırken faydalanan ve zararda herkes üzerine düşeni Adil olarak almalı. Rant getirecek yerdekiler çok fazla gelir elde ederken geri planda kalanlar asla zarara uğratılmamalı.

Yıldırımda kaçak yapılaşmalar tam gaz devam ederken Cumalıkızık’taki yapısal sorunlarda unutturuldu!” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ