Demokrat Zafer

Başka ülkeden gelip bizi havuzumuzdan etmeye çalıştılar.

Mudanya Burgaz Mahallesi’nde yaşanan yabancı uyrukluların site sakinlerini darp etmesi olayından sonra açıklamalar geldi. Site sakinleri yaşadıkları korku dolu anları anlattı.

ERCAN ÇALIŞIR/ BURSADA BUGÜN

Burgaz Mahallesi’nde bulunan Atış Yapı Arya Sitesi sakinleri yaşadıklarını anlattı.

Dün cereyan eden ve ilk olarak Bursada Bugün’ün duyurduğu yabancı uyruklu kişilerin Mudanya Burgaz’da Atış Yapı Arya Sitesi’nde havuza girmelerine izin vermedikleri için darp ettiği site sakinleri ile birlikte olayı yerinde takip eden Zafer Partisi Bursa İl Başkanı Adem Şimşek, açıklamalarda bulundu.

İsmini vermek istemeyen bir site sakini, ” Biz havuz başındayken kalabalık bir grup gelmeye başladı. Bir süre sonra argo konuşmalar başladı. Sonra zaten olaylar oldu. Biz polisi aramaya çalıştık. O sırada kaygan zemin levhası, sandalye fırlattılar. Bir şeyler havada uçuşuyordu. Akabinde siyah gömlekli bir adam geldi. Diğerleri kaçarken o terlik savurdu. Başka ülkeden gelip bizi havuzumuzdan etmeye çalıştılar. Çocuklarımız tedirgin. ‘Yine gelecekler mi? Yarın havuza girebilecek miyiz?’ diye soruyorlar. Yaşadığımız duruma bakın. Parmakla gösterip tehdit ettiler. Hala şoktayız. Kimde, nerde hakkımızı arayalım? Bilemiyoruz gerçekten” diye konuştu.

Başka bir site sakini ise, ” Kendi sitemizde sandalyeler kafamıza fırlatıldı. Kadınlar, çocuklar yerdeydi. Küfürler edildi. Telefon ve gözlüklerimiz çalındı. Ne söyleyebiliriz ki?  Kendimizi savunmaya çalışsak ta bir yere kadar” ifadelerini kullandı.

Zafer Partisi Bursa İl Başkanı Adem Şimşek, ” Yasan olay son noktadır. Bu arsızlık bir yere kadar. Vatandaşımızın güveni sarsıldı. Yapılacak bir şey bekliyorlar. Olayı haber aldığımızdan beri burada, vatandaşımızın yanındayız. Şunu sorgulamalarını istiyorum; Bu insanlar, bu güveni nereden alıyor? Kim veriyor bu cesareti? Vatandaşlarımız bunu düşünsünler. Biz şu an olduğu gibi her zaman yanlarında olacağız. Olayın takipçisi olacağız” diye belirtti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ