Demokrat Zafer

Bodrum Deniz Müzesi Atölyeleri Devam Ediyor

Müzemiz 2023 Güz-2024 Bahar Programları arasında yer alan atölyelerimiz devam ediyor.

TEKNELERLE MATEMATİK

Turgut Reis’in doğduğu, efsane denizcilerin izlerinin olduğu Bodrumda mısın? O zaman sen de bizimle denizciliğin zihinsel mantığına odaklan. “Bir tekne modeli gerçeğine oranla hangi oranda küçültülerek yapılır?”, “Denizciler gece seyrinde yönlerini nasıl bulurlar?”, “Denizcilik tarihinden beri kullanılan objeler nelerdir?” gibi sorulara yanıt bulmak hem de müzeden ayrılırken kendi usturlabını (yıldız yüksekliği hesaplayıcı) yapıp beraberinde götürmek istersen bize katılmalısın.

MUMLU ÇİNİ KAZIMA TEKNİĞİ ATÖLYESİ

 Müze koleksiyonlarımızda yer alan Halikarnas Balıkçısı Özel Koleksiyonu’ndan esinlenerek Halikarnas Balıkçısı’nın çizim tekniklerinden biri olan mumlanmış kâğıt üzerine mürekkep kazıma tekniğini öğrenecek; Cevat Şakir Kabaağaçlı’nın bu teknikle çalıştığı resimlemelerini inceleyecek, müze uzmanları eşliğinde yorumlayacak ve aynı teknikle farklı çalışmalar ortaya koyacağız.

Süre: 90 dakika

Kontenjan: 20 kişi

MÜZE ÇANTADA

Müze koleksiyonları çantada! Atölye öncesinde yapacağımız müze gezisinde koleksiyonlarımız içinden seçtiğin eser/obje/fotoğraftan esinlenerek, sana vereceğimiz bez çanta üzerine hayal gücünü kullanarak tasarımlar oluşturmak ve renklendirmelerini yapmak istersen bu atölye tam sana göre! Müze uzmanları eşliğinde gerçekleşecek atölyede hep birlikte koleksiyonları tanıyacağız, el becerilerimizi geliştirecek ve eğlenceli anlar biriktirmiş olacağız.

Süre: 75 dakika

Kontenjan: 30 kişi

Her atölye öncesinde veya sonrasında müze uzmanları ile birlikte ücretsiz müze gezisi gerçekleştirilecek. Katılım sağlamak ve bilgi almak için 444 00 48-4225 numaralı müze iletişim hattından ön kayıt yaptırmayı ve kayıt yaptırmayan kişilerin atölyeye katılım gösteremeyeceğini lütfen unutmayın.

Atölye takvimimiz için müze sosyal medya hesaplarımızı ve web sitemizi takip edilebilirsiniz.

Bodrum Deniz Müzesi

2011 senesinde Bodrum Belediyesi ve Bodrum Ticaret Odası proje ortaklığında ziyarete açılmıştır. Bodrum Belediyesine bağlı faaliyet göstermektedir; ülkemizin ilk ve tek “özel” denizcilik müzesidir. Cevat Şakir Kabaağaçlı Özel Koleksiyonu ve Kabaağaçlı’ya ait zengin arşiv malzemesi Bodrum Deniz Müzesinde bulunmaktadır. Bodrum’un denizcilik kültürü ve tarihini aktaran Geleneksel Tekne Modelleri Koleksiyonu, denizcilikle ilgili objeler, süngercilik bölümü yanı sıra, Hasan Güleşçi Deniz Kabukları Koleksiyonu, Jeff Hakko Koleksiyonu ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığı hibeleri Bodrum Deniz Müzesinde görülebilir.

Adres: Çarşı Mahallesi, Nazım Hikmet Sokak, No: 4/1, 48400, Bodrum/Muğla

E-posta: bodrumdenizmuzesi@kulturas.bodrum.bel.tr  

Tel: 444 00 48-4225

Web: www.bodrumdenizmuzesi.org

Instagram: bodrumdenizmuzesi_

Facebook: Bodrum Deniz Müzesi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ