Demokrat Zafer

GÜNCE ‘ÇÖL’ 20 YIL SONRA GÜN YÜZÜNE ÇIKAN ŞARKI!

Müzisyen kimliği ve şarkıları ile bir anda Türk pop müziğinde yıldızı parlayan Günce, içinde hem hasret hem de umut barındıran yeni teklisi ‘ÇÖL’ü 1 Aralık Cuma günü Garaj Müzik etiketli video klibiyle beraber tüm dijital platformlarda yayımlandı.

Sözü ve müziği Reşit Gözdamla’ya ait şarkının düzenlemesi, kayıt ve mix’i Genco Arı tarafından yapıldı. Şarkının Bodrum’un doğal güzellikleri arasında, yalın ve çarpıcı bir dille çekilen video klibinin görüntü yönetmenliğini Murat Tuncel üstlendi.

Hayatını değiştirme karar alıp, İstanbul’dan Bodrum’a geçiş yapan Günce ‘Çöl’ için; ’taşınırken 20 yıl önceden sakladığım o cd’yi bulduğum şarkı bana bir işaretti. Hemen kaydedip yayınlamak için kolları sıvadım’ diyor.

İndirme Linkleri
•  Fotoğraflar  •  Basın Bülteni  •  Ses Dosyası  •  Klip  •
Günce’nin kişisel yolculuğunun bu dönemine ışık tutan Çöl, ana akım sound’lardan uzak, kaliteli müziğin güçlü örneklerinden. Hit yerine gerçek bir şarkı yayınlamak istediğini dile getiren Günce, hem vokal hem de müzisyen olarak ne kadar farklı bir yolda yürümeye başladığının ilk ürününü sunuyor.

Günce’nin ağzından ÇÖL’ün hikayesi:
‘ÇÖL şarkısının benim hayatımda çok özel bir yeri ve hikayesi var. 2002 senesinde ilk albümüm için stüdyo çalışmalarım sırasında Erol Temizel bana ”bak bir şarkı geldi sen de dinle ben çok beğendim” diye bana dinletti. Ve ben dinler dinlemez şarkıya aşık oldum. Erol’dan rica ettim bu şarkıyı bana cd olarak ver evde dinlemek istiyorum dedim. Ben o zamanki kendi albümümün repertuarı bittiği için kendim söyleyemedim ama uzun seneler evde ve arabamda hep o şarkının demosunu dinledim. Sonra bir şekilde o cd’yi el altında bulamadım ama Zaman zaman hep mırıldandığım ve aklıma kazınan bir şarkı oldu. Aradan tam 20 sene geçti ve bu kış taşınırken o cd yi buldum. O an hemen sevgili Reşit Gözdamla’yı arayıp ”bu bir işaret ve ben bu şarkıyı söylemeliyim ”dedim. Yani tam 20 sene sonra ÇÖL’e kavuştum. Umarım dinleyicinin de kalbinde bende yarattığı etkiyi yaratır. Bence çok naif, içinde hem hasret hem umut barındıran bir şarkı. Çöl Sevgili Genco Arı’nın dehası ile buluşunca da benim için kariyerimin en özel şarkılarından biri oldu. Çöl artık size emanet…

Biyografi
12 Ağustos 1977’de Ankara’da doğan Günce Koral, Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuarı Arp bölümü mezunu. İlk solo albümünü 2003 yılında Erol Temizel prodüktörlüğünde ve T-Expres etiketiyle çıkardı. Bu albümde yer alan Gecemi Al, Uyuyamam, Yalnızlığım ve Bu Aşk Değil gibi şarkıları sayesinde tanındı.

2. albümü Volume 2 ise 2006 yılında yine T-Expres etiketi ile fakat bu sefer kendi prodüktörlüğünde yayımlandı. Bu albümde ise eski bir Sezen Aksu klasiği olan Güllerim Soldu’nun yeni yorumu ve Fatih Erkoç ile düet yaptığı, sözü ve müziği kendisine ait olan Biliyordum şarkıları çok sevildi.

Ayrıca 2006 yılında söz ve müziği Evrim Dökme’ye aranjesi Erol Temizel’e ait Severim adlı şarkısıyla 40 ülkenin yarıştığı Euro Dance 2006 Müzik Yarışmasında ülkemizi başarıyla temsil etti.

2008 yılında yayımladığı 3. solo albümü Su’da yer alan Sezen Aksu bestesi Nezaket ve sözleri Günce Koral’a, müziği Evrim Dökme’ye ve düzenlemesi Mustafa Ceceli’ye ait Esnaf Lokantası şarkıları ile daha geniş kitlelere adını duyurdu.2010 yılında Eski Şarkı isminde bir tekli de yayınlayan Günce Koral, 2012 yılında dördüncü solo albümü Hayat Aşktan Geçer’i müzikseverlerin beğenisine sundu. Sonrasında 2017 yılında “Göç”2021 de “Kalk yerine yat” ve “Hayır”isimli tekli şarkılarını yayımladı.

                                                                          
GÜNCE  “ÇÖL”

Söz-Müzik: REŞİT GÖZDAMLA
Aranjör: GENCO ARI
Kayıt-mix Stüdyo: GENCO ARI PRODUCTION
Klip görüntü yönetmeni: MURAT TUNCEL (Gyd)
Klip kurgu: SİNAN TAŞDEMİR(posthane/post)
Klip Focus Puller: CENGİZHAN DEMİR
Kamera Asistanı: MUHAMMED MELİH ÖZEL
Fotoğraf: EMİR BELLİSAN
Kapak grafik tasarım: EMİR BELLİSAN

“ÇÖL”

Boşa tükenme
Kalbim yine
Neler geçti içinden
Bu da geçer üzülme

Vedalar çok zor
Biliyorum dert yanma
Bir yol vardır elbet
Bu aşk yolunda
Sözler çoğu zaman
Dert olur içine
Kalbim kendini bırak kendine…

Ben Çöllerde
Mutluluk ararken kalbim
Sen ellerde
Hüznümün resmini çizmekte
Kendini Bilmez
Zamanlar vurur bize
Bu gözyaşı niye?
Bu gözyaşı niye

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ