Demokrat Zafer

Türk Sağlık Sen büyük Türk milletinin ve devletinin yanında olmuştur

Türk Sağlık Sendikası Bursa Şube’ndeki kongrede Sabit Karabayır güven tazeledi. Kongreye MHP İl Yöneticisi Hamit Kaya, MHP Nilüfer İlçe Başkan Yardımcısı Burak Yurt, Sağlık Merkezleri’nin yöneticileri ve Türkiye Kamu-Sen Şube Başkanları katıldı. Divan Başkanlığı’nı Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi İbrahim Bulut üstlenirken Katip Üyeliklerine Ünsal Ocak ve Ümit Atasoy seçildi. Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi İbrahim Bulut salondakilere hitaben; “Türkiye Kamu-Sen’in üyeleri; sizler açılım saçılım sürecinde onurlarınızı yere düşürmediniz. O günlerde bizler bu sürecin ne kadar aymaz olduğunu anlatmaya çalışırken yemediğimiz hakaret bazen de fiziki darp kalmazken sizler duruşunuzla Türkiye Kamu-Sen sancağını her burçta dalgalandırıyordunuz. Omuz omuza yapmış olduğumuz mücadele ile bugünlere ulaştık.” dedi.

Güven tazeleyen Şube Başkanı Sabit Karabayır; ” Türk Sağlık-Sen ‘in İlimizde Bayraktarlığını yapan iş yeri temsilcilerimiz, bugün şubemizin gelecek 4 yılına şekil verecek olan çok kıymetli Delegeler,

Saygıdeğer misafirlerimiz ve Basın mensupları,

Şubemizin 7. Olağan kongresine hoş geldiniz şeref verdiniz.

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Sağlık-Sen olarak bizler cesaretimizi tarihimizden,geleneklerimizden ve zulme boyun eğmeyen önderlerimizden alırız.İlhamımızı, ceddimizden alıyoruz.Geçmişimiz,geleceğimize ışık tutuyor.

Bizler Muş’ta Alparslan, Antalya’da Keykubat, Karaman’da Mehmet Bey,Bursa’da Orhan ,Edirne’de Sinan, İstanbul’da Fatih, Çanakkale’de Mehmetçiğiz.Konya’da Mevlana , Nevşehir’de Hacı Bektaş, Eskişehir’de Yunus, Kırşehir’de Ahi Evran, Bilecik’te Şeyh Edebaliyiz.Antep’teŞahin Bey, Maraş’ta Sütçü İmam, Afyon Kocatepe’de, Kütahya Dumlupınar’da Mustafa Kemal Atatürk’üz. İzmir’de ilk kurşun, Samsun’da ilk adım, Ankara’da kurtuluşun simgesiyiz.

Bizim milletimizi tek çatı altında toplayan , birleştiren bizleri millet yapan değerlerimiz vardır.Rengini şehitlerin kanından alan ay yıldızlı al bayrağımız,dilimiz güzel Türkçemiz, bağımsızlık destanımız İstiklal Marşımız vardır.

Bizler çocukluğumuzda her sabah büyük bir gurur ve inançla geleceğimize ant içtik.Terk edilmez ilkemiz ‘’Ne mutlu Türküm’’ diyebilmektir.Vazgeçilmez sevdamız, vatan ve millet sevgisidir.Bizler Türkiye Cumhuriyetinin kuruluş ilkelerine gönülden , bağlı kalacağımıza huzurlarınızda ant içiyoruz.

Kıymetli Hazirun,

30 yıla yaklaşan şanlı mücadelemizde Türkiye sevdamız ekmek için kavgamız diye çıktığımız ilk andan itibaren başımız dik, yüreğimiz cesur ve duruşumuz nettir.

Ekmek kavgamızın önüne koyduğumuz Türkiye sevdamız bu uğurdaki fedakarlıklarımız bizim en önemli gurur kaynağımızdır.

Türkiye’nin yaşadığı her zorlu süreçte,milli sivil toplum kuruluşu olarak Türkiye Kamu Sen , Türk Sağlık Sen büyük Türk milletinin ve devletinin yanında olmuştur.

Değerle Delegasyon,

17 Nisan 2018 tarihli yönetim kurulu toplantısında şube başkanı seçildim.Yine o tarihten 20 Kasım 2021 tarihine  kadar yaklaşık olarak 2912 üye yaptık.3 yıl üst üste  Türkiye’nin en büyük şubesi olduk.

Bu gurur sizindir.Sizler sayesinde başardık. Artık önümüzde her kurumda yetkili olan ve Bursa’da yetki alan bir sendika olmak istiyoruz.

Bunu da buradaki hazirun ile yapacağız.Gücümüzü siz değerli üyelerimizden alarak bizler zora talip olmayı seçiyoruz.Bizim mücadelemiz her şeye ve herkese rağmen doğru bildiğimiz bu yolda devam etmektir.

Hakkı tutup kaldırana kadar yolumuzdan dönmeyeceğiz.Yılmadık yılmayak, korkmadık korkmayacağız.Üzerimize her türlü baskı ve tehditlerle geldiler  ve gelmeye devam ediyorlar.

Ne yaparlarsa yapsınlar eninde sonunda hak galip gelecektir.Karanlık günler son bulacak, memur aydınlık günleri görecektir.Türk Sağlık Sen ve Türkiye Kamu Sen geçmişten geleceğe başlattığı bu kutlu yürüyüşüne bugün buradan bir kez daha başlayacaktır.

Sayın misafirler,

Memurlar son 12 yıldır çile çekiyor her toplu sözleşme sürecinde mağdur oluyor,hayal kırıklığı yaşıyor.Artık bu işe bir son vermeliyiz.

Yeniden haklarımızın alındığı , insanca yaşayabilmek ve gelecek kaygısı olmadan önümüze daha güzel bakabilmek için o gerçek sendika ateşini buradan sizlerle birlikte tekrar yakmamız gerekiyor.

Buna bütün memurların ihtiyacı var. ‘’Ya gerçek sendika başa ya da memur sefalete !’’ bunun kararını buradaki hazirun ile birlikte vermeliyiz.

Gerçek sendikayı yani Türkiye Kamu Sen’i yetkili kılmamız gerekiyor.Bu su kadar ekmek kadar artık ihtiyaç haline gelmiştir.

Sayın Sağlık Kahramanları,

Ülkemiz ve dünya maalesef covid-19 pandemisiyle uğraşmaktadır.Bu süreçte bir çok sektör etkilendi ama en çok siz sağlık kahramanları etkilendi.2 yıldır bir savaş halindeyiz.

Bir çoğumuz hastalandık.Maalesef bazı sağlık kahramanlarını ebediyete uğurladık. Vefat eden bütün sağlık çalışanlarına Allah’tan rahmet diliyorum. Mekanları cennet olsun. Hasta olan arkadaşlarımıza da acil şifalar diliyorum.

Bizler bu uğurda bedel ödedik ve ödemeye de devam ediyoruz. Bütün dünya sağlık çalışanlarını el üstünde tutarken bizlere ise alkış ve her gün teşekkür edildi.

Tabiiki çözdüğümüz meseleler oldu,ilerleme kaydettiğimiz süreçler yaşandı.Israrla dile getirmemize rağmen temel taleplerimizi görmezden geldiler.

Sayın Bakanımız sağlık ordusu ekonomik olarak zorda.Yorgun bitkin ve tükenmişlik sendromu içinde ekonomik haklarıyla ilgili bir iyileştirme yapsanızda bizde en azından kendimizi bir kez olsun şarj edebilsek bitkinliğimiz ve yorgunluğumuz azalsa.

Evet yoğun çalışıyoruz ama hak ettiğimize de alıyoruz deyip motive  olsak.Bu motivasyona hem bizim hem ülkemizin ihtiyacı var.Bu savaşı ancak birlikte kazanabiliriz.

Sağlık çalışanlarının döner sermayesinde nöbet ücretlerinde maaşında adam gibi bi düzelme olmadığı sürece özellikle döner sermayede , sabit ödemeler maaşa aktarılmadıkça hiçbir sorun çözülmemiş olacaktır.

Artık pansuman tedbirlerle bu iş olmaz.Kesin tedaviye ihtiyaç vardır.

Kıymetli Hazirun

Türk Sağlık Sen olarak sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının hakkı ve hukuku için mücadelesine hız kesmeden sürdüreceğiz.Çalışanın gür sesi olarak her zaman ve şartta gerekeni yapmaya hakkı savunmaya mağduriyetleri sonlandırmaya devam edeceğiz.

Türkiye Kamusen Türk Sağlık sen e omuz vermek türk milletinin geleceğine omuz vermektir.Çağrımızı her daim dile getireceğiz.

Dik baş tok karın mutlu yarın düsturu ile ortaya koyduğumuz şanlı mücadelemizde bayrağı daha yükseklerde ve daha gür bir şekilde dalgalandırma azmimizden de asla vazgeçmeyeceğiz.

Genel kurulumuzda bir araya gelmemiz birlikte hep beraber sendikamız için çalışacağımız anlamını taşımaktadir.Bizim iççin esas olanda budur.Çünkü başarının anahtarı burada gizlidir.

Bugün seçimlerimizi yapacağız.Yarın ise tek bir işimiz var oda çalışmak.Hiç durmadan duraksamadan çalışacağız.Yorulmak kelimesini lügatımızdan çıkaracağız.

Sizlere güveniyorum,bu coşkuya inanıyorum.Desteğiniz bizlere güç verecektir.Desteğiniz yolumuzu aydınlatacaktır.Bugüne kadar gösterdiğiniz destek için yürekten teşekkür ediyorum.

Allah hepimizin yardımcısı olsun.Kongremizin Türk Sağlık-Sen ve Türkiye Kamu Sen ailesine hayırlı olmasını diliyor,

Hepinizi saygı ile selamlıyorum.” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ