Demokrat Zafer

Genel Seçimlerden Dersimizi Aldık! Yerel Seçimlerde Yoğurdu Üfleyerek Yiyeceğiz!

29 Ekim Kadınları Derneği Bursa Şube Başkanı Ece Aktan yaptığı açıklamayla bir konuya dikkat çekerek;

Yerel seçimler süresince siyasi partiler, kadınların eşit temsil hakkına ilişkin uzun söylevlerde bulundular. Kadın- erkek tüm halkımızı parlamentoda temsil edebilecek sayısız kadın aday oldu. Bu sözlerin geçmişte olduğu gibi bir aldatmaca olduğu Milletvekili kesin aday listelerinin  Yüksek Seçim Kuruluna teslim edildiğinde ortaya çıkmıştı. Listelerde kadınlar vardı. Vitrine yerleştirilmiş birkaç isim dışında, adları ancak, seçilme olasılığının bir mucize olabileceği yerlere konulmuştu.

Şimdi de yerel yönetimler seçimleri ne hazırlanıyoruz. Çok sayıda kadın arkadaşımız Belediye meclis üyelikleri ve belediye başkanlıkları için adaylık başvurusunda bulundular. Şimdi onların adaylaştırılması görevi, başta her siyasi partinin kadın kolları olmak üzere tüm parti organlarınındır. Kadınlar, lafla peynir ekmek gemisinin yürümediğini görüyorlar… Cumhuriyet’in ikinci yüz yılına giderken yurttaş olarak Seçme hakları varsa, eşit seçilme haklarının da olduğunun bilinci ile hak taleplerini eylemli olarak yaşama geçiriyorlar. Kadınların mücadelesi ile 1930’ lardan başlayarak 1934’te ete kemiğe bürünmüş olan bu hakkın, 2023’ lerde hala yaşama geçememiş olmasının sorumluluğu öncelikle siyasi partilerindir. Birkaçı dışında siyasi  partiler, eril anlayışlardan uzaklaşamıyor. Kadın aklının ve  kadın yüreğinin  gücünü görmezden geliyor. Oysa bugün yerelde sağlanacak eşit temsil, yarının demokratik ortamının inşasında sağlam bir temel oluşturacak.

29 Ekim Kadınları Derneği olarak siyasi partilere çağrımızdır; İllerimizi, ilçelerimizi en iyi yönetmek için kollarını sıvamış olan kadınlara yol açınız. Bugün fiilen belediye başkanı olmuş az sayıdaki kadın arkadaşlarımızın başkanlık deneyimleri, aday arkadaşlarımız için bir tavsiye mektubudur. Bu gerçeği görünüz. Biliniz ki kadınları görmeyenleri, kadınlar da görmeyecektir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ