Demokrat Zafer

İBRAHİM KARAÇİN OY BİRLİĞİ İLE YENİDEN BAŞKAN SEÇİLDİ…

Bursa’mızın en başarılı STK Başkanlarından olan Bursa Elazığlılar Derneği Başkanı İbrahim Karaçin gerçekleştirilen olağan kongrede oy birliği ile seçilerek  tekrardan güven oyu aldı.

*** Hafta sonu Elazığlılar Derneği lokalinde gerçekleşen Genel kurula  üyelerin,konukların ve basının katılımı üst seviyedeydi. Elazığ’ın Ulusal Platformlardan yayın yapan Yerel Televizyonları Kanal 23 ve Kanal Fırat  kongrede yer alarak kongrenin süreci, işleyişi ve sonuçları ile ilgili Türkiye’deki ve tüm dünyadaki Elazığlıları bilgilendirdi.

***Genel Kurulda divan yine üyelerin oylarıyla  Eğitimci Tahsin Yıldırım, Mali Müşavir Habibe Orhan,Eğitimci Yasin Taşel ve yine diğer bir Mali Müşavir Erol Çelikel’den oluşturuldu.Divanın  oluşturulmasının ardından mevcut başkan yönetim kurulunun 2021-2023 dönemi ile İlgili çalışma raporunu üyelere, konuklara ve basına açıklayarak şu ifadelerde bulundu;

Değerli hemşehrilerimiz, sizlere geçen genel kuruldan bugüne kadar yapmış olduğumuz çalışmalar hakkında  kısa başlıklar halinde bilgiler vermek istiyorum.

Biliyorsunuz genel kurullar sivil toplum kuruluşlarının geçmiş dönemlerle ilgili çalışmalarının değerlendirildiği,müzakere edildiği, istişare edildiği varsa eksikliklerin üslubuyla ortaya konulduğu ve gelecekle ilgili planlarının oluşturulduğu toplantılardır. Bu toplantıyı da inşallah böyle değerlendireceğiz.Ben öncelikle bu dönem içerisinde yapmış olduğumuz çalışmalar hakkında bilgiler vermek istiyorum. Daha sonra gelecekle ilgili neler yapılması konusunda birlikte istişare edelim ve kararlar alalım.

Değerli hemşehrilerim.. 2021-2023 döneminde yapmış olduğumuz çalışmaları kısa başlıklar halinde şöyle sıraya koyabiliriz.

— Her yıl düzenli olarak yapmış olduğumuz ancak pandemi dolayısıyla ara verdiğimiz geleneksel peynirli ekmek piknik şölenimizi 2022 ve 2023 yılında siz değerli hemşehrilerimizin de katılımıyla Misi Köyü mesire alanında gerçekleştirdik.

BURSLARIMIZ YENİDEN BAŞLADI

—Yine Pandemi dolayısıyla ara verdiğimiz ( okulların kapalı olması nedeniyle) Öğrenci burslarına 2022 ve 2023 yıllarında devam edildi. 2022 yılında 12 öğrencimize  burs vermiştik. 2023 yılında bu sayı 32’ye çıktı. İlk burslarını  kasım ayı içinde aldılar.Müracaat eden tüm öğrencilerimize burs verilmektedir. Elbette sizlerin de bilmiş olduğu kriterleri sağlamaları koşulu ile.İnşallah önümüzdeki dönemlerde bu sayı artarak devam edecektir.Burslar tamamen iş adamlarımızın katkılarıyla direkt öğrencilerimize verilmektedir,dernek yönetimi sadece aracı olmaktadır.

2000 KİŞİYE MESAJLARIMIZ ULAŞIYOR

—Mesaj sistemimiz her geçen gün daha fazla kişiye ulaşarak amacına matuf hale gelmiştir.Şu anda yaklaşık 2.000 kişiye mesajlarımız gitmektedir.

— Derneğimizin var olan sosyal medya sayfamızı çok yoğun kullanamıyoruz, inşallah önümüzdeki dönemde daha aktif kullanırız.

ELAZIĞIMIZIN 6. VEKİLİ FEVZİ ZIRHLIOĞLU..!!

— 2023 yılında yapılan genel seçim dolayısıyla çeşitli partiler derneğimizi ziyaret ettiler.Derneğimiz kurucularından ve hala aktif üyemiz olan Sayın Fevzi Zırhlıoğlu  bu seçimlerde hem Bursamızı hem de Elazığ’ımızı temsilen milletvekili seçilmiştir.Seçim öncesi derneğimizi ziyaret etmiş ve yapacağı çalışmalar hakkında bizleri bilgilendirmiştir. Biz de kendisini Elazığ’ın altıncı milletvekili  olarak gördüğümüzü ,çalışmalarının bu yönde olması hususunda  dileklerimizi bildirdik.

— Bayanlar günü toplantıları ve kürsü başı programları 2023 yılında kaldığı yerden yapılmaya başlandı, bundan sonra da devam edecektir.

EKONOMİK ,SAĞLIK VE HER TÜRLÜ SIKINTILARINDA HEMŞERİLERİMİZİN YANINDAYIZ..!!

– Hemşerilerimizden gerek ekonomik ve gerekse sağlık yönünden sıkıntı içinde olanlara gücümüz oranında ayni yardım sağlamaya çalışıyoruz. Özellikle kış aylarında yakacak ve ısınma konusunda büyük gayretler sarf ediyoruz. Sağlık Sıkıntısı olan hemşerilerimizle birebir ilgilenerek yine hemşehri doktor ve sağlık kuruluşlarından yardım almalarına yardımcı oluyoruz.

KAPININ AÇIK KALMASI İÇİN DİKKAT EDELİM..!!

— İşsiz vasıflı hemşerilerimize iş bulmaları konusunda yardımcı oluyoruz aracı oluyoruz ve işe yerleşmeleri için çaba sarf ediyoruz. 2022- 2023 yılında sadece Doruk Hastanesi’ne 45 hemşerimize İş imkanı sağladık. Yine daha başka fabrika ve üretim tesislerinde de işbaşı yaptırmış  olduğumuz hemşehrilerimiz de bulunmakta. Ancak bu konuda küçük bir uyarıda bulunmak istiyorum.Değerli hemşerilerimiz bizlerin aracılığı ile işbaşı yapmış olmanızdan sonra mutlaka gitmiş olduğunuz kurumlarda güzel bir şekilde Elazığlılara yakışır bir şekilde çalışmalarınıza devam etmeniz bundan sonra bizim o kurumlara daha fazla arkadaşımızı hemşerimizi göndermemiz ve kapının açık kalması anlamına gelecektir.Bunun hiçbir şekilde unutulmaması lazım.

— Hemşerilerimizin Her türlü cemiyetlerine katılmaya gayret ediyoruz.Mümkün olduğu ölçüde yardımcı olmaya çalışıyoruz.

Değerli hemşehrilerim

AİDATLAR KONUSUNA DİKKAT EDERSEK SEVİNİRİZ

Sizlerle dernek üyelikleri ile ilgili bir konuyu da sırası gelmişken paylaşmak istiyoruz.Derneğimize  resmi üyeliği olan hemşerilerimiz aidat ödüyorlar.Biliyorsunuz geçen genel kurulda aidatlar aylık 10 (on lira) olarak belirlenmişti.Bu çok küçük bir rakam ama yine de ihmal ediyoruz.Dernekler kanununa göre 6 ay aidatını ödemeyen üyenin kaydının silinmesi gerekiyor. Biz bu uygulamayı bugüne kadar kolay kolay yapmadık. Bugün yarın öder dedik ve öyle gitti. Bunun için üye hemşerilerimizin aidatlarını düzenli olarak ödemeleri gerekmektedir.Bunu özellikle istirham ediyoruz. ödeme kolaylığı olsun diye Halk Bankası’na hesap açtırdık.Mesajla da herkese bildirdik.Cep telefonundan bile ödeme yapabiliyorsunuz.Ödeme imkanı olmayan hemşehrilerimiz bir dilekçe ile kayıtlarının silinmesini isteyebilirler,böylece hem kendileri sıkıntıya düşmezler hem de dernek yönetim kurulunun kayıt silme gibi nahoş bir duruma düşmesini önlemiş olurlar.

Değerli hemşehrilerimiz…

HARPUT’TAKİ ŞEFİK GÜL KÜLTÜR EVİ İLE BİREBİR AYNI OLACAK.

Bundan sonra yapacağımız işlere gelince.

Kendi dernek mülkümüz olarak yıllar önce almış olduğumuz Dernek Lokalimizin Çatı katını bir düzene sokup aktif olarak kullanmak istiyoruz. Bir de Derneğimizin de içinde bulunduğu Nilüfer Bölgesindeki Anadolu Arastası yerleşkesinde yapılmakta olan Elazığ Kültür evini bir an önce bitirip aktif hale getirmek istiyoruz.Şu anda betonarme kısmı bitti bundan sonra duvarlar ve ince işçilikler yapılacak.Kültür evimiz Harput’taki Şefik Gül Kültür evinin birebir aynısı olacak,zaten o proje uygulanmakta. Sosyal alanlar  Nilüfer Belediyesi tarafından yapılmakta.

DAHA BAŞKA NELER YAPILMALI,YAPILABİLİR BİRLİKTE KARAR VERELİM

Başka neler yapılabilir neler yapılması gerekir. Bu konuda sizlerin önerilerini almak istiyoruz. Hep birlikte istişare yapalım ve birlikte karar alıp birlikte uygulayalım.Genel kurulumuza katılımınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyor, genel kurulun derneğimiz adına hayırlı olmasını diliyoruz.

Değerli Başkan İbrahim Karaçin’in 2021-2023 dönemi çalışma raporunu tüm üyelere konuklara ve basın mensuplarına açıklamasından sonra yine 2021-2023 dönemi Denetleme Kurulu raporu da aynı şekilde sunuldu.

Sonrasında gündemin sıralı maddelerine geçildi.Tek liste ile gidilen seçimlerde uzun yıllardır Bursa Elazığlılar Derneği’nin Başkanlığını başarılı bir şekilde yürüten İbrahim Karaçin’in Yönetim ve denetim kurulu Listesi  yeni dönem için yapılan seçimleri  oy birliği ile kabul edilerek İbrahim Karaçin   tekrardan genel kuruldan güven oyu  almış oldu.

DİVAN VE ÜYELERE SONSUZ TEŞEKKÜRLER..!!

Öncelikle Tahsin Yıldırım,Habide Orhan,Yasin Taşel ve Erol Çelikel’den üyelerin oyları ile belirlenmiş olan Divan Kurulu’na tüm söz isteyenlere ellerinden geldiğince söz veren,demokratik husus ve kuralları harfiyen uygulamasından dolayı teşekkür etmek isteriz.Sonrasında derneklerine sahip çıkarak , pazar günkü soğuk hava koşullarına rağmen dernek lokaline gelerek uzun saatler boyunca genel kurulu takip ederek oylarını kullanmış olmalarından dolayı kutluyorum.

TAM BİR DEMOKRASİ ŞÖLENİ ŞEKLİNDE GEÇTİ..!!

Uzun yıllardır Bursa  Elazığlılar Derneği başkanlığını başarılı bir şekilde yürüten.Derneğin  göçebelikten kurtularak kendi mülkünü edinmesinde de büyük payı olan ve yeni yapılmakta olan Kültür Evi projesini de hatırı sayılır bir seviyeye getiren Bursa’mızın belki de ülkemizin STK Başkanlığı anlamında en başarılı başkanları arasında kesinlikle kendine yer edinmiş olan İbrahim Karaçin başkana  bundan sonraki dernek çalışmalarında ve gelecek hedeflerinde bizlerde başarılar diliyoruz.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ